Από κτίσεως κόσμου το μήλο υπήρξε το φρούτο με τη μεγαλύτερη προβολή, καθώς πολλοί μύθοι και θρύλοι έχουν πλεχτεί γύρω από το όνομα του: από την Εύα που λιμπίστηκε το απαγορευμένο μήλο, στον Ηρακλή με τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων, έως τον Πάρη με το μήλο της Έριδος και φτάνοντας ως τις μέρες μας στη...γιαγιά μας τη Μαρούσω που έλεγε
ότι "ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα". Και δεν είχαν άδικο για όλα αυτά τα "φώτα της δημοσιότητας", καθότι το μήλο έχει αποδειχτεί επιστημονικά πλέον ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό καθώς και τα οστά και προστατεύει από την οστεοπόρωση. Επίσης βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης, τονώνει το νευρικό και μυϊκό σύστημα και έχει αντικαρκινική δράση.
Γι'αυτό αν θέλετε και εσείς να νιώθετε και να είστε περδίκι ιδού η λύση!
ΥΛΙΚΑ:
Για γέμιση: 5-6 μεγάλα μήλα
1 κούπα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά κοφτή σούπας κανέλα
1 τριμμένη φρυγανιά
Για τη ζύμη: 150-200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 φλυτζάνι ελληνικού κονιάκ
600 περίπου γρ.αλεύρι φαρίναπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Γέμιση: Περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 κούπα ζάχαρη και ένα ξύλο κανέλας να καβουρντιστούν αρκετά, μέχρι να φύγει το ζουμί. Έπειτα αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας, προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας και τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε
Ζύμη: Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη το αυγό και το κονιάκ χτυπώντας ταυτόχρονα καλά. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια μαλακιά ζύμη. Τη χωρίζουμε στα 2, ανοίγουμε το ένα φύλλο μέσα στο ταψί και αμέσως το 2ο πάνω σε μια ζελατίνα ή αλουμινόχαρτο για να μπορούμε να το μεταφέρουμε. Όσο ετοιμάζουμε το 2ο φύλλο δε ρίχνουμε τη γέμιση για να μην τραβήξει η βάση πολλά υγρά. Μόλις αδειάσουμε τη γέμιση στο ταψί βάζουμε από πάνω και το φύλλο και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 περίπου βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Και είναι έτοιμο!
Koritsia egw lew na arxisete ta delivery se olh thn ellada!!:D Telia suntagh opws panta!!
ΑπάντησηΔιαγραφήCheck my Blog http://alittlebitofshine.blogspot.com/
and on-line store http://shopalittlebitofshine.blogspot.com/ !! :)
Στις μηλόπιτες λέμε ΝΑΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η δική σας είναι ιδιαίτερη, με το "μεθυσμένο" ζυμάρι πάνω κάτω.
Τέλεια και εύγε και στις δυο σας!
Ζ.
Μια μηλόπιτα την εβδομάδα τον γιατρό κάνει πέρα;;;; σωστά ε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από θεραπευτική, είναι και νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤης αξίζει η δημοσιότητα και με το παραπάνω, καλή μας όρεξη! :)
Φαίνεται καταπληκτική!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όντως πεντανόστιμη και μας είχε λείψει λόγω καλοκαιριού. Τώρα λοιπόν που βγήκαν τα μήλα βάλτε ποδιές πάρτε πλάστες και βουρ για την κουζίνα!!Φιλάκια πολλά σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ.....ΕΥΚΟΛΗ!!!!!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη Δευτέρα το μενού έχει μηλόπιτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο χαίρομαι που άρχισαν στα μπλογκοσπιτάκια να κυκλοφορούν νόστιμες μηλο-συνταγούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η μηλόπιτα κοριτσάκια!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Πολύ ωραία η μηλόπιτα κορίτσια!Δεν είχα φτιάξει ποτέ και την έκανα για πρώτη φορά την περασμένη βδομάδα.Την έκανα λίγο διαφορετικά από την δική σας συνταγή(τα μήλα τα έκοψα σε κυβάκια και τα έβαλα έτσι μέσα στο μείγμα της ζύμης).Την επομένη θα εκτελέσω την δική σας συνταγή..μιαμ,μιαμ, τώρα που σας βρήκα!Εδώ γύρω θα είμαι και θα σας παρακολουθώ καθότι μαρέσει και μένα η μαγειρική και ασχολούμαι πολύ με τα σπιτικά και υγιεινά εδέσματα. Καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήPela Sofi οι μηλόπιτες μου άρέσουν πάρα πολύ. Εγώ την φτιάχνω με διαφορετικό τρόπο και είναι ευκαιρία να δοκιμάσω αυτή την συντάγή. Καλή Κυριακή. Θεανώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑ !!!!ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Η ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΖΥΜΗ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΜΕ ΑΕΡΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΣΤΑ ΜΗΛΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕΝΑΔΙΤΣΕΣ ΠΟΛΥ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗ ΜΑΘΑΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑ ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΗΛΟ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Νάσια: χαιρόμαστε πολύ που την έφτιαξες και σου άρεσε! ελπίζουμε να΄άρεσε και στον αντρούλη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Elegance @Θεανώ @Ελενα @Κantharos: υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές και παραλλαγές της μηλόπιτας ελπίζουμε όμως να δοκιμάσετε και τη δική μας εκδοχή!
Φιλιά σε όλους και καλή συνέχεια
Όλες οι μηλόπιτες μας αρέσουν πολύ! Το ζυμάρι σας θα πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο, θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! Σλουρπ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!Η ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ.ΤΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ΣΚΕΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΑΙΧΤΗ ΕΙΝΑΙ!!!!ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΤΡΙΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΛΑ!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμηλόπιταααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή