Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΛΙ-ΓΑΜΟΒΑΦΤΙΣΙΑΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ



Φτου μου που έχω παραμελήσει το μπλογκοσπιτάκι μου τόσο καιρό! Είμαι κατάπτυστη το ξέρω, αλλά τι να κάνω, δεν προλαβαίνω η γυναίκα! Eν τω μεταξύ είχε και το μπλογκ τα γενέθλιά του. αλλά σήμερα δε θα σας κεράσω γι'αυτό αλλά για τη βάφτιση του μικρού μας Αχιλλέα.
Πότε έφτασε η γαμοβάφτιση, πότε πέρασε, χαμπάρι δεν πήρα!! κουραστήκαμε βέβαια, γιατί πολλά από τα πράγματα τα φτιάξαμε μόνοι μας αλλά το ευχαριστηθήκαμε κιόλας και οι κριτικές που εισπράξαμε ήταν παραπάνω από καλές!


Ως foodblogger λοιπόν δεν ήταν δυνατόν να αφήσω σε άλλον να αναλάβει το κέρασμα της βάφτισης και να μην το φτιάξω με τα χεράκια μου. Η αρχική ιδέα ήταν cupcakes με γλάσο αλλά επειδή από τη ζέστη θα λιώνανε εν ριπή οφθαλμού η ιδέα εγκαταλήφθηκε και αντικαταστάθηκε από γλυκό του κουταλιού, που είναι και της μοδός! (μη μας πούνε και ντεμοντέ..!). Αν ενδιαφέρεστε να ετοιμάσετε κι εσείς μόνες το κέρασμα σας προειδοποιώ ότι το συγκεκριμένο θέλει να αφιερώσετε άπειρες ώρες δουλειάς, καθώς απαιτεί: να αποστειρώσεις, να φτιάξεις το γλυκό, να γεμίσεις τα βάζα και τέλος να τα στολίσεις! αν διαθέτετε αρκετό ελεύθερο χρόνο σας το προτείνω αλλιώς......ψάξτε για κάτι λιγότερο χρονοβόρο.
Πριν περάσω στη συνταγή, η οποία είναι από το περιοδικό "γλυκές ιστορίες", δείτε και το προσκλητήριο-μπουμπουνιέρα που επίσης φτιάξαμε μόνοι μας σε στυλ " message in a bottle" και ενθουσίασε τα πλήθη!!



ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σταφύλια
               1/2 κιλό ζάχαρη
               1 φλιτζάνι χυμό μήλου
               300 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ελέγχουμε αν το σιρόπι είναι έτοιμο ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. θα πρέπει να κρυσταλλώσει αμέσως και να γίνει καραμέλα αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμα. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρώς το χυμό μήλου και τον προσθέτουμε στο σιρόπι όταν αυτό είναι έτοιμο.  Προσθέτουμε και τα σταφύλια. Περιμένουμε να πάρει ξανά βράση το σιρόπι και μετράμε 30-35 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε καλά με κουτάλα και αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.   

8 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψες μανούλα Πέλα, αλλά μπορώ να φανταστώ πόσα τρεχάματα θα είχες και πόσες ασχολίες έχεις πλέον!!
    Κέρασμα και προσκλητήρια ε-ξαι-ρε-τι-κά!!!! Πολλά μπράβο!!
    Φιλάκια, να σου ζήσει ο μπουμπούκος σου και να είστε πάντα ευτυχισμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, υπερπαραγωγή το προσκλητήριο! Πολύ πολύ ωραίο!!! Και το κέρασμα με το γλυκό του κουταλιού εξαιρετική ιδέα! Εύχομαι πάντα τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου, Πέλα μου!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα βρε κορίτσι, μας έλειψες!
    Φαντάζομαι τρέξιμο για να οργανώσεις ένα τόσο όμορφο διπλό event!
    Πολύ προσεγμένα όλα εύγε!
    Να είστε πολύ ευτυχισμένοι και να χαίρεστε το αγοράκι σας με το υπέροχο όνομα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου ζήσει ο γιόκας σου! Να είστε όλοι πάντα καλά και ευτυχισμένοι! Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκανες, είναι υπέροχα όλα! Χαρά στο κουράγιο σου και την υπομονή σου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι ότι καλύτερο για εσένα και την οικογένεια σου και να σας ζήσει το αγοράκι σας!!! Όλα όσα ετοίμασες για τη βάπτιση super!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα δείχνουν φοβερά και φτιαγμένα με μεράκι και γούστο! Να σας ζήσει ο μικρούλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τέλη Οκτώβρη πρέπει να είχε ο μικρός σας και γενέθλια σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share