Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τα δικά μας ψωμάκια



Δεν πρόκειται φυσικά για τα ανεπιθύμητα ψωμάκια-παχάκια στους γοφούς (μακρυά από μας!), αλλά για αφράτα, πεντανόστιμα ψωμάκια του φούρνου.
Κι επειδή ξέρουμε ότι τις προάλλες σας ανοίξαμε την όρεξη για βουτιές στη σάλτσα από τα κεφτεδάκια, γνωστές και ως παπάρες, σήμερα θα φτιάξουμε τα δικά μας ψωμάκια. Τον τελευταίο καιρό αποφασίσαμε να φουρνίζουμε το δικό μας ψωμί για να αποφύγουμε συντηρητικά, διογκωτικές ύλες, χρωστικά και τα όμοια.
Τι καλύτερο λοιπόν από φρέσκο, αχνιστό και τραγανό ψωμάκι, που γεμίζει όταν ψήνεται ευωδιές και το σπίτι!
Αν σας αρέσουν οι πιο αλμυρές γεύσεις δοκιμάστε τη version του Στέλιου (αδερφός και ξάδερφος): λίγο πριν βγει από το φούρνο πασπαλίστε με φέτα και ρίγανη.
Τα υλικά είναι για 8 ψωμάκια.


ΥΛΙΚΑ: 3 φλυτζάνια αλεύρι
              1 φλυτζάνι νερό
              2 κουτ.γλυκού βούτυρο
              1 φακελάκι μαγιά
              1 κουτ.γλυκού αλάτι
              2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Την αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένη με πετσέτα για να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένα και έπειτα τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.  

3 σχόλια:

  1. Εσεις τα δικά σας ψωμάκια, εγώ το δικό μου αγαπημένο φαγητό..χαχα!!

    Φιλάκια κορίτσια, τα ψωμάκια φαινονται λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσια τώρα είδα το blog σας! Μου ανοίξατε την όρεξη. Οσο για την Θεσσαλονίκη την λατρεύω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Eri: τι συντονισμός ήταν αυτός??! τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! (μεγάλα σε ευφυΐα, όχι σε ηλικία!) lol
    φιλάκια!

    @Smartmania: καλώς μας βρήκες..χεχε! σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! και το δικό σου ιστολόγιο είναι πολύ όμορφο!! ελπίζουμε να τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share