Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΑΡΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

recipe in English at the end of the post
 


Επιτέλους θα κάνουμε λευκή Πρωτοχρονιά μετά από κάτι αιώνες!! Δε με νοιάζει αν έχει ψοφόκρυο! δε με νοιάζει κι αν έχει -225ο C! Το λατρεύω το χιόνι! Βέβαια εδώ Θεσσαλονίκη δεν ξέρω αν θα μας κάνει τη χάρη να χιονίσει πολύ ώστε να το στρώσει, αλλά χθες που ήμασταν εκδρομούλα στη Νάουσα έριχνε κάτι νιφάδες πατσαβούρια που μέσα σε 20' το είχε στρώσει παντού. Ήταν τέλεια! Ήταν μικρή η απόδρασή μας αλλά όμορφη. Είχα και τα γενέθλιά μου πριν 2 μέρες κι ο γλυκός μου ο αντρούλης μου έκανε έκπληξη με τουρτίτσα στην ταβέρνα που πήγαμε να φάμε. Άλλες χρονιές την ψιλιαζόμουν αλλά φέτος με έπιασε εξαπίνης!  

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ALCOHOLIC EGGNOG (ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΕΓΓΝΟΝΓΚ)

recipe also in English at the end of the post


Το That' s Eat σας εύχεται Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές με απολαυστικό eggnog.
Το eggnog μπορεί να μην είναι ελληνική χριστουγεννιάτικη παράδοση αλλά είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε θα θέλετε να το φτιάχνετε κάθε Χριστούγεννα για να μη σας πω όλο το χρόνο!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΑΡΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ (SALTED CARAMEL BUTTER BARS)




Πριν αναχωρήσω για την εξόρμησή μου στην Αριστοτέλους, για να δω αν αξιζει το χριστουγεννιάτικο δάσος που θα στήνανε φέτος, σου παρουσιάζω τις εύκολες και πεντανόστιμες μπάρες μου. Οοοοοοχι δεν μπήκα πρωινιάτικα με την τσίμπλα στο μάτι στην κουζίνα για να τις φτιάξω, από χθες το βράδυ είναι.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ




Voila και το συνοδευτικό του καφέ του Κυριακάτικου τραπεζώματος.

Μια και διανύουμε περίοδο νηστείας δε γινόταν να μην κάνω μια ανάρτηση για τους φίλους μας που νηστεύουν αλλά εξακολουθούν να έχουν όρεξη για γλυκές απολαύσεις. 

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΣΠΙΤΙΚΑ BAGELS (HOMEMADE BAGELS)


Νόστιμο, αφράτο και γλυκό ψωμάκι σου έχω σήμερα και μάλιστα γρήγορο κι εύκολο!

Τις προάλλες είχα τραπέζωμα στο σπίτι και οι καλεσμένοι μου νήστευαν οπότε έφτιαξα γεμιστά ορφανά. Όμως πήρα τελευταία στιγμή χαμπάρι ότι μου είχε τελειώσει το ψωμί και ήταν Κυριακή! και γεμιστά χωρίς ψωμί πάει?? ΔΕΝ ΠΑΕΙ!

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (CHOCOLATE CUPS)




Αυτά τα μπισκοτένια φλιτζανάκια με το που τα είδα στο pinterest κυριολεκτικά τα ερωτεύτηκα! Θα ήθελα να τα έχω πάντα στο σπίτι μου για κέρασμα αλλά αυτό φυσικά δε γίνεται. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα τα έχω για επιδόρπιο μετά το οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Νομίζω ότι θα εντυπωσιάσω εεεε??

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

CHRISTMAS CRAFTS FOR KIDS (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ PROJECTS ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)



Τώρα τα Χριστούγεννα περισσότερο από ποτέ είναι η κατάλληλη εποχή να ευχαριστηθούμε ποιοτικό χρόνο με τα μικρούλια μας. Τώρα είναι η ευκαιρία να τους μάθουμε να φτιάχνουν διάφορα, από χειροτεχνίες μέχρι μπισκότα και να το διασκεδάσουμε τόσο εμείς όσο και εκείνα. 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΚAΚΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΑΛΜΥΡΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ (BANANA CUPCAKES WITH SALTED CARAMEL)


Ορίστε και τα κεκάκια που σου υποσχέθηκα. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, μπορώ να πω ότι μου βγήκαν πολύ νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα!!  Για να μην πω για τον συνδυασμό με την καραμέλα! Η γλύκα της μπανάνας δένει τέλεια με την αλμυρογλυκοπίκρα της καραμέλας!! 

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

SALTED CARAMEL (ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ)



"Αλατισμένη Καραμέλα??? Μα πως γίνεται αυτά τα δυο να πηγαίνουν μαζί???" Έτσι θα αντιδρούσα αν έβλεπα αυτή την ανάρτηση πριν μερικά χρόνια και είμαι σίγουρη ότι πολλοί από σας σκέφτεστε το ίδιο. Πριν αρχίσω να γράφω σε blog, ή καλύτερα πριν αρχίσω να διαβάζω διάφορα blogs (γιατί το γράψιμο ξεκίνησε λίγο αργότερα), δεν ήμουν καθόλου ανοιχτή ως προς τη δοκιμή τέτοιου είδους "καινοτομιών".

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΣΤ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (BAKED FRENCH TOAST)

recipe in English at the end of the post


Γαλλικό τοστ ή κοινώς αβγόφετες όπως συνήθιζαν να τις λένε οι μαμάδες μας. Δεν ξέρω για τις δικές σας, πάντως η δικιά μου τις έκανε πάντα στο τηγάνι (έχει γενικά μια ιδιαίτερη αγάπη στα τηγανητά). Εγώ αντιθέτως προτιμώ τα πάντα στο φούρνο, απίστευτο στο άκουσμα αλλά ναι, ακόμα και τις πατάτες! Είπα λοιπόν, "γιατί να μη δοκιμάσω και τις αβγόφετες στο φούρνο?" ειδικά όταν βρήκα αυτήν την πεντανόστιμη κρούστα για επιστέγασμα δε χρειάστηκε δεύτερη σκέψη.   

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

GINGERBREAD CUPCAKES (ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ)


Τι σας έλεγα τις προάλλες για τα gingerbread?? ότι με τρελαίνει αυτή η ζύμη κι ότι θέλω να τη δοκιμάσω και σε κέικ λίαν συντόμως... Ε λοιπόν στη βράση κολλάει το σίδερο γι 'αυτό στα σχεδόν καπάκια σας παρουσιάζω και τα gingerbread cupcakes μου. Κι εγώ κι ο μικρούλης εκστασιαστήκαμε με τη συνταγή και τα εξαφανίσαμε σε χρόνο DT! Μας άρεσαν ακόμη περισσότερο κι από τα Cookies!!!

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

HOMEMADE BODY SCRUB (ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΠΟΛΕΠΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ)



Δε θα ήταν καταπληκτικό, όχι απλά να ξέραμε τι ακριβώς περιέχουν οι καλλυντικές μας κρέμες, αλλά και τα υλικά από τα οποία φτιάχνονταν να ήταν τα καλύτερα, τα πιο αγνά, αυτά που θα μπορούσαμε ακόμα και να τα φάμε?? Ε αυτό ακριβώς θα κάνουμε, θα φτιάξουμε καλλυντικά από τα υλικά που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας μας ή/και στο ψυγείο μας ξεκινώντας από το body Scrub.   

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ (HOMEMADE FONDANT)



Δεν έχει τύχει να χαζεύετε τα γλυκά των ζαχαροπλαστείων και να αναρωτιέστε: "μα γιατί να μην μπορώ να φτιάξω κι εγώ αυτά τα ωραία ζαχαρένια σχέδια??" Ε λοιπόν τώρα θα μπορέσετε!
Ειδικά τώρα στις γιορτές όλοι θέλουμε τα γλυκά μας να είναι όμορφα διακοσμημένα και να συμβάλλουν στην όλη γιορτινή ατμόσφαιρα και το Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό? μα φυσικά η ζαχαρόπαστα που είναι εύκαμπτη σαν πλαστελίνη και μπορείς να της δώσεις ό,τι σχήμα επιθυμείς. 


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

GINGERBREAD COOKIES (ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ)





Αυτά τα πικάντικα μπισκότα φίλοι μου είναι κατ' εμέ τα πιο, ΠΙΟ, ΠΙΟΟΟΟΟΟ νόστιμα μπισκότα που έχουν ποτέ επινοηθεί!!!
Δεν ξέρω αν ευθύνεται για αυτά ο Αρμένιος καλόγερος που τα έφερε στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γαλλία το 992.... δεν ξέρω αν τα τελειοποίησαν οι Σουηδοί τον 13ο αιώνα καθώς παρέλαβαν τη συνταγή από Γερμανούς μετανάστες.....μπορεί να ήταν καταλυτική η συμβολή  των μοναχών και των φαρμακοποιών που τα πουλούσαν στη μεσαιωνική Αγγλία (ισχυριζόμενοι ότι είχαν και φαρμακευτικές ιδιότητες)....... 

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚO ΗΜΕΡΟΛΟΓΙO ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014 (CHRISTMAS ADVENT CALENDAR 2014)



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!!!

Πάνω στην ώρα τελείωσα και το Advent Calendar (δηλ. το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο δραστηριοτήτων) που ετοίμασα για το μικρούλη μου αλλά που μάλλον πιο πολύ εγώ και ο μπαμπάς του θα το ευχαριστηθούμε! Δεν πειράζει όμως θα προπονηθεί για του χρόνου που θα καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα και δε θα χαρεί μόνο με τα γλυκάκια που έχω κρύψει μέσα.
Άργησα λίγο να αποφασίσω στο στυλ του ημερολογίου (στην αρχή σκεφτόμουν κάτι σε κορνίζα) αλλά μετά σκέφτηκα ότι μια που είναι η πρώτη φορά που το επιχειρώ καλύτερα να ξεκινήσω με κάτι πιο απλό. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share