Αφού σπα-στήκαμε, όπως λέει και η φίλη μας η Γιάννα, χαλαρώσαμε και ενυδατωθήκαμε με μάσκα Κλεοπάτρας σε ένα από τα γραφικά spa hotels της Νάουσας ονόματι Εσπερίδες, επιστρέψαμε δριμύτερες για νέες μαγειροπεριπέτειες.
Στο εν λόγω ξενοδοχείο είχαμε την τύχη ο ιδιοκτήτης κύριος Δημήτρης να είναι ταυτόχρονα και καθηγητής μαγειρικής. Εκεί που καθόμασταν λοιπόν και απολαμβάναμε το καφεδάκι μας στο μπαλκόνι, μας έσπασαν τη μύτη τα μπισκότα που ετοιμάζονταν για τον πρωινό μπουφέ της επόμενης μέρας. Μετά από λίγο είδαμε τον κύριο Δημήτρη να μας φέρνει σινάμενος κουνάμενος μια πιατέλα μπισκότα, λέγοντας χαριτολογώντας ότι φοβήθηκε μη τυχόν ήταν κάποια από μας έγκυος και από τις μυρωδιές το "ρίξει" (ελπίζουμε να μην ήταν υπονοούμενο για τη σιλουέτα μας!). Τα μπισκότα τελικά ήταν θεϊκά και ευτυχώς ο κύριος Δημήτρης είχε την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει τη συνταγή.
Τα υλικά είναι για 260 κομμάτια!!
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό αλεύρι
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
500 γρ. σταφίδες
1 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλ. περίπου κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μουλιάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ αρκετές ώρες νωρίτερα για να προλάβουν να το απορροφήσουν. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν κι έπειτα προσθέτουμε αργά αργά τα αβγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο. Δημιουργούμε μικρές μπαλίτσες ζύμης με τη βοήθεια 2 κουταλιών, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά
Τα υλικά είναι για 260 κομμάτια!!
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό αλεύρι
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
500 γρ. σταφίδες
1 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλ. περίπου κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μουλιάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ αρκετές ώρες νωρίτερα για να προλάβουν να το απορροφήσουν. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν κι έπειτα προσθέτουμε αργά αργά τα αβγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο. Δημιουργούμε μικρές μπαλίτσες ζύμης με τη βοήθεια 2 κουταλιών, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά
Μμμμ μέχρι εδώ μοσχοβόλησαν τα μπισκοτάκια! Σας ζηλεύω για την κούρα και το χαλαρωτικό ταξιδάκι! Τέλειες οι φωτος ειστε κούκλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
260; Και εύκολα και νόστιμα και πολλά! Αυτά είναι για μας εδώ γιατί άλλο τίποτα δεν προλαβαίνει να μείνει:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας!Ειμαι η καλη φιλη Ποπη που παντρευεται κ θελω να κανω μια διευκρινηση..Δεν ειμαι μονο καλη φιλη αλλα και συνυφαδα της Πελας γιαυτο οποτε αναφετεται το ονομα μου παρακαλω να το θυμαστε!:)Δευτερον θελω να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στην συνυφαδα Πελα και στην φιλη Σοφη για το ομορφο blog που μας εφτιαξαν και θελω να με συγχωρεσουν που δεν το ανοιγω συχνα αλλα η συνυφαδα Πελα γνωριζει πολυ καλα οτι τον Η/Υ τον ανοιγω μονο αν μου βαλεις το..."μαχαιρι στον λαιμο"(εξ ου κ η χαζομαρα που εκανα με την δημοσιευση πριν λιγο)Τις υποσχομαι ομως οτι απο δω και περα θα προσπαθησω να το κανω συχνοτερα..!Ειδικα τωρα που θα πεντρευτω μου χρειαζονται μερικα μαγειρικα "τερτιπια"για να γινω μια καλη μαγειρισσα "τερτιπιτζου"(!!!)Παρεπιπτοντως περασαμε πολυ ωραια στην Ναουσσα κ ευχαριστουμε τον κ.Δημητρη για την πολυ ομορφη φιλοξενια!Αυτα!Σας φιλω!(χι-χι-χι!Τωρα που ξερω πως να κανω σχολια στο blog σας θα σας γραφω συνεχεια!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεχασα να πω οτι τα μπισκοτακια ηταν τελεια και θα σημειωσω οτι ο κ.Δημητρης μας εφτιαξε ενα τεραστιο μπισκοτο "για την νυφη"(εμενα δηλαδη)με μια μικρη παραλλαγη:αντι για σταφιδες,κομματακια σοκολατας!!!μιαμ μιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό βρε Πόπη μου δεν ήταν σχόλιο, ολόκληρο γράμμα ήταν! δεν πειράζει όμως ωραία τα είπες (αν εξαιρέσουμε αυτό το "συνυφάδα" που μου ακούγεται λίγο σαν ανεπιθύμητος συγγενής...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα...θα σε λεω μονο.."Πελα μου" που περιλαμβανει τα παντα!
ΑπάντησηΔιαγραφή