Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΑΡΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ (SALTED CARAMEL BUTTER BARS)




Πριν αναχωρήσω για την εξόρμησή μου στην Αριστοτέλους, για να δω αν αξιζει το χριστουγεννιάτικο δάσος που θα στήνανε φέτος, σου παρουσιάζω τις εύκολες και πεντανόστιμες μπάρες μου. Οοοοοοχι δεν μπήκα πρωινιάτικα με την τσίμπλα στο μάτι στην κουζίνα για να τις φτιάξω, από χθες το βράδυ είναι.




Με έπιασε το βράδυ που λες μια κρίση υπογλυκαιμίας (όοοοοχι, δεν έχω ζάχαρο, εκείνες τις κρίσεις εννοώ που σε πιάνουν όταν υπάρχει ένα κενό στο στομάχι σου που θέλεις να το καλύψεις με γλυκό..) Θυμάστε την αλμυρή καραμέλα που φτιάξαμε τις προάλλες? μου είχε μείνει ένα φλιτζάνι οπότε ήθελα να φτιάξω κάτι με καραμέλα. Αν δε σας άρεσε σε συνδυασμό με τα κεκάκια μπανάνας σας έχω σήμερα μια δεύτερη πρόταση. Μαλακές, μαστιχωτές, αλμυρόγλυκες μπάρες που λιώνουν στο στόμα! Απαλή καραμέλα στη μέση και τραγανά crumbles βουτύρου πάνω κάτω. Για την ακρίβεια το στόμα σας θα σας ευχαριστεί -ναι, τόσο νόστιμες είναι-, η περιφέρειά σας όμως μάλλον όχι αφού είναι φουλ στη ζάχαρη και κάθε μπουκιά πρέπει να έχει περίπου 4.000.000 θερμίδες!.



Πάντως ένα είναι σίγουρο: θα το ευχαριστηθείτε!!!   

Tips:
1. Αν έχετε φτιάξει ήδη την αλμυρή καραμέλα θα πρέπει να τη ζεστάνετε για να ξαναγίνει ρευστή και να μπορέσετε να τη ρίξετε πάνω στην κρούστα. Εγώ τη ζέστανα όπως ήταν με το βάζο της βάζοντας το μέσα σε ζεστό νερό.
2. Ένας δεύτερος εύκολος τρόπος για να φτιάξετε αλμυρή καραμέλα (ή απλή καραμέλα) είναι χρησιμοποιώντας καραμέλες βουτύρου. Βάζετε τις καραμέλες (1 σακουλάκι) με 1/3 φλ. γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων για 1' σε υψηλή θερμοκρασία. Βγάζετε και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως οι καραμέλες. Τέλος προσθέτετε και τη βανίλια με το αλάτι. Έτοιμο σε 3'!

Ποσότητα: 12 μπάρες
 
ΥΛΙΚΑ
      Για την κρούστα:
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλ.  ζάχαρη κρυσταλλική
  •  3/4 φλ.ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση:
      1 φλ. Αλμυρή καραμέλα (όπως θα το δεις στο σύνδεσμο ή όπως στο Tip2 παραπάνω) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και βουτυρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με τις ζάχαρες και τις βανίλιες μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. 
  4. Βάζουμε το 1/3 της ζύμης στο ταψάκι και την πιέζουμε για να δημιουργήσει κρούστα στον πάτο. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10'.
  5. Όσο ψήνεται η ζύμη ετοιμάζουμε την καραμέλα (βλ. παραπάνω).
  6. Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και περιχύνουμε την καραμέλα.
  7.  πάνω από την καραμέλα προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη ζουμπώντας τη με τα χέρια έτσι ώστε να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα..
  8. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15'.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε σε κομμάτια. 


Προσοχή: Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο 1!!!

Α! και μην ξεχνάς το giveaway που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 25/12

 

1 σχόλιο:

  1. Σκέτος πειρασμός οι μπάρες σου, Πέλα...!!! Ναι, δείχνουν τις πολλές...πολλές θερμίδες τους αλλά δείχνουν και πολύ πολύ νόστιμες!!! Εύχομαι να περάσεις Χαρούμενα Χριστούγεννα με την οικογένειά σου, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share