recipe in English at the end of the post
Καλή εβδομάδα φίλοι μου!
Σήμερα σας έχω υγιεινό σνακ, ιδανικό για παιδιά: Υγιεινοί λουκουμάδες φούρνου, με ελάχιστη ζάχαρη, ελάχιστο λάδι και πλούσια γεύση μήλου. Ένα σνακ που θα τα ξετρελάνει και εσείς μπορείτε να το προσφέρετε απλόχερα χωρίς ίχνος ενοχής!
Εντάξει, μην περιμένετε να έχουν τη γνωστή υφή που έχουν οι έτοιμοι - τηγανιτοί λουκουμάδες, δηλαδή τραγανοί απ'έξω και αφράτοι και μαστιχωτοί από μέσα (δε γίνεται να τα έχουμε όλα. Παρ'όλα αυτά είναι αρκετά μαστιχωτοί από μέσα και είναι απίστευτα γευστικοί λόγω της applesauce (πουρές μήλου)
Εδώ μπορείτε να βρείτε συνταγή για ΣΠΙΤΙΚΗ APPLESAUCE.
Να έχετε επίσης υπόψιν ότι θα πρέπει να καταναλωθούν την ίδια μέρα που είναι ακόμα φρέσκοι και μαλακοί, αλλιώς μπορείτε να τους αποθηκεύσετε για 2-3 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.
ΥΛΙΚΑ:
1 φλ αλεύρι ολικής1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. applesauce
2 μεγάλα αβγά
3 κ.σ. ηλιέλαιο
Για γαρνίρισμα:
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3-4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170β. και αλείφουμε με λάδι τις θήκες της μαφινιέρας.Σ'ένα μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη (δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα για να μη σκληρύνει η ζύμη).
Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες με τη βοήθεια 2 κουταλιών.
Ψήνουμε 8-10 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από τις θήκες.
Αλείφουμε την επάνω μεριά τους με βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη.
ENJOY!
_____________________________________________________________________
HEALTHY BAKED APPLESAUCE DONUT HOLES
INGREDIENTS:
1 cup whole flour1 cup. flour for all-purpose
1/2 cup. sugar
1/2 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 pinch nutmeg
1/2 tsp vanilla
1 pinch salt
1 cup. applesauce
2 large eggs
3 tablespoons sunflower oil
To garnish:
1 tbsp melted butter
3-4 tbsp sugar
1 tsp cinnamon
DIRECTION:
Preheat oven to 170oC. and brush with oil the holes of a muffin pan.
In a bowl sift the sugar, flours, baking powder, cinnamon, nutmeg and salt.
Add the remaining ingredients and mix until you have a homogeneous dough (do not overmix or the dough will become tough).
Fill the holes of the muffin pan using 2 tablespoons.
Bake 8-10 minutes, remove from oven and allow to cool before removing from the pan.
Brush the top side with the butter and sprinkle with the cinnamon-sugar mixture.
ENJOY!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου