Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ψητή τσιπούρα γεμιστή με ντομάτα


 

Έχοντας υψηλή διατροφική αξία, καθώς προσφέρουν στον οργανισμό πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων, τα ψάρια δεν μπορεί να λείπουν από το τραπέζι μας και ευτυχώς τουλάχιστον στην Ελλάδα τα τιμάμε δεόντως! Εξάλλου είμαστε χώρα που το φρέσκο ψάρι δεν είναι δυσεύρετο και τα περισσότερα είδη έχουν λογικές τιμές.
Τόσο καιρό πέρα δώθε στη Χαλκιδική είχαμε βρει τη χαρά μας, γιατί προμηθευόμασταν τα ψαράκια μας από ένα ιχθυοπωλείο στη Νικήτη που όποτε έχουμε πάρει δε μας έχει απογοητεύσει. Την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε εκεί "τσιμπήσαμε" και τις εν λόγω τσιπούρες, αφού πρώτα ενημερωθήκαμε ότι δεν είχε πολύ ψάρι τις προηγούμενες μέρες λόγω φεγγαριού. Τα καΐκια μας είπε η συμπαθέστατη ιχθυοπώλισσα βγαίνουν ενώ τα...γκιρ γκίρια όχι (με τον όρο γκιρ γκίρια καταλάβαμε τα γρι-γρι. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο περί της διαλέκτου ας μας ενημερώσει). Σκεφτήκαμε να μαγειρέψουμε τις τσιπούρες μας με γέμιση και για κάτι διαφορετικό και γιατί η σάλτσα "σπάει" λίγο την έντονη μυρωδιά του ψαριού.

ΥΛΙΚΑ: 3 τσιπούρες
             αλάτι, πιπέρι
            λάδι,λεμόνι, ρίγανη, μαϊντανό για το λαδολέμονο

Για τη γέμιση: 2 μέτριες ντομάτες
                       1 σκελίδα σκόρδο
                       1 μικρό κρεμμύδι
                       μαϊντανό
                       1 κουτ.σούπας λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε στο μπλέντερ τα υλικά για τη γέμιση μέχρι να ψιλοκοπούν κυρίως το κρεμμύδι και το σκόρδο. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις κοιλιές των ψαριών και αφού τα αλατοπιπερώσουμε τα τοποθετούμε ή σε ένα ταψί στο φούρνο ή στο teppanyaki. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε και μετά από 10 λεπτά περίπου αποσύρουμε. Ραντίζουμε με το λαδολέμονο και είναι έτοιμα!

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share