Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τα κεφτεδάκια των διακοπών



Διακοπιστήκαμε, ανανεωθήκαμε, μαυρίσαμε και επιστρέψαμε δριμύτερες για νέα γαστρονομικά πειράματα. Και όχι, δεν απαρνηθήκαμε το ιστολόγιό μας, όπως υπονόησε κάποιος φίλος, απλά θελήσαμε στις διακοπές να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όσο γίνεται λιγότερο.
Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνουμε στις διακοπές, εκτός από τις τσαλαβούτες και τα ψησίματα στην αυλή, είναι τα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα με καλούς φίλους και δυνατό τσιπουράκι.
Σε ένα από τα προαναφερθέντα ταβερνάκια δοκιμάσαμε το πιάτο που ακολουθεί αφού υπέστη πρώτα και τη δική μας πινελιά. Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο άρεσε και σε μας.   

ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά: 500 γρ. κιμά
                   2 βρεγμένες φέτες ψωμί
                   1 αβγό
                   2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
                   1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                   1 πρέζα σκόρδο σκόνη 
                   αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 

Για τη γαρνιτούρα: 2 πράσινες πιπεριές
                   2 κόκκινες πιπεριές
                   1 μέτριο κολοκυθάκι
                   ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
                   250 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά του κιμά (τις βρεγμένες φέτες τις τρίβουμε να γίνουν τρίμμα). Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά τον αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να "ξεκουραστεί". Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το καυτό ελαιόλαδο (δε χρειάζεται αλεύρωμα γιατί με το ψωμί κρατάν τη φόρμα τους). Μόλις τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περίσσιο λάδι. Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού τηγανιστούν τα βάζουμε λίγα λίγα μαζί με τους κεφτέδες, πασπαλίζουμε με τη φέτα και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι.
Και καλές......"παπάρες"!

                

2 σχόλια:

  1. Μιαμ μιαμ, κορίτσια λαχτάρισα και τις διακοπές και τα κεφτεδάκια και το τσίπουρο!
    Καλωσηρθατε πίσω!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share