Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Μoelleux au Chocolat



Με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση της blogοφίλης μας reine για τους "7 λόγους που επιβάλλεται να τρώμε σοκολάτα", αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το γλυκό που είναι...φουλ  στη σοκολάτα και να το φάμε χωρίς φόβο και πάθος! Το γνωρίζαμε ότι προσφέρει ευεξία και διεγείρει τον οργανισμό, αλλά αυτό που δεν ξέραμε είναι
ότι καταπολέμα το άγχος χάρη στο βαλεριανικό οξύ και χαρίζει μακροζωία. Επειδή λοιπόν δεν είμαστε ό,τι πιο ήρεμο και ψύχραιμο κυκλοφορεί, αλλά από την άλλη και η μακροζωία δε μας χαλάει, είπαμε να το πετύχουμε πέφτοντας με τα μούτρα στα Moelleux au Chocolat ή αλλιώς λάβες σοκολάτας! Όπως έλεγε και η Ράντου στο Κωνσταντίνου και Ελένης "αν θες να με ξεκάνεις βάλε δηλητήριο σε black forest, δεν υπάρχει περίπτωση, θα μασήσω!!"
ΥΛΙΚΑ: 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
               200 γρ. βούτυρο γάλακτος
               5 αβγά
               80 γρ. ζάχαρη
               30 γρ. αλεύρι
              1 κουτ. σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει κι αυτό. Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου μέσα στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι. Στη συνέχεια αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τα φορμάκια, τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το μείγμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.     

Posted by Picasa

15 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ νόστιμο κορίτσια. Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία. Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ανανεωμένο λουκ είναι αυτό; Μπράβο, μπράβο είναι για να χορταίνει πρώτα το μάτι!
    Εντάξει μας πεθάνατε με το γλυκάκι σας, αλλά το ξέρετε φαντάζομαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ??????ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ !!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pwww!!Ti einai auto koritsiaaa???Kolash!!!

    Check my Blog http://alittlebitofshine.blogspot.com/
    and on-line store http://shopalittlebitofshine.blogspot.com/ !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερούδια σε όλους! Φάτε άφοβα παιδιά, εκτός από αγχολυτικό είναι και το ελιξήριο της νιότης!
    Φιλούθκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοια γλυκιά λάβα ας μας κάψει!! Ωραιότατο γλυκό κορίτσια, μπράβο!:-) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκέτος σοκολατο-πειρασμός!!!
    Ερώτηση: Γιατί πρέπει να μπουν πρώτα στην κατάψυξη προτού ψηθούν?
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ελενα: πρέπει να μπει στην κατάψυξη για να γινει σφιχτό και αφράτο απ'έξω ενώ μέσα να παραμείνει υγρό. Το καλύτερο μάλιστα είναι να έχουμε τα φορμάκια στην κατάψυξη και να ψήνουμε μόνο τόσα όσα θέλουμε να καταναλώσουμε γιατί μετά το ψήσιμο, όσο κρυώνουν τόσο στερεοποιείται και το εσωτερικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χμμ, το ίδιο ακριβώς με την Έλενα ήθελα να ρωτήσω αλλά με καλύψατε! :)
    Λατρεμένο σοκο-γλυκό που έχει μεγάλη πέραση σε όλους, ειδικά όταν το τρως ζεστό και η σοκολάτα ρέει στο πιάτο σου... Μμμ, λάθος ώρα επέλεξα να δω τη συνταγή σας.
    Καλημέρα κορίτσια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαχταριστό μόνο που το βλέπεις. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Καλό βράδυ. Θεανώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντάξει τώρα έχω όλες τις δικαιολογίες που χρειαζόμουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share