Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Πίτσα για...ιδιαίτερα γούστα!



Μια και τον τελευταίο καιρό, λόγω κρίσης, τα λεφτά δεν τρέχουν ακριβώς από τα μπατζάκια μας, αντί να βγούμε έξω για ποτάκι αποφασίσαμε να μαζευτούμε παρέα στο σπίτι για ταινία. Και ταινία=πίτσα+μπύρες! Και όχι μόνο για λόγους οικονομίας αλλά και σωστής διατροφής, δεν παραγγέλνουμε από έξω αλλά προτιμάμε τη δική μας ζεστή, φρέσκια και ιδιαίτερη πίτσα. 
Η συνταγή αυτή προέκυψε όταν πριν από καιρό ξεκινήσαμε να φτιάξουμε την εν λόγω πίτσα για την παρέα και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν έχουμε σάλτσα ντομάτας. "Τέτοια ώρα τι μπορείς να κάνεις?".
Αρκεί να έχεις όρεξη για να δημιουργήσεις και να μη φοβάσαι να φας κάτι πρωτόγνωρο. Σκεφτήκαμε λοιπόν να αντικαταστήσουμε τη σάλτσα με κρέμα γάλακτος αρωματισμένη με κάρυ, για να μην είναι έντονη η μυρωδιά και η γεύση του γάλακτος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας ή εναλλακτικά κοτόπουλο.
 Πάμε να το φτιάξουμε!

ΥΛΙΚΑ: 
Για τη ζύμη:    3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις                         χρήσεις
                       1 φακελάκι μαγιά
                       3 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
                       1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
                       1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα 
                       3 κουτ. σούπας λάδι
                       1 κουτ. γλυκού αλάτι
                       2 κουτ. ζάχαρη


Για τη σάλτσα: 1 μέτριο κρεμμύδι
                      1 κουτί κρέμα γάλακτος (200γρ.)
                      αλλαντικά της αρεσκείας σας (και/ή                          κοτόπουλο)
                      μισό κουταλάκι κάρυ
                      μία πρέζα σκόρδο σε σκόνη
                      αλάτι, πιπέρι
                      200γρ. μανιτάρια
                      200γρ. τριμμένο κασέρι( λίγο για τη                          σάλτσα και το υπόλοιπο για από πάνω)
                      150γρ. φέτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουνε μια ομοιόμορφη σχετικά μαλακιά μάζα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ και το αφήνουμε για 30λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Έπειτα ανοίγουμε είτε με τον πλάστη είτε με τα χέρια ώστε να καλύψει η ζύμη τον πάτο του ταψιού. Αν έχετε αντικολλητικό ταψί δε χρειάζεται να λαδώσετε τον πάτο του ταψιού. Αλλιώς τον λαδώνουμε. 
Τσιγαρίζουμε σε ένα σκεύος το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κασέρι και τη φέτα. Μόλις πάρουν μια βράση και λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μια χουφτίτσα τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και το απλώνουμε. Τρίβουμε από πάνω και τη φέτα και ολοκληρώνουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά (εξαρτάται και από τον φούρνο) μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα η ζύμη και το κασέρι. Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα συνοδεία παγωμένης μπύρας!
Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. μμμμ....μου ανοίξατε την όρεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κορίτσια αυτά είναι φαγητά!!!!
    Πέλα ελπίζω να μην πεινάς πολύ γιατί μόνο 2 κομμάτια άφησα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share