Μιλούσαμε τις προάλλες όλες οι μπλογκοφίλες στο facebook και λέγαμε τι θα μαγειρέψουμε το μεσημέρι. Έτυχε όλες μας να κάνουμε λαδερά, και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν έχω βάλει καθόλου λαδερά στο ιστολόγιο. Ήρθε η ώρα λοιπόν...
Θα σας φανεί μάλλον λίγο ανορθόδοξος ο τρόπος που μαγειρεύω τα μπιζέλια γιατί για παράδειγμα δεν βάζω άνηθο, κάτι που βάζουν όλοι...δυστυχώς τον σιχαίνομαι και δεν μπορώ να τον φάω με τίποτα!!! επίσης βάζω μπέικον γιατί ως γνωστόν ο σύζυγος δε θεωρεί φαγητό οτιδήποτε δεν περιέχει κρέας. Βάζω λίγη κέτσαπ γιατί δίνει μια ωραία γλυκόξυνη γεύση. Και τέλος βάζω ρίγανη γιατί απλά μ'αρέσει πολύ και την κοτσάρω παντού!
ΥΛΙΚΑ:500 γρ. μπιζέλια
1 κουτί τοματοπελτέ ή χυμό από 3 ντομάτες
150 γρ. μπέικον
2 μεγάλες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Καλημέρα Πέλα μου!!!Νοστιμότατη πρόταση!Το πιάτο σου είναι πανέμορφο, φαντάζομαι ότι αυτή είναι η μερίδα μου έτσι;Φιλάκια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήη ημέρα της γυναίκας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!
Κοίτα να δεις! Μπιζέλια θα φτιάξω για αύριο. Αλλά δεν έχω μπέινκον. Δεν πειράζει, την άλλη φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ κορίτσια το ξέχασα! Χρόνια Πολλά!!
ΔιαγραφήΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΩ....ΜΜΜΜΜ! ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!
Καλημερα Πέλαααα....ενδιαφέρουσα η πρότασή σου...και νομίζω ότι θα τη χρησιμοποιήσω την επόμενη φοράαα!!!φιλιααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη κέτσαπ λοιπόν οφείλεται η τόσο λαχταριστά δεμένη σαλτσούλα σου, που με προκαλεί να πάρω το ψωμάκι μου και να έρθω για βουτίτσες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα αλήθεια δεν σου αρέσει ο άνηθος???
Εγώ πάλι πως κοτσάρεις εσύ την ρίγανη??... έτσι κοτσάρω τον άνηθο χα χα χαα!
Χρόνια πολλά μας σήμερα, και καλό μας κουράγιο!!
Πολλά φιλιά!
Ωραιότατο πιάτο και πολύ όμορφα παρουσιασμένο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι πρέπει να κάνεις βέβαια με τον σύζυγο που θέλει παντού και πάντα κρέας!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια το μπέικον ταιριάζει πολύ ωραία οπότε χαλάλι!!!
Φιλάκια πολλά κοριτσάκι!
ωραιο βρε κοριτσια μου..για σκεφτητε και κατι νηστισιμο..που στερεψα η δολια..πολυ γευστικο..και τα μπιζελια μου αρεσουν πολυ..καλη συνεχεια..σας φιλω..
ΑπάντησηΔιαγραφήθα με κανεις να μ αρεσουν τα μπιζελια χαχα να εισαι καλα μικρη μαγειρισσα σε περιμενω στο σπιτακι μου φιλουρες
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ ειμαι σίγουρη οτι θα ειναι υπέροχο το πιάτο. Εγώ αγαπώ τον αρακά αλλά κανεις άλλος στο σπίτι. Θα τον δοκιμάσω έτσι όπως τον κάνεις μηπως και γινει το θαύμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρον το πιάτο σου. Τον άνηθο τον αντέχω μόνο σ'αυτό το φαγάκι άντε σε κανά δυο ακόμα. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήXΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ!!!!ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!!!!!!ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα για αύριο. Μιάμ μιάμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση!!!Θα το δοκιμάσω!!!Καλησπέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική η πρότασή σου, καλοφτιαγμένη και ωραία παρουσιασμένη!Μπράβο!
Πέρασε από το blog μου, μια πρόσκληση σε περιμένει!
Φιλάκια!
Δείχνει νοστιμότατο!! Θα το κάνω αυριο!! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το κάνω καμμιά φορά με ζαμπόν. Πολύ ωραίο φαγητό και η κόρη μου ειδικά τρελαίνεται για αρακά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο ειδικά τώρα που νηστεύουμε μόνο που εγώ(για τώρα τουλάχιστον)δεν θα βάλω μπέικον θα τ΄αφήσω για μετά το πάσχα.Φιλιά καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφή