Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στραπατσάδα του καλοκαιριού



Καθότι το θερμόμετρο στην πόλη έχει βαρέσει κόκκινο, όλοι οι Θεσσαλονικείς τρέχουν πανικόβλητοι στις παραλίες για δροσερές βουτιές και παγωμένα μπυρόνια. Το ίδιο κάναμε κι εμείς! Κι αφού πλατσουρίσαμε και επιδοθήκαμε στα παιχνίδια της άμμου σαν τα πεντάχρονα (γιατί όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, δεν είμαστε τόσο!) μας άνοιξε η όρεξη για κάτι εύγευστο και όχι υπερβολικά βαρύ. Έτσι λιμπιστήκαμε εκείνο το ωραίο φαγητό με την παιχνιδιάρικη ονομασία που τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά, την στραπατσάδα (ή αλλιώς καγιανά). Πάντα είχαμε απορία από που προέρχεται η ονομασία αυτή γι' αυτό αν κάποιος γνωρίζει κάτι, ας μας διαφωτίσει. 
Πολύχρωμη και πεντανόστιμη αποτελεί την πιο γρήγορη και εύκολη λύση για όλους τους τεμπέληδες λάτρεις του καλοκαιριού.
Τα υλικά που ακολουθούν είναι για 3 μερίδες.

ΥΛΙΚΑ: 6 αβγά
           3 πιπεριές κέρατο
           2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
           2 μεγάλες ντομάτες
           100 γρ. μανιτάρια
           1 μικρό κρεμμύδι
           50 γρ. ζαμπόν
           100 γρ. φέτα
           αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο. 
Εν τω μεταξύ πλένουμε και τρίβουμε τις ντομάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μόλις ροδίσει το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε τα αβγά και μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι. Πριν αποσύρουμε πασπαλίζουμε με φέτα ή την λαδοριγανώνουμε και την αφήνουμε να συνοδεύσει ωμή το πιάτο.    

1 σχόλιο:

  1. Greetings. This is my first time on your blog, but you have a terrific one. I am always on the look out for new blogs, new ideas. I especially appreciate all the details you do, so many photos makes it seem like anyone can replicate the recipe!

    I am asking, would you please consider posting a few of your favorite recipes on erecipecards.com
    http://erecipecards.com/

    It is a tool for bloggers to see and to be seen. Your posts would fit in perfectly.

    in addition, all photos, recipe titles as well as your blog name would link directly back to your blog. Thus giving you new attention and potentially new readers.

    Or, if you just want to take a look at a lot of fellow food bloggers all in one place. A great learning experience to get ideas about how to establish your own blogging voice!


    Please take a look. If you have any ideas or questions, please do not hesitate to write

    Dave
    http://erecipecards.com/
    Contact@eRecipeCards.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share