Όπως λέει και το όνομά της η τεμπελόπιτα είναι ιδανική για όσους δε θέλουν να περνούν το χρόνο τους στην κουζίνα με κατσαρολικά αλλά ταυτόχρονα θέλουν να φάνε κάτι σπιτικό και φρέσκο. Αν δε θέλετε ή δεν ξέρετε να ανοίγετε φύλλο και δεν σας αρέσει το έτοιμο βρήκατε την πίτα που σας ταιριάζει!
Είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
Η γέμιση μπορεί να προσαρμοστεί στα δικά σας γούστα, μπορείτε δηλαδή αν θέλετε να προσθέσετε λαχανικά, άλλου είδους αλλαντκά και τυριά κ.ο.κ.
ΥΛΙΚΑ: 250γρ. βούτυρο
5 αβγά
1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
250γρ. καπνιστή γαλοπούλα
500γρ φέτα
250γρ γιαούρτι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι αλεύρι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο περίπου 2 ώρες για να μαλακώσει. Λαδώνουμε ένα σχετικά μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος (περίπου το μισό σακουλάκι). Ανακατεύουμε πρώτα τα αβγά με το βούτυρο με το μίξερ χειρός και έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις ανακατευτούν καλά και γίνουν ομοιόμορφη μάζα τα ρίχνουμε στο ταψί και απλώνουμε για να πάει παντού η γέμιση. Στρώνουμε από πάνω και την υπόλοιπη φρυγανιά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει για να σφίξει η γέμιση.
mou fainetai teleia!!!tha thn dokimasw shmera!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερααααααααα....η πίτα τέλεια.....θέλω ένα κομμάτι.........μη σου πω όλο το ταψί!!!!!φιλιάαααααααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχεχε μου κίνησε την περιέργεια το όνομα της πίτας... πολύ γέλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη φαίνεται αλλά πολύ βούτυρο έχει...θα μου πέσει βαριά..