Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινές Πανσέτες με μέλι και θυμάρι


Θυμόμαστε όλοι τον Κο Δημήτρη από τη Νάουσα? Οχι? Ααααα, δε μας προσέχετε και θα θυμώσουμε! Καλέ ο Κος Δημήτρης με τα ωραία μπισκότα...ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Εσπερίδες στη Νάουσα που πήγαμε για bachelorette spa...που εκτός από ξενοδόχος είναι και δάσκαλος μαγειρικής...Ε τέλος πάντων, ο εν λόγω κύριος έχει γράψει και ένα βιβλίο το οποίο τιτλοφορείται: Οδοιπορικό γεύσεων στην Ορεινή Ημαθία και περιέχει δικές του και παραδοσιακές ημαθιώτικες συνταγές. Η παρούσα συνταγή είναι από το συγκεκριμένο βιβλίο μόνο που εμείς χρησιμοποιήσαμε χοιρινές πανσέτες αντί για αρνίσια παϊδάκια. Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις δοκιμάστε την οπωσδήποτε! 
       
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πανσέτες
                3 κουτ. σούπας μέλι
                1 σφηνάκι κρασί γλυκό
                1 σφηνάκι κονιάκ
                θυμάρι
                ρίγανη
                αλάτι, πιπέρι
                ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μαρινάρουμε αποβραδίς τις πανσέτες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη. Ψήνουμε στο grill σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια ωραία εξωτερική κρούστα. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί με το κονιάκ και το μέλι, τη ριγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να καραμελώνει. Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πανσέτες. Σερβίρουμε με πατάτες, λαχανικά ή ζυμαρικά. 

16 σχόλια:

  1. Καλέ πως δεν τον θυμάμαι! Χρονια του πολλά και γι αυριο! Φανταζομαι τι θα φτιάξουν τα χεράκια του, μηπως να πάτε πάλι καμια βολτίτσα?
    Η συνταγη γιαμι γιαμι και μεγιά το νέο look!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κορίτσια!
    Πεντανόστιμο θα έγινε. Μια ερώτηση μόνο, το μέλι που το βάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Eri: Μπράβο Eri μου για το καλό σου μνημονικό!!Μάκια!
    @Ελένη: Και έτσι θα τη λατρέψεις περισσότερο! Καλό βράδυ και σε εσένα!
    @Σοφία Ζ.: Ούουπς λαθάκι, που χάρη σε σένα διορθώθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα...μόλις είδα την ανάρτηση κάτι στο στομάχι μου άρχισε να γουργουρίζει επικίνδυνα...κι εκείνες οι πατατούλες δίπλα λαχταριστές...Ναναι καλά ο κύριος Δημήτρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Me apoteleiwsateeee!!!!! tis thelw twra!!! exw faei se estiatorio kati antistoixo k pragmatika einai pentanostimo :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σας!
    οπωσδήποτε στο μενού!
    όταν λέμε κρασί γλυκό τί εννοούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η γλυκιά σαλτσούλα μου φαίνεται άκρως δελεαστική!
    Και πιστεύω θα δένει ακόμα καλύτερα με τις πανσέτες απ' ότι με τα παϊδάκια!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα το φτιάξω το ΣΚ. Χρόνια πολλά στον κο Δημήτρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστούμε για τα καλά σας λογάκια!
    @Summertime Blues: όταν λέμε γλυκό κρασί εννοούμε μαυροδάφνη, σαγκρία και γενικώς οποιοδήποτε γλυκό ή ημίγλυκο κρασί σου αρέσει.
    Καλή συνέχεια και Φιλάκια σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΙΑΤΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ(ΕΥΤΥΧΩΣ!!!)ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΑΚΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο στον Κο Δημήτρη για την συνταγή και σε εσάς για την εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το δοκίμασα, μόλις!
    πολύ πολύ καλό!!
    καλό βράδυ, φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρααα...:):) Δεν σε ξέρω, τυχαία σε βρήκα ψάχνοντας την παραπάνω συνταγή στο ίντερνετ. Πριν λίγο την έφτιαξα και μόλις τη δοκίμασα! Καταπληκτική!!!

    *Θα δοκιμάσω κι άλλες τώρα που σε βρήκα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share