Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Χτυπητή ή τυροκαυτερή με κόκκινη πιπεριά και κριτσίνια




Υπάρχει άραγε κανένας που να μην του αρέσει να μασουλάει μπροστά στην τηλεόραση?? όχι, πείτε μας, υπάρχει?? Ειδικά τώρα με το ψοφόκρυο που έχει έξω, τι πιο τέλειο από ένα αναμμένο τζάκι, χουχούλιασμα στον καναπέ (αν υπάρχει και έτερον ήμισυ ακόμα καλύτερα!), σνακ και ορεκτικά στο τραπέζι (γενικά μπινελίκια ρε παιδί μου), και το αγαπημένο μας πρόγραμμα στην TV! (εμείς αυτό τον καιρό τρώμε κόλλημα με το Δέστε τους και το Big Bang Theory). Κι όχι τίποτα άλλο, αν σου βγει φόλα το πρόγραμμα τουλάχιστον ευχαριστιέσαι το μασούλημα...!   
Ακολουθεί πρώτα η συνταγή για τη χτυπητή κι έπειτα για τα κριτσίνια.

Επίσης θέλουμε να καταθέσουμε ότι από χτες το απόγευμα αντιμετωπίζουμε ένα προβληματάκι: δεν μπορούμε να μπούμε σε κάποια μπλογκς. Δεν ξέρουμε αν φταίει η σύνδεσή μας ή κάτι άλλο...αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει.  

ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. τυρί φέτα
              100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
              μισή καυτερή πιπεριά κέρατο
              1 πιπεριά φλωρίνης ψημένη και ξεφλουδισμένη
              ελαιόλαδο
              μια κουταλιά σούπας ξύδι
              κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πατάμε το τυρί με το πιρούνι μέχρι να γίνει αλοιφή. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
ΤΙΡ: αν σας αρέσει αρκετά πικάντικη η χτυπητή καλύτερα να ψήσετε και την καυτερή πιπεριά πριν την προσθέσετε στο μείγμα.

ΥΛΙΚΑ: 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
               1 φακελάκι μαγιά
               1 φλ. τσαγιού βούτυρο
               2 αβγά
               1/4 φλυτζανιού γάλα
               1 κουτ. σούπας ζάχαρη
               1 κουτ. γλυκού αλάτι
               λίγες σταγόνες ούζο
               1 αβγό για επάλειψη
               ηλιόσπουρους ή ρίγανη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά σε ένα ,πολ μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα αλείφουμε με το αβγό. Βουτυρώνουμε ένα ταψί όπου τοποθετούμε τα κριτσίνια και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο ή τη ρίγανη. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!  

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας κορίτσια!Καταπληκτική ιδέα!Όντως θα συμφωνήσω είναι ότι πρέπει για σνακ!Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω με κάποια blogs!Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!Συνεχίζει και σήμερα τουλάχιστο σε μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω παντως ειμαι από αυτους που μ αρεσει... δεν ειναι καλο, αλλα θελω! Τελεια φαινονται τα κριτσινια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα κορίτσια...εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα!!!!Το σνάκ σας...καταπληκτικό!!!Θέλωωωωω και θα το κάνω..χιχιχχι!!!!Φιλιά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρέσει η διασκευή της χτυπητής Μυκόνου, αν και εντελώς διαφορετικά προιόντα, τα κριτσινάκια μάλλον θα σηκωθώ σε λίγο να τα κάνω!
    Καλό Σαββατοκύριακο κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣΟΥΛΑΩ ΜΠΙΝΕΛΙΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΛΕΠΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΓΙΑ ΣΚΟΝΗ Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ;;;;ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΑΛΛΟ AMTIVIRUS ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΦΤΑΙΓΕ.ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια και χαρά σε όλες τις φιλενάδες!

    @Νάσια: και οι δυο μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, βάλε ό,τι έχεις εύκαιρο. Θα το δοκιμάσουμε αυτό με το antivirus, μπορεί όντως να φταίει αυτό.

    @Eri:καλέ δεν το ξέραμε ότι αυτού του είδους η χτυπητή λέγεται χτυπητή Μυκόνου!

    Φιλιά σε όλες!! Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κορίτσια κι εγώ από χθες το ίδιο πρόβλημα έχω, δεν μπορώ να μπω καθόλου σε κάποια blogs στα σχόλια.
    Ο blogger μας κάνει πάλι κόλπα, ελπίζω να μην κρατήσει πολύ!

    Γενικά με έχει τσαντίσει αυτή η κατάσταση γι αυτό παίρνω δυο κριτσινάκια και το μπολάκι με την χτυπητή και πάω στην γωνίτσα να μασουλίσω και να παρηγορηθώ!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρουσα η παραλλαγή της τυροκαυτερής. Η δική μου παραλλαγή αντί για γιαούρτι έχει κατίκι Δομοκού που την κάνει πολύ πλούσια σε γεύση και - ας το πούμε έτσι - βουτυράτη στο στόμα.

    Θα δοκιμάσω και τα κριτσίνια αλλά με σουσάμι απ' έξω.

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τυροκαυτερή και κριτσίνια, είναι ότι πρέπει για να περνάς, τις κρύες νύχτες του χειμήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φαίνεται τόσο νόστιμη!!ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα με λατρέψει ο αντρούλης με τις συνταγές που προτείνεις!!!!

    καληνύχτα και ευχαριστώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη ιδέα για σνακ όταν έχεις παρέα, τέλειος συνδυασμός, μην τα πολυλέω τρελαίνομαι για τυροκατευρή, μου αρέσουν και τα κριτσίνια. Φιλιά κορίτσια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα το δοκιμασω κ εγω!!!!!!καλο βραδυ κοριτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα κορίτσια!
    Ωραιότατη ιδέα για μασούλημα! Σημειώνεται για να την απολαύσουμε με τον Κωστή βλέποντας Black Books (η σειρά που παρακολουθούμε αυτόν τον καιρό)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share