Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

GINGERBREAD COOKIES (ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ)





Αυτά τα πικάντικα μπισκότα φίλοι μου είναι κατ' εμέ τα πιο, ΠΙΟ, ΠΙΟΟΟΟΟΟ νόστιμα μπισκότα που έχουν ποτέ επινοηθεί!!!
Δεν ξέρω αν ευθύνεται για αυτά ο Αρμένιος καλόγερος που τα έφερε στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γαλλία το 992.... δεν ξέρω αν τα τελειοποίησαν οι Σουηδοί τον 13ο αιώνα καθώς παρέλαβαν τη συνταγή από Γερμανούς μετανάστες.....μπορεί να ήταν καταλυτική η συμβολή  των μοναχών και των φαρμακοποιών που τα πουλούσαν στη μεσαιωνική Αγγλία (ισχυριζόμενοι ότι είχαν και φαρμακευτικές ιδιότητες)....... 


ίσως την τελική πινελιά να έβαλε λίγο αργότερα η αγγλική πόλη Market Drayton όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι δηλώνουν με πινακίδα στην είσοδο της πόλης. Εν πάση περιπτώσει εγώ θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όποιον έβαλε το λιθαράκι του για να φτάσει ως τις μέρες μας αυτή η πεντανόστιμη πικάντικη ζύμη. 
Σήμερα όταν αναφερόμαστε σε αυτή τη ζύμη συνήθως εννοούμε μπισκότα σε σχήμα ανθρωπάκου, στην Αγγλία όμως είναι πολύ διαδεδομένο και το gingerbread cake κάτι που προτίθεμαι να δοκιμάσω λίαν συντόμως! Προς το παρόν όμως για να δούμε πως φτιάχνονται τα Cookies.....

Πηγήwikipedia





ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουτ. γλ. μπαχάρι
  • 1/4 κουτ. γλ. πιπέρι 
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 2 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν σόδα
  • 1 φλ. βούτυρο (220 γρ.)
  •  1 φλ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. 
  2. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αβγό, τη σόδα, το μέλι, και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4' μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (αν τα αφήσουμε όλη τη νύχτα ακόμα καλύτερα)
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη μας με αλεύρι για να μπορέσουμε να "ανοίξουμε" τη ζύμη (όπως ανοίγουμε φύλλο). Πριν κόψουμε τη ζύμη με κουπ πατ βουτάμε και τα κουπ πατ στο αλέυρι για να μην κολλάει επάνω η ζύμη. 
  6. Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε 10-12' (μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες).  
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διακοσμούμε με royal icing. Tα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή δοχεία μέχρι 2 βδομάδες ή στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες. 
 



Τη συνταγή για το Royal icing θα βρείτε εδώ: ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ROYAL ICING

5 σχόλια:

  1. Κάτσε να παίρνω καμιά ιδέα για του χρόνου που θα μπορεί να τρώει κ ο μικρός, γιατί αν τα φτιάξω φέτος μας βλέπω βαρέλια!!! Βγήκαν φοβερά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από εδώ έρχονται όλες αυτές οι μυρωδιές??
    Μοσχομύρισαν τα γιορτινά μπισκοτάκια σου Πέλα μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα! Και του χρόνου κοριτσάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. εξαρτάται από τα κουπ πατ που θα χρησιμοποιήσεις. Εγω χρησιμοποίησα μεγάλα κουπ πατ οπότε βγήκαν περίπου 25

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share