Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τάρτα με κρέμα τυριού και καραμελωμένα κεράσια



Αυτό το γλυκό είναι για αυθεντικούς γλυκατζήδες και γι' αυτούς που δεν μετράνε θερμίδες, καθώς περιέχει όχι μόνο αρκετό βούτυρο αλλά και καθόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ζάχαρης. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό επειδή η ζάχαρη περιέχει απλά σάκχαρα, τα οποία χαρίζουν ευεξία στον οργανισμό και ενέργεια στο σώμα. Παρέχουν τόνωση και μας ανεβάζουν ψυχολογικά και σωματικά, καθώς αυξάνουν στο αίμα τα επίπεδα της γλυκόζης, βασική τροφή του εγκεφάλου και των μυών. Γι' αυτό αν είστε "πεσμένοι" ένα κομμάτι από αυτό το γλυκό θα σας στείλει στον έβδομο ουρανό!

ΥΛΙΚΑ:
Ταρτα: 1 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος
          1 1/2 φλ. αλεύρι
          1/3 του φλυτζανιού ζάχαρη
Κρέμα: 1 κουτ. σούπας βούτυρο
           100 γρ. κρέμα γάλακτος
           200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
           1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Κεράσια: 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
             400 γρ. κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πρώτα ετοιμάζουμε την τάρτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη κι έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε και μόλις η ζύμη αρχίσει να γίνεται σφιχτή την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την βάζουμε σε φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά (μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς).
Για την κρέμα τυριού ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από την ζύμη τάρτας. 
Τέλος καραμελώνουμε τα κεράσια. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι σιγά σιγά τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα σκούρο καφέ χρώμα προσθέτουμε και τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η καραμέλα. Περιχύνουμε πάνω από την κρέμα τυριού και απολαμβάνουμε!  

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share