Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κοτόπουλο με Κάρυ


Αν θεωρούσατε μέχρι τώρα ότι μας αρέσουν μόνο οι παραδοσιακές συνταγές, ήρθε η ώρα να σας διαψεύσουμε και να σας προσφέρουμε μία νότα Ινδίας στο τραπέζι σας. 
Το κάρυ το γνωρίσαμε κατά λάθος στα πρώτα μας μαγειρικά βήματα, όταν προσπαθούσαμε, στην κουζίνα της μαμάς ακόμα, να κάνουμε μια σάλτσα με σκόνη μουστάρδας. Όπως καταλάβατε μπερδέψαμε τη σκόνη μουστάρδας με το κάρυ λόγω παρόμοιου χρώματος, αλλά το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε!Και από τότε το κάρυ είναι ένα από τα αγαπημένα μας μπαχαρικά.Το φαγητό που παρουσιάζουμε σήμερα ξεκίνησε σαν έθνικ ιδέα (το γνωστό ινδικό πιάτο με κοτόπουλο και κάρυ), αλλά μετά σκεφτήκαμε να το παντρέψουμε με ελληνικά λαχανικά και να το μαγειρέψουμε σε στυλ ριζότο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι από διεθνή κουζίνα στις διακοπές σας, αυτό το εξωτικό καρύκευμα θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σας!

ΥΛΙΚΑ:    1 στήθος κοτόπουλο κομμένο κομματάκια
              2 καρότα
              2 πιπεριές
              100γρ. περίπου μανιτάρια
              1 μέτρια κούπα ρύζι μπασμάτι
              1/2 κουτ. γλυκού κάρυ
              2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
              3 κούπες νερό
              αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις πιπεριές και τα καρότα τα τσιγαρίζουμε και αυτά κομμένα σε κομματάκια μαζί με το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε στο μεταξύ σε ένα άλλο σκεύος το νερό που θα μπει στο κατσαρολάκι, γιατί καλό είναι να μη διακόπτουμε το βρασμό του φαγητού, και λίγο πριν βράσει το ρίχνουμε μαζί με τα μανιτάρια μέσα στο κοτόπουλο και στα λαχανικά. Αφού πάρουν μια βράση είναι η ώρα των μπαχαρικών. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρυ και τέλος το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο περίπου και αν χρειαστεί λίγο νερό συμπληρώνουμε.

5 σχόλια:

  1. Ωραίο κορίτσια, νοστιμο και απλό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε έρη μου!είπαμε να αφήσουμε τα πολύπλοκα για μετά τις διακοπές!προς το παρόν χαλάρωση! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,
    Αγαπημένο μπαχαρικό το κάρυ, ωραιότατο το φαγητό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα από την Ιταλία.Ευχομαι καλή βδομάδα,χρόνια πολλά και καλώς σας βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ερμιόνη μου αργήσαμε λίγο να απαντήσουμε αλλά...διακοπιζόμασταν!σ' ευχαριστούμε πολυ!!
    @και λοιπόν:καλώς σε βρήκαμε κ εμείς λοιπόν κ χαιρετίσματα στην Ιταλία!πήγαμε πριν λίγο καιρό κ μείναμε ενθουσιασμένες!θα ακολουθήσουν οι εντυπώσεις μας στην ενότητα ταξίδια!
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share