Το σημερινό φαγάκι προσφέρει μια λύση σε όλες τις μαμάδες που έχουν πρόβλημα να ταΐσουν το παιδί τους σπανάκι ή σε όλους εκείνους που θέλουν να δώσουν στο σπανάκι μια άλλη γεύση.
Οι δικές μας οικογένειες καθότι έχουν βλάχικη καταγωγή (και δεν εννοούμε χωριάτικη, αλλά τους ανθρώπους εκείνους με δική της γλώσσα που μοιάζει με λατινικά), ευτυχώς είχαν προμηθευτεί από τις γιαγιάδες τους τη συνταγή για αυτό το φαγητό.
Έτσι μπορούσαν και μας "κουμάνταραν" λίγο στο να τρώμε σπανάκι- η άλλη εναλλακτική τους που χρησιμοποιούνταν εκ του παραλλήλου ήταν ο Ποπάυ!!!
Έτσι μπορούσαν και μας "κουμάνταραν" λίγο στο να τρώμε σπανάκι- η άλλη εναλλακτική τους που χρησιμοποιούνταν εκ του παραλλήλου ήταν ο Ποπάυ!!!
Το καλό με το συγκεκριμένο πιάτο είναι ότι οι κεφτέδες που μαγειρεύονται στο τέλος μαζί με το υπόλοιπο φαγητό, δίνουν στο σπανάκι το άρωμά τους και το κάνουν πιο εύγευστο.
ΥΛΙΚΑ:
Για τους κεφτέδες: Τα ίδια υλικά που χρησιμοποιήσαμε στην ανάρτηση "Τα κεφτεδάκια των διακοπών".Αν θέλετε προσθέστε και ένα ματσάκι μαϊντανό.
Για τους κεφτέδες: Τα ίδια υλικά που χρησιμοποιήσαμε στην ανάρτηση "Τα κεφτεδάκια των διακοπών".Αν θέλετε προσθέστε και ένα ματσάκι μαϊντανό.
Για το σπανάκι: Περίπου μισό κιλό σπανάκι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο άνηθο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ένα λεμόνι για το τέλος
Ζυμώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες όπως συνήθως, μόνο που αυτή τη φορά δεν τους αφήνουμε να τηγανιστούν πολύ ώρα. Μόλις πάρουν χρώμα τους αποσύρουμε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Μετά από λίγο ρίχνουμε και το σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο) να σωταριστεί. Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να σκεπαστεί το σπανάκι και έπειτα τοποθετούμε μέσα και τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε για περίπου 20-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Προαιρετικά στο τελευταίο τέταρτο του μαγειρέματος, βάζουμε και λίγο ρύζι καρολίνα. Σερβίρουμε προσθέτοντας λεμονάκι. Ταιριάζει πάρα πολύ και με τυρί φέτα.
Ενδιαφέρον πιάτο ώστε να δοκιμάσουμε τους κεφτέδες και το σπανάκι σε μια άλλη εκδοχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραδοσιακή, εκλεκτή και αρκετά σπάνια συνταγή!
Εύγε σας!
Φιλιά
Ζ.
Ωραίο φαγητό και πολύ δυναμωτικό! Μπράβο κοριτσάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια ομολογώ ότι δεν το ήξερα καθόλου αυτό το φαγάκι και με εντυπωσίασε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον πιάτο!
Και ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε μαζί μας!
Φιλιά!
Ωραίο φαγητό!!!!Παίρνω μια μερίδα...Καλό απόγευμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρα πού ωραίο κορίτσια! Τέλεια ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο κορίτσια πάρα πολύ ωραίο το φαγάκι σας...Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓευστικό πολύ φαγάκι,μπράβο!Εγώ το σπανάκι το μαγειρεύω πάντα με ρύζι κοινώς σπανακόρυζο.Με τη δική σας συνταγή κορίτσια μου δίνεται η ευκαιρία να το μαγειρέψω διαφορετικά συνδυασμένο μάλιστα με κρέας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πάντρεμα κάνουν οι κεφτέδες & και το σπανάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο :)
Κοριτσάκια μου καλησπέρα, μέρες εχω να σας επισκεφθώ. Είμαι σε δίαιτα (λέμε τώρα). Είδα την συνταγή, πρωτότυπη είναι, δεν την εχω κάνει ποτέ. Θα την δοκιμάσω. Το σπανάκι είναι πολύ δυναμωτικό!! Καλό βράδυ και καλές γιορτές να εχετε με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαίνεται το φαγητό σας! Το αντιγράφω να το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήμια άλλη γεύση για το σπανάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μια δοκιμή θα με πείσει.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩ. ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!
ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!
Πολύ ενδιαφερον φαινεται και το σπανακι μ αρεσει πολύ σε συνδυασμό με κρεατικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρόμαστε ιδιαίτερα που σας άρεσε!!! Είναι οικογενειακή παράδοση το συγκεκριμένο φαγητό. Φιλάκια πολλά πολλά σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ «ΝΟΣΤΙΜΑ» ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΦΑΓΑΚΙ ΑΥΤΟ. ΑΠΛΟ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΟΥΡΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα....με πολύ μικρές τροποποιήσεις. Έβαλα και ένα πράσο και φρέσκο δυόσμο (δυόσμο και στους κεφτέδες). Και αντί για ρύζι.....σιτάρι (που ήταν απο βραδύς στο νερό).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!