Θυμόμαστε όλοι τον Κο Δημήτρη από τη Νάουσα? Οχι? Ααααα, δε μας προσέχετε και θα θυμώσουμε! Καλέ ο Κος Δημήτρης με τα ωραία μπισκότα...ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Εσπερίδες στη Νάουσα που πήγαμε για bachelorette spa...που εκτός από ξενοδόχος είναι και δάσκαλος μαγειρικής...Ε τέλος πάντων, ο εν λόγω κύριος έχει γράψει και ένα βιβλίο το οποίο τιτλοφορείται: Οδοιπορικό γεύσεων στην Ορεινή Ημαθία και περιέχει δικές του και παραδοσιακές ημαθιώτικες συνταγές. Η παρούσα συνταγή είναι από το συγκεκριμένο βιβλίο μόνο που εμείς χρησιμοποιήσαμε χοιρινές πανσέτες αντί για αρνίσια παϊδάκια. Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πανσέτες
3 κουτ. σούπας μέλι
1 σφηνάκι κρασί γλυκό
1 σφηνάκι κονιάκ
θυμάρι
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μαρινάρουμε αποβραδίς τις πανσέτες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη. Ψήνουμε στο grill σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια ωραία εξωτερική κρούστα. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί με το κονιάκ και το μέλι, τη ριγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να καραμελώνει. Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πανσέτες. Σερβίρουμε με πατάτες, λαχανικά ή ζυμαρικά.
Καλέ πως δεν τον θυμάμαι! Χρονια του πολλά και γι αυριο! Φανταζομαι τι θα φτιάξουν τα χεράκια του, μηπως να πάτε πάλι καμια βολτίτσα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγη γιαμι γιαμι και μεγιά το νέο look!! Φιλάκια πολλά!
Λατρεύω...πανσέτα!!!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο θα έγινε. Μια ερώτηση μόνο, το μέλι που το βάζουμε;
@Eri: Μπράβο Eri μου για το καλό σου μνημονικό!!Μάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ελένη: Και έτσι θα τη λατρέψεις περισσότερο! Καλό βράδυ και σε εσένα!
@Σοφία Ζ.: Ούουπς λαθάκι, που χάρη σε σένα διορθώθηκε!
Καλησπέρα...μόλις είδα την ανάρτηση κάτι στο στομάχι μου άρχισε να γουργουρίζει επικίνδυνα...κι εκείνες οι πατατούλες δίπλα λαχταριστές...Ναναι καλά ο κύριος Δημήτρης...
ΑπάντησηΔιαγραφήMe apoteleiwsateeee!!!!! tis thelw twra!!! exw faei se estiatorio kati antistoixo k pragmatika einai pentanostimo :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήοπωσδήποτε στο μενού!
όταν λέμε κρασί γλυκό τί εννοούμε;
Η γλυκιά σαλτσούλα μου φαίνεται άκρως δελεαστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πιστεύω θα δένει ακόμα καλύτερα με τις πανσέτες απ' ότι με τα παϊδάκια!
Φιλιά, καλό βράδυ!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω το ΣΚ. Χρόνια πολλά στον κο Δημήτρη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σε όλους και ευχαριστούμε για τα καλά σας λογάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Summertime Blues: όταν λέμε γλυκό κρασί εννοούμε μαυροδάφνη, σαγκρία και γενικώς οποιοδήποτε γλυκό ή ημίγλυκο κρασί σου αρέσει.
Καλή συνέχεια και Φιλάκια σε όλους!!
ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΙΑΤΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ(ΕΥΤΥΧΩΣ!!!)ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑΚΙ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στον Κο Δημήτρη για την συνταγή και σε εσάς για την εκτέλεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο δοκίμασα, μόλις!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ πολύ καλό!!
καλό βράδυ, φιλάκια.
Καλησπέρααα...:):) Δεν σε ξέρω, τυχαία σε βρήκα ψάχνοντας την παραπάνω συνταγή στο ίντερνετ. Πριν λίγο την έφτιαξα και μόλις τη δοκίμασα! Καταπληκτική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή*Θα δοκιμάσω κι άλλες τώρα που σε βρήκα:)
Τέλεια η συνταγη!!
ΑπάντησηΔιαγραφή30-8-2014