Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Παρφέ Σοκολάτας



Ήμασταν στον δρόμο προς Χαλκιδική όταν ακούσαμε τα καλύτερα αποτελέσματα έρευνας που ειπώθηκαν ποτέ στο ραδιόφωνο (εντάξει, υπερβάλλουμε λίγο..). Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη έρευνα η σύνθεση του παγωτού είναι άκρως ευεργετική για τον οργανισμό: συμβάλλει στην καύση του λίπους (αρκεί να μην το φάμε με τους κουβάδες!), δρα εναντίον του καρκίνου του παχέος εντέρου και την εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων.

Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε την πιο απλή εκδοχή του παγωτού, το παρφέ, επειδή δε χρειάζεται παγωτομηχανή αλλά και ούτε και πολύ χτύπημα για αποφυγή  δημιουργίας κρυστάλλων.
Τι περιμένετε λοιπόν? αρπάξτε τα κουτάλια όσο προλαβαίνετε!

ΥΛΙΚΑ:200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
          5 κρόκοι
          1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
          1 κουτ. γλυκού μέλι
          400 γρ. κρέμα γάλακτος
          2 κουτ. γλυκού σουμάδα (ή άλλο ποτό)
          1/2 φλ. νερό
          μερέντα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη σουμάδα. Ρίχνουμε το σιρόπι στους κρόκους και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.  Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε κι αυτή στο προηγούμενο μείγμα. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Δοκιμάστε το περιχύνοντας από πάνω μερέντα.




2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share