Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

CHRISTMAS ADVENT CALENDAR 2015 - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ







Έτοιμο και το φετινό μας ημερολόγιο δραστηριοτήτων. Άυριο αρχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση.

Πέρισυ ανακάλυψα για πρώτη φορά το έθιμο των Χριστουγεννιάτικων ημερολογίων αντίστροφης μέτρησης και το λάτρεψα! Παρότι ο μικρούλης μου ήταν μόλις 2 χρονών και δεν πολυκαταλάβαινε του έφτιαξα ένα και προσπάθησα να κάνουμε μαζί τις δραστηριότητες που είχα ετοιμάσει.


Το φετινό μας ημερολόγιο αποτελείται από ένα στολισμένο χαρτονιένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισε την πόρτα του παιδικού δωματίου και από μια τεράστια κάλτσα Άγιο Βασίλη όπου έβαλα όλα τα κουτιά "δώρα" με τα γλυκά και τις δραστηριότητες.
Δε θα σας πω ψέματα, μου πήρε πολύ χρόνο και αρκετές μέρες για να το ετοιμάσω (όχι όμως ότι δεν το ευχαριστήθηκα ή δεν το διασκέδασα βέβαια)!

Φέτος δε χρησιμοποίησα νούμερα για τα κουτάκια, απλά κάθε μέρα ανοίγαμε κι από ένα "δώρο. Αν εσείς θέλετε να "κατεβάσετε" νούμερα μπορείτε να βρείτε εδω: lauren had dox design
Για να κερδίσετε χρόνο μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα κουτάκια για τα "δώρα" με τα γλυκά. Εγώ τα εκτύπωσα από εδώ: http://christmas-printables.com. Αφού τα εκτύπωσα, τα έκοψα, τα κόλλησα και τέλος τα τύλιξα με κορδέλα (ήταν πολύυυυυυυυ χρονοβόρο!).

Αν σας αρέσουν κι εσάς τα ημερολόγια δραστηριοτήτων μπορείτε να πάρετε ιδέες από την περσινή ανάρτηση με διάφορα όμορφα ημερολόγια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στον παρακάτω σύνδεσμο:  
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Το δικό μου περσινό ημερολόγιο μπορείτε να το δείτε εδώ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014. Εδώ θα δείτε τις δραστηριότητες που συμπεριέλαβα.

Υλικά που χρειάστηκα για το φετινό ημερολόγιο:
  • 1 μεγάλο πράσινο χαρτόνι
  • 1 μικρό κίτρινο χαρτόνι
  • μικρά χρισουγεννιάτικα στολίδια
  • κόλλα, γκλίτερ, ψαλίδι, ζελοτέιπ
  • χαρτονένια κουτιά
  • κορδέλες
  • χριστουγεννιάτικη κάλτσα  
Πρώτα σχεδιάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στο πράσινο χαρτόνι και το κόβουμε γύρω-γύρω. Το κολλάμε στην πόρτα με κολλητική ταινία διπλής όψης.
Στο κίτρινο χαρτόνι σχεδιάζουμε το αστέρι (χρησιμοποίησα κουπ πατ για μπισκότα) και το κόβουμε. Απλώνουμε την κόλλα στην επιφάνειά του και πασπαλίζουμε με γκλίτερ. Το κολλάμε κι αυτό στην κορυφή του δέντρου με την κολλητική ταινία.
Χρησιμοποιούμε τα μανταλάκια για να πιάσουμε τα στολίδια στις άκρες του δέντρου.
Ετοιμάζουμε τα "δώρα". Εκτυπώνουμε τα κουτάκια, τα κόβουμε, τα κολλάμε, τα γεμίζουμε με λιχουδιές και μια δραστηριότητα και το κλείνουμε με κορδέλα.
Τα βάζουμε όλα μέσα στην κάλτσα.

Πιάνουμε την κάλτσα γύρω από την πόρτα με κορδέλα και τη στερεώνουμε με τη βοήθεια της κολλητικής ταινίας (από την πίσω μεριά).



Αν σας ενδιαφέρει και θέλετε να το ετοιμάσετε για το πιτσιρίκι σας πιάστε γρήγορα δουλειά γιατί θα πρέπει σύντομα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share