Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Περί food porn....
Ναι, ναι, ναι το παραδέχομαι, με τις φωτογραφίες μου προσπαθώ να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στο λεγόμενο food porn που είναι τόσο της μόδας στις μέρες μας! τι??? δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται?? 

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

KΡOK MANTAM




Κροκ Μάνταμ και Κροκ Μεσιέ ή αλλιώς κύριος και κυρία Τοστ άρτι αφιχθέντες από τα Παρίσια. Ακόμα μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να μην πάνε χαμένες οι φέτες για τοστ που ετοιμάζονται να λήξουν. 

Εγώ θα σας δείξω σήμερα τη θηλυκή της εκδοχή που δε διαφέρει σε τίποτα από τον μεσιέ παρά στην προσθήκη αβγού. Μια ωραία πρόταση για ένα διαφορετικό πρωινό ή δεκατιανό με άρωμα Γαλλίας. Μπορείτε να σερβίρετε και με σαλατούλα για ένα ελαφρύ γεύμα όπως κάναμε εμείς.
Όπως θα έχετε διαπιστώσει τα "γρήγορα κι εύκολα δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό.... γιατί άραγε..?
ENJOY:

ΥΛΙΚΑ: 4 αυγά
           6 φέτες ψωμί για τοστ
           3 φέτες τυρί
           3 φέτες ζαμπόν

             λίγο βούτυρο για επάλειψη

Για τη μπεσαμέλ: 2 κ. σούπας βούτυρο
           2 κ. σούπας αλεύρι
           1 1/2 περίπου φλιτζάνι γάλα
           αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφουμε όλες τις φέτες ψωμί με βούτυρο. Στη μέση των 3 φετών κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι με ένα κουπ πατ ή με ένα ποτήρι. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180β (σε προθερμασμένο). Αφαιρούμε από το φούρνο. Στις 3 ολόκληρες φέτες βάζουμε από μια φέτα ζαμπόν και μια τυρί. Σ'αυτές με την τρύπα σπάμε εκεί μέσα ένα αυγό. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε τη φέτα με το αυγό πάνω από τη φέτα με το ζαμπόν και το τυρί, προσθέτουμε και λίγη μπεσαμέλ από πάνω και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγο τριμμένο τυρί πάνω στα αυγά λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο. 
*αν βαριέστε να φτιάξετε τη μπεσαμέλ μπορέιτε να αντικαταστήσετε με τυρί κρέμα που επίσης ταιριάζει πολύ!

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ



Αγαπημένη μπλογκογειτονιά,
πως τα πέρασες το weekend?? (είπαμε, στο χωριό μου την παίζουμε στα δάχτυλα την αγγλικήν!) εμείς είχαμε την χαρά και την τιμή να αλλάξουμε τις βέρες σε δυο πολύ καλούς μας φίλους που αρραβωνιάστηκαν το Σάββατο στη Λιβαδειά. 

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

BROWNIES ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Καρδούλες εδώ, καρδούλες εκεί, καρδούλες παραπέρα! αν και δεν είναι καθόλου του γούστου και της ιδιοσυγκρασίας μου αποφάσισα να συμβαδίσω με το ρεύμα των ημερών και να αναρτήσω και εγώ τις δικές μου καρδούλες! Η σημερινή ανάρτηση γίνεται για χάρη του μπλογκ και των αναγνωστών του που χρειάζονται λίγη έμπνευση. 

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ



Τα πρώτα 3 κιλά έγιναν καπνός και το γιορτάσαμε με Πάστα Φλόρα  ένα γλυκάκι που λόγω μαρμελάδας έχει πολύ λιγότερα λιπαρά σε σχέση με άλλα. 
Άραγε υπάρχει πιο μαμαδίστικο γλυκό από την Πάστα Φλόρα ? Υπάρχει κανείς που στο άκουσμά του να μη θυμάται τη μανούλα ή τη γιαγιά του? 

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ


Να και η σουπίτσα που σου υποσχέθηκα αγαπημένε μου αναγνώστη! ανυπομονούσες έτσι?? έφαγες τα νύχια σου μέχρι να τη δεις δημοσιευμένη?? το ξέρω, το ξέρω, γι'αυτό και φρόντισα να την αναρτήσω τόσο σύντομα! αν σου αρέσει η γλυκιά γεύση του πράσου δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει (για την πατάτα δεν το συζητώ, δεν έχω γνωρίσει ακόμα άνθρωπο που να λέει όχι στην πατάτα...μήπως θα είσαι ο πρώτος..?). 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΒΓΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ


Θυμάστε τι σας έλεγα τις προάλλες για την ανακύκλωση του μπαγιάτικου ψωμιού? ε σήμερα λοιπόν σας έχω ακόμα έναν ωραίο τρόπο αξιοποίησής του που βρήκα στο pinterest κι επίσης έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορο κι εύκολο. Κι αν δεν έχετε μπαγκέτα δεν πειράζει βρε, ψωμάκι να 'ναι κι ό,τι να 'ναι! 

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



Η δίαιτα, δίαιτα και η σκάφη, σκάφη! και επίσης ο καλός μήνας από την αρχή φαίνεται! 
Δε γίνεται να ζήσουμε χωρίς καθόλου ζάχαρη, γίνεται?? άλλωστε όταν υπάρχει μέτρο όλες οι τροφές είναι θεμιτές και απαραίτητες! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share