Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ



Τεμπέλικη πίτα με πατάτα και τυρί 


Η σημερινή συνταγή είναι πεντανόστιμη...
 είναι εύκολη.....
είναι γρήγορη....
είναι απλή...

Είναι μια πολύ καλή λύση για εκείνες τις μέρες που δεν έχουμε ιδέα τι να μαγειρέψουμε και θέλουμε κάτι που να μπορούμε να το φτιάξουμε με τα λίγα υλικά που έχουμε ήδη μέσα στο ψυγείο και το ντουλάπι μας.
Ούτε ψώνια, ούτε προγραμματισμός.

Για μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα και τα τυριά με αντίστοιχα νηστίσιμα, φυτικά.


ΥΛΙΚΑ:
6-7 μέτριες πατάτες
150 γραμ. φέτα
150 γραμ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Βράζουμε τις πατάτες για 30′ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί, απλώνουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Ψήνουμε την πατατόπιτα για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Απολαύστε!

___________________________________________________________________________

Easy potato and cheese pie without crust 


Today's recipe is delicious ... 
 it is easy ..... 
is quick .... 
simple ... 
It is a great solution for those days when we have no idea what to cook and want something that we can create with the few materials that have already been in the fridge and our pantry. Neither shopping nor programming.For a lighter version you can substitute milk and cheese with non dairy (vegan) roducts.


Ingredients:
6-7 medium potatoes 
150g. feta
150 g. Savory Gruyere grated 
3 large eggs 
1 cup fresh milk 
1/2 bunch dill, chopped 
1 tsp. tablespoons chopped mint leaves 
salt, pepper 


How to: Preheat the oven to 180 degreesC. Boil the potatoes for about 30 minutes or until tender. Then transfer to a large bowl and mash well with a fork. Add the gruyere and eggs and mix well. Then add dill and mint and salt and pepper according to our taste. Mix in the milk and stir to combine all ingredie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share