Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ



Τι γίνεται παιδιά, τι χαμπάρια? λιώσαμε από τη ζέστη ή ακόμα?? στη Θεσσαλονίκη πάντως η υγρασία έχει γίνει ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ!! 36 θερμοκρασία με 85 % υγρασία γίνεται?? δε γίνεται!! Ευτυχώς έχει φτάσει η προπαρασκευή οπότε οσονούπω θα ξεχυθούμε στις παραλίες για δροσιά! anyways...

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΛΕΙΜΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Καλή βδομάδα μπλογκοφίλοι μου!!
Πως τα περάσαμε το σαββατοκύριακο?? Τσαλαβουτηχτήκαμε?? Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας?? Εμείς ευτυχώς περάσαμε το διήμερο μακριά από την κάψα της Θεσσαλονίκης και γυρίσαμε ανανεωμένοι (λέμε τώρα, εγώ με κάτι πόδια τούμπανο από τη ζέστη...) και δριμύτεροι!

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ




Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε και εγώ περιχαρής ετοιμάζω τα πράγματά μας για να περάσουμε το σαββατοκύριακο στο χωριό στη Χαλκιδική! Μπορεί όλη τη βδομάδα να λιώσαμε στην κυριολεξία από τη ζέστη τώρα όμως θα τσαλαβουτηχτούμε, θα δροσιστούμε και θα απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και κεφιού! 

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!
Είχε που λέτε τις προάλλες ένα πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο στις γλυκές αλχημείες. Ύστερα από πολλές παρακλήσεις τηλεθεατών αποφάσισε ο κύριος Παρλιάρος να παρουσιάσει γλυκά που γίνονται γρήγορα κι εύκολα χωρίς περίπλοκα εργαλεία, μίξερ, θερμόμετρα και άλλα τέτοια τσουμπλέκια. 

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ





Αυτές τις μέρες είχαμε στο σπίτι τα άπαντα του κολοκυθιού καθότι η αδερφή μου μου έφερε πεσκέσι άπειρα κιλά κολοκύθια από το χωριό: ομελέτα φούρνου με κολοκύθια, κολοκυθόπιτα, κολοκυθόψωμο (θα ακολουθήσει κάποια στιγμή), αλλά σήμερα σας έχω το τέλειο μεζεκλίκι για τη συνοδεία του ουζακίου στο μπαλκόνι!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




Τώρα που η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο, όπως και η υγρασία, και κολλάς ολόκληρος και μόνο που αναπνέεις, ποιος θα πει όχι σε μια δροσερή, χορταστική και νόστιμη σαλατούλα?? Εγώ πάντως όχι (εδώ που τα λέμε εγώ δυσκολεύομαι να πω όχι σε πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό..!). 

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Χοιρινό με Πρασοσέλινο










Καλημέρα μπλογκογειτονίτσα!
Πέρυσι είχαμε αναρτήσει άλλη μια παραδοσιακή συνταγή που μάθαμε από τις μανούλες μας και που προέρχεται από τις βουνίσιες ρίζες μας. Ένα πιάτο που τρώμε εμείς οι Βλάχοι όπου λάχει: κεφτέδες με σπανάκι. 

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ





Η αδερφή μου τα τελευταία χρόνια ζει με τον άντρα της μακριά από την πόλη,  σε ένα μικρό χωριό κοντά στη Βέροια. Έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε μια μικρή φάρμα με κοτούλες και κουνέλια το οποίο σημειωτέον ζηλεύω πολύ (με την καλή έννοια πάντα) και φυσικά καλλιεργούν τα δικά τους αγνά, βιολογικά θα έλεγα, προϊόντα. 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΟΜΠΑΡΟΠΙΤΑ



Δεν ξέρω αν αυτή τη γλυκειά πίτα τη φτιάχνουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή αν την ονομάζουν κάπως αλλιώς, εγώ πάντως την έμαθα από τη μαμά η οποία είναι Χαλικιδικιώτισσα και συγκεκριμένα από τον Αγιο Νικόλαο Χαλκιδικής (τον εξωτικό San Nicola που λέμε και με τον άντρα μου). 

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

    Υποθέτω πως δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να λατρεύουν το συκώτι και για να πω την αλήθεια μου ούτε κι εγώ είμαι ένας από αυτούς! Ας όψεται όμως ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης μου που με έκανε να πέσω στην ανάγκη του...! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share