Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

CUBAN PICADILLO

recipe in english at the end of the post


Καιρό είχαμε να φάμε κάτι από διεθνή κουζίνα και μιας και αγαπάμε οικογενειακώς τον κιμά ετοιμάσαμε χθές Cuban Picadillo.

Όπως λέει και το όνομά του πρόκειται για ένα Κουβανέζικο φαγητό με κιμά, ελιές και πιπεριές που συνοδεύεται συνήθως με ρύζι ή tostones (ένα εξωτικό φρούτο, συγγενικό της μπανάνας, τηγανισμένο). Εμείς αρκεστήκαμε στο ρυζάκι.


Είναι πολύ χορταστικό και μια πολύ καλή πρόταση για να "κρύψετε" μέσα λαχανικά, σε περίπτωση που το παιδάκι σας τα αποφεύγει (όπως και τα περισσότερα άλλωστε), και να τα φάει χωρίς καν να το πάρει χαμπάρι!

Και τελευταίο και πιο σημαντικό, είναι γρήγορο κι εύκολο, ό,τι πρέπει δηλαδή για πολυάσχολες μανούλες. 


ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κόλιαντρο
  • 3/4 φλ. ντοματοπολτό (+ 1/3 φλ. νερό)
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4 μεγάλες πράσινες ελιές κομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε πρώτα με λίγο λαδάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε μέσα και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και τον πατάμε με ένα πιρούνι για να "σπάσει" το κρέας. Τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, την ντομάτα, την πιπεριά, τις ελιές και το κόλιαντρο.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλη φωτιά για 20-25 λεπτά.
 
ΕΝJΟΥ!
_____________________________________________________________________
INGREDIENTS
  • 1/2 pound ground beef
  • 1/2 large onion
  • 1 clove garlic, chopped
  • 1 tomato diced
  • 1 pepper chopped
  • 2 tbs cilantro
  • 3/4 cup. canned tomato sauce (+ 1/3 cup. water)
  • 1 tsp cumin
  • 2 bay leaves
  • 4 large green olives cut
  • Salt Pepper


 DIRECTIONS

Saute first with a little olive onion and garlic.
Once golden brown pour in minced meat, salt and pepper and the press with a fork to "break" the meat. Saute until golden brown.

Meanwhile chop the vegetables, tomato, pepper, olives and cilantro.
Add vegetables and remaining ingredients and cook over low heat for 20-25 minutes. Ready!
 

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πέλα... φαίνεται πολύ λαχταριστό το πιάτο σου!
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίος κιμάς, πολύ αρωματικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο πιάτο, διαφορετική πρόταση του κιμά με ρύζι!!
    Μου αρέσει ο κόλιανδρος που χρησιμοποίησες!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Πέλα, ωραιότατος και πικάντικος ο κιμάς! Έτσι "έκρυβα" κι εγώ τα λαχανικά όταν ήταν ο γιος μου μικρός, ιδίως τα κρεμμύδια...Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Πέλα, ωραιότατος και πικάντικος ο κιμάς! Έτσι "έκρυβα" κι εγώ τα λαχανικά όταν ήταν ο γιος μου μικρός, ιδίως τα κρεμμύδια...Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share