Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ


Σας ξέμεινε βασιλόπιτα από τις γιορτές και δε θέλετε να την πετάξετε? θέλετε να την ξεφορτωθείτε επειδή δε σας αρέσει όπως στηναφεντιά μου? ό, τι και να είναι εδώ σας έχω τη λύση. Γρήγορο, εύκολο και σούπερ νόστιμο γλυκάκι που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια!


Πριν περάσω όμως στη συνταγή να σου αναφέρω τις εντυπώσεις μου από την Αριστοτέλους που σας είπα ότι πήγα τις προάλλες. Το χριστουγεννιάτικο δάσος που στήσανε φέτος στην Αριστοτέλους ήταν μια σκέτη απογοήτευση! Απότις περιγραφές που διαβάζαμε στα blogs περιμέναμε να δούμε κάτι πολύ μαγικό κι εντυπσιακό ενώ το μόνο που είδαμε ήταν ένα μάτσο αραδιασμένα έλατα με μπλε φωτάκια και μερικά ξύλινα ξωτικά πεταμένα εδώ κι εκεί για να βάλεις το κεφάλι σου και να βγεις φωτογραφία........πάλι καλά που είχαν και φωτάκια και δημιουργούσαν έτσι μια κάπως γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά καμία σχέση με αυτό που περιμέναμε να δούμε..!

Αντιθέτως ο Αστερόκοσμος που τα τελευταία 2 χρόνια στήνεται μέσα στη ΔΕΘ μας άρεσε πάρα πάρα πολύ (και στους 3 μας). Είχε λούνα παρκ, τα καθιερωμένα σπιτάκια με δραστηριότητες για τα παιδιά (ζωγραφική, μουσική, πηλός κτλ), 2 παγοδρόμια (1 για τους μεγάλους κι 1 για τα παιδάκια) μια πολύ εντυπωσιακή αίθουσα με το λεγόμενο "παγωμένο δάσος" και φυσικά πολλά περίπτερα με λουκουμάδες, βάφλες και κάθε λογής γλυκά! Ο μικρούλης μας πρώτη φορά ανέβηκε σε καρουζελ και τρενάκι κι εκστασιάστηκε. Αλλά αυτό που του άρεσε πιο πολύ απ' όλα ήταν......... οι ράμπες.

Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να δούμε ούτε αυτή τη φορά το εργοστάσιο σοκολάτας (όπως δεν είχαμε μπορέσει και το Σεπτέμβρη στην Έκθεση) γιατί έκλεινε στις 20:00 και δεν προλάβαμε. Δεν πειράζει όμως αφήσαμε και κάτι για την επόμενη φορά. Ούτως ή άλλως το εργοστάσιο θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις γιορτές.

Όσοι λοιπόν έχετε σκοπό να έρθετε εκδρομούλα στη Θεσσαλονίκη καλύτερα να το κάνετε πριν τις 8/12 για να προλάβετε να δείτε και τον Αστερόκοσμο.



Τώρα που σας τα είπα πάμε να φάμε και κανένα τρουφάκι.
Α ναι! μια διευκρίνηση πρώτα: όταν λέω μερέντα δεν εννοώ ντε και καλά τη συγκεκριμένη μάρκα αλλά οποιαδήποτε φουντουκόπαστα σας αρέσει. Εγώ χρησιμοποίησα μια διπλή (μισή λευκή-μισή μαύρη)

Συνταγή για σπιτικό φυστικοβούτυρο θα βρείτε εδώ: ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

και χωρίς τρούφα για όσους δεν αγαπάνε την πολυχρωμία...


Ποσότητα: 40 τρουφάκια 

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 gr. βασιλόπιτα
  • 400 γρ. μερέντα
  • 6-7 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
για τη διακόσμηση: πολύχρωμη τρούφα και γκανάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ κάνουμε θρύψαλα τη βασιλόπιτα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τη μερέντα, το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Αν το μείγμα δεν έχει αρκετή υγρασία προσθέστε λίγο ακόμα μέλι και δουλέψτε το καλά. Μόλις τα υλικά ενωθούν πλάθουμε σε μπαλάκια
και ετοιμάζουμε τη γκανάς: βάζουμε 2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ να ζεσταθούν και μόλις αρχίσει να ατμίζει αποσύρουμε και ανακατεύουμε μέσα τη σοκολάτα (125 γρ. σε κομμάτια). Περιχύνουμε τα τρουφάκια είτε με κουτάλι είτε με έμβολο και πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα.

Enjoy!



 

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά αξιοποίησες την βασιλόπιτα και έφτιαξες φοβερή λιχουδιά!
    Τσιμπάω 2-3 τρουφάκια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρονου!
    Καλη χρονια με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share