Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΚAΚΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΑΛΜΥΡΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ (BANANA CUPCAKES WITH SALTED CARAMEL)


Ορίστε και τα κεκάκια που σου υποσχέθηκα. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, μπορώ να πω ότι μου βγήκαν πολύ νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα!!  Για να μην πω για τον συνδυασμό με την καραμέλα! Η γλύκα της μπανάνας δένει τέλεια με την αλμυρογλυκοπίκρα της καραμέλας!! 




Και να φανταστείς ότι η μπανάνα δεν είναι καν από τα αγαπημένα μου φρούτα....Τα δυο μου αγόρια (το μικρό και το μεγάλο) όμως τρελαίνονται για μπανανούλα και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτές. Ξέρετε άλλωστε κανένα παιδί που να λέει "μπλιαχ, μπανάνα"??? Εγώ δεν ξέρω κανένα! Γι' αυτό πιστεύω ότι αυτά τα κεκάκια θα ήταν τέλεια επιλογή για ένα παιδικό πάρτυ.  

H συνταγή απαιτεί ξινόγαλο αλλά και να μην έχεις, μη σκας! δε χρειάζεται να τρέξεις να πάρεις, μπορείς πανεύκολα να κάνεις το δικό σου σπιτικό ξινόγαλο με δυο μόλις υλικά: γάλα και λεμόνι. Απλά προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας σε μισό φλιτζάνι γάλα και αφήστε το να "κάτσει" για 5'. Έτοιμο!

Τη συνταγή για την αλμυρή καραμέλα θα βρεις εδώ: SALTED CARAMEL (ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ)
Αν δεν είστε φίλος της καραμέλας δοκιμάστε βουτυρόκρεμα ως επικάλυψη.  


Πάμε τώρα να φτιάξουμε και τα κεκάκια...

ΥΛΙΚΑ:

  • ½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 & 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 3 λιωμένες μπανάνες
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν σόδα
  • ½ κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. αλάτι
  • ½ φλ. ξινόγαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα αβγά ένα - ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες και τη βανίλια. 
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολάκι το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και έπειτα τα προσθέτουμε αργά και ανακατεύοντας με τη σπάτουλα στο προηγούμενο μείγμα με τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε και το ξινόγαλο. 
Γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες για τα cupcakes (βγαίνουν περίπου 20). Αν μείνουν θηκούλες κενές βάλτε μέσα λίγο νερό για να μην "αρπάξουν". Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18' ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βυθισμένη στο κέντρο τους να βγαίνει καθαρή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν βάλουμε πάνω οποιαδήποτε επικάλυψη.  

6 σχόλια:

  1. ΑΧ ΤΕΛΕΙΑ!!! Αν τα βαλω σε φορμα για κεικ γιατι δεν εχω μικρα φορμακια θα γινει οκ το κεικ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ, είναι πολύ υγρή η ζύμη για να μπορέσει να ψηθεί μέχρι το κέντρο της αν τη βάλεις ολόκληρη... ίσως αν ελάττωνες λίγο τα υγρά...

      Διαγραφή
  2. Παρόλο που ξέρεις ότι την μπανάνα δύσκολα την τιμάω σε γλυκά, ομολογώ ότι φαίνονται πολύ λαχταριστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι το ξέρω, κι εγώ δεν τρελαίνομαι για την μπανάνα στα γλυκά αλλά αυτή η ζύμη είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει πολύ με την καραμέλα! Άσε που είναι καλή λύση αν οι μπανάνες είναι στο τσαφ να χαλάσουν..

      Διαγραφή
  3. Αμάν βρε φιλενάδα, μου πέσαν τα σαγόνια!!!
    Σούπερ γιάμι τα κεκάκια σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τα πιό όμορφα cupcakes που έχω δεί.
    Πραγματικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share