Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ριγκατόνι με γαρίδες


Λένε ότι το ψάρεμα είναι ένα χόμπυ χαλαρωτικό, αλλά πιστέψτε μας όταν δεν "τσιμπάει" τίποτα, γίνεται άκρως εκνευριστικό! Ύστερα από 3 αποτυχημένες προσπάθειες να ψαρέψουμε, είπαμε να μαγειρέψουμε τα δολώματα (για γαρίδες μιλάμε όχι για το γνωστό...τσουτσούνι!), για να μη μείνουμε θεονήστικοι.
Αποτυχημένη προσπάθεια Νο 1: Το μόνο που μπορέσαμε να βγάλουμε ήταν ένα μουγκρί- πρώτη φορά στη ζωή μας το είδαμε και το ακούσαμε, είναι ένα μακρουλό σαν χέλι το οποίο δεν έχει ντιπ κρέας. Ευτυχώς που δε βγάλαμε καμιά σμέρνα να μας κυνηγάει όπως έπαθε μια γνωστή μας...
Αποτυχημένη προσπάθεια Νο 2: Φυσούσε τόσο πολύ που σε κάποια φάση είδαμε τα δολώματα να πετάνε στον αέρα και να φεύγουν μακριά!
Αποτυχημένη προσπάθεια Νο 3: Τελευταία και φαρμακερή! Αφού ταϊσαμε λοιπόν όλα τα ψάρια του Αγίου Νικολάου με γαρίδες είπαμε να κρατήσουμε τις μισές για να τις μαγειρέψουμε. Και ιδού το αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ: 1 πακ. Ριγκατόνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
              ελαιόλαδο
              1 τοματοπελτέ
              500 περίπου γρ. μικρές γαρίδες
              1 μικρό κρεμμύδι
              1 κουτ. γλ. μουστάρδα
              1 πρέζα πάπρικα
              1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
              αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
              1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε (ρίχνοντας από πάνω λίγο κρύο νερό) και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λάδι που έχει κάψει.
Για τη σάλτσα βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις γαρίδες. Επειδή οι γαρίδες βγάζουν πολύ ζουμί τα αφήνουμε να βράσουν για αρκετή ώρα μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Τότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μια βράση και η σάλτσα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!





6 σχόλια:

  1. Το καλύτερο φαγητό ever...από τα χέρια των κοριτσιών βεβαίως βεβαίως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε αγάπη! (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως αυτό το φαγητό είναι πολύ επιτυχημένη προσπάθεια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ κορίτσια τι μου κάνατε βραδιάτικα!Η ωρα είναι 12 κ 30 και μόλις σας βρήκα!Μου φαίνεται πεντανόστημο!!!Χαχα!Πάω να δω και τα προηγούμενα post!!! Ρίξτε μια ματιά και στο δικό μου Blog εάν θέλετε!Φιλακιααα!

    http://alittlebitofshine.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!Ήρθα να απολαύσω το καλοκαιρινό σας ριγκατόνι!Υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share