Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON COOKIES)


GIFTS IN A JAR (Μέρος 2ο) ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η σημερινή ανάρτηση είναι η συνέχεια της προηγούμενης όπου είδαμε σπιτικά δώρα σε γυάλινα βαζάκια. Σας υποσχέθηκα προχθές τη συνταγή για τα μπισκότα λεμονιού (προσωπικά μου αρέσει πολύ το λεμόνι τόσο στο φαγητό όσο και στα γλυκά) αλλά και για σας που δεν είστε του λεμονιού σας έχω διευθύνσεις για να βρείτε άλλες συνταγές για μπισκότα που μπορεί να σας ανταποκρίνονται περισσότερο στις απαιτήσεις του ουρανίσκου σας. 

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

DIY ΣΠΙΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΑ ΒΑΖΑKIA (GIFTS IN A JAR)



Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας να δίνονται τα δώρα σε γυάλινα βαζάκια ιδιαίτερα τα σπιτικά και χειροποίητα. Κατ' εμέ δικαιολογημένα εξαπλώνεται η μόδα αφού τα βαζάκια δεν είναι μόνο όμορφα αλλά και πολύ χρήσιμα. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τόσο για αποθήκευση όσο και για διακόσμηση. Σήμερα λοιπόν σας έχω τη δική μου πρόταση για το σπιτικό δώρο 2014 που θα λάβουν οι νέοι γείτονες και οι μαθητές μου αλλά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. 

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ (TRADITIONAL CHRISTMAS COOKIES)



30 μέρες για τα Χριστούγεννα.......
Ding,    Dong,     Ding,   Dong,    Ding,    Dong......
 Αρχίζω να ακούω τα καμπανάκια των Χριστουγέννων όλο και πιο δυνατά γι' αυτό αποφάσισα από σήμερα μέχρι και τις γιορτές όλες οι αναρτήσεις να αφορούν τα Χριστούγεννα. Έτσι θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε, να πειραματιστούμε και να αποφασίσουμε τι θα φτιάξουμε για το γιορτινό τραπέζι, ποια θα είναι η διακόσμηση και τι θα κάνουμε με τα δώρα (αν σας αρέσουν τα χειροποίητα και σπιτικά όπως μου αρέσουν εμένα).

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΝΤΟΝΑΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ



Το δέντρο μπορεί να μην το στόλισα ακόμα αλλά τα υπόλοιπα Χριστουγεννιάτικα είδη έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στο σπίτι μας. Έτσι είπα να κάνω την πρώτη Χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση με φόντο τον Άγιο Βασίλη.
Πέρισυ σας είχα δείξει ντόνατς με επικάλυψη σοκολάτας (αν είστε λάτρης της σοκολάτας όπως εγώ θα τα βρείτε εδώ: Ντόνατς με επικάλυψη Σοκολάτας

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ




Ο τραχανάς είναι ένα από τα παραδοσιακά μας προϊόντα που μ' αρέσει πάρα μα πάρα πολύ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μανούλας μου (γιατί εγώ ήμουν πολύ μικρή για να το θυμάμαι) όταν ήμουν μωρό προτιμούσα την τραχανόσουπα από τις βρεφικές κρέμες τις οποίες εις μάτην προσπαθούσε η μάνα μου να μου δώσει και τελικά κατέληγαν να τις τρώνε τα μεγαλύτερα αδέρφια μου. 

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

DIY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΠΟ ΖΥΜΑΡΙ





KANTE TO ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!

Έτοιμα και τα χειροποίητα στολίδια μου!! Θα περιμένουν βέβαια υπομονετικά τουλάχιστον μια βδομάδα ακόμα μέχρι να κρεμαστούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο (εκτός κι αν δεν κρατηθώ και στολίσω νωρίτερα γιατί "ψήνομαι" όλο και περισσότερο..)!

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ



Απορώ πως τόσο καιρό δεν είχα αναρτήσει ούτε μια συνταγή για μπιφτέκια αφού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά (ειδικά τα πικάντικα)! Σαν τα παιδάκια κι εγώ αν έπρεπε να διαλέξω μόνο δυο πράγματα για να τρέφομαι αυτά θα ήταν τα μακαρόνια και τα μπιφτέκια. Άσε που φτιάχνονται στο τσακ-μπαμ! 

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΣΠΙΤΙΚΑ ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ



H συνταγή που σας έχω σήμερα είναι του Πετρετζίκη από την εκπομπή Κάντο όπως ο Άκης. Σας έχω ξαναπεί ότι ο Άκης είναι ο σεφ που εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον γιατί οι δοσολογίες που δίνει είναι πάντα σωστές και το αποτέλεσμα είναι πάντα ικανοποιητικό. Στην αρχή δίσταζα να δοκιμάσω τη συγκεκριμένη συνταγή γιατί τα νιόκι μου φάνηκαν περίπλοκα, η κρέμα υπερβολικά απλή και το φασκόμηλο σαν μυρωδικό... περίεργο. Ο άντρας μου όμως που το είδε στην tv με έπρηξε να το δοκιμάσουμε και στο τέλος, αφού υποσχέθηκε να βοηθήσει, ενέδωσα. 

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

SCONES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (CHOCOLATE SCONES)




 Σκόουνς: ο καλύτερος φίλος του τσαγιού 

Μπορεί τα σκόουνς να είναι το απαραίτητο συνοδευτικό του τσαγιού στην Αγγλία αλλά η προέλευσή τους δεν είναι αγγλική όπως πολλοί πιστεύουν αλλά σκωτσέζικη. Είναι κάτι μεταξύ κέικ και γλυκού ψωμιού και οι Βρετανοί συνήθως το συνοδεύουν με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και μαρμελάδα (συνοδεία βέβαια που δε νομίζω να ταίριαζε καθόλου στα συγκεκριμένα με τα κομμάτια σοκολάτας).

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

DIY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚH ΔΙΑΚΟΣΜΗΣH



40 μέρες για τα Χριστούγεννα...
Φέτος πάντως δεν είμαι η μόνη τρελή που βιάστηκε να αρχίσει να ονειρεύεται Άγιο Βασίληδες και ταράνδους δύο μήνες πριν τα Χριστούγεννα... απ' ότι είδα στις ειδήσεις ήδη στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο έχουν ανάψει τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις κεντρικές πλατείες, για να μη μιλήσω και για τα πολυκαταστήματα που γέμισαν τα ράφια τους με στολίδια και λαμπιόνια πριν καλά καλά σκάσει μύτη ο Νοέμβρης!  Τι να κάνω λοιπόν κι εγώ? λύγισα η γυναίκα και άρχισα να προετοιμάζομαι πυρετωδώς για την αγαπημένη μου εποχή του χρόνου (δε χρειαζόταν και πολύ σπρώξιμο είναι η αλήθεια). 

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ



Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη μορφή μπουγάτσας σίγουρα όμως δεν είναι η μόνη. Εμάς εδώ στη Θεσσαλονίκη μας κοροιδεύουν συχνά επειδή φτιάχνουμε μπουγάτσα με ό,τι μπορείς να φανταστείς, σπανάκι, κιμά, μερέντα κ.ο.κ. Ποτέ μην κρίνεις κάτι όμως πριν δοκιμάσεις! Εδώ στα Βόρεια τη θεωρούμε όχι μόνο ιδανικό πρωινό αλλά και το ιδανικό σνακ για να στρώσει το στομάχι ύστερα από έντονη οινοποσία (και γενικότερα ξιδοποσία). Κοινώς είναι το φαί των ξενύχτηδων.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ






Τώρα τελευταία ανακάλυψα ότι μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια και τα κοτσάρω σχεδόν σε ό, τι και να φτιάξω: πίτες, τέρτες, ομελέτες, σούπες κ.ο.κ. Παρόλο που στην αρχή δεν το έκανα για διατροφικούς λόγους αποδικνύεται ότι δεν κάνω και άσχημα αφού τα μανιτάρια είναι καθαρή πηγή πρωτείνης με μηδενικές θερμίδες και βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης καθώς και στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος!! Άρα λοιπόν μανιτάρια παντού!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

TA ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ



CHRISTMAS ADVENT CALENDARS

Μπορεί να απέχουμε ακόμη 46 μέρες από τα Χριστούγεννα αλλά εγώ έχω ήδη μπει σε mood Χριστουγέννων και ψάχνω μανιωδώς συνταγές, διακοσμήσεις και χειροτεχνίες! Μια και η γιορτινή αυτή περίοδος δε θα αφορά τόσο εμάς πλέον όσο τον μικρό μπουρμπουλήθρα, θέλουμε να κάνουμε τα Χριστούγεννα όσο πιο μαγικά γίνεται. Έτσι λοιπόν , ανάμεσα σε άλλα, είπα να ξεκινήσω από φέτος την "παράδοση" των Χριστουγεννιάτικων ημερολογίων. Δε θα καταλάβει πλήρως ο μικρούλης μου περί τίνος πρόκειται μιας και είναι μόλις 2 χρονών, αλλά και πάλι πιστεύω ότι θα χαρεί με τα χρώματα και τις εικόνες.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ





Πριν λίγες μέρες το σπλάχνο μου έγινε 2 χρονών. Να μου ζήσει η ψυχούλα μου! Φέτος η χειροποίητη τούρτα δε μου βγήκε (δε μου πέτυχε καθόλου η εμφάνιση και τρέχαμε τελευταία στιγμή στο ζαχαροπλαστείο..) αλλά μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις προσκλήσεις μου. Της ίδιας φιλοσοφίας ήταν και οι ευχαριστήριες κάρτες πάνω στα δωράκια των παιδιών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share