Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Σπετζοφάι



Από την αρχή έχουμε τονίσει πόσο μεγάλοι λάτρεις είμαστε της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και μόλις χθες συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πολύ καιρό να ανεβάσουμε μια παραδοσιακή συνταγή. 



Είχαμε υποσχεθεί μια συνταγή για σπετζοφάι από το καλοκαίρι που είχαμε πάει στο Πήλιο αλλά το αμελήσαμε...τώρα όμως θα σας αποζημιώσουμε! πάρτε μολύβι και χαρτί...

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό λουκάνικα
          1 κρεμμύδι
          1 σκελίδα σκόρδο
          2 καρότα
          2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές
          χυμό από 2 μεγάλες ντομάτες
                 αλάτι, πιπέρι
                 ρίγανη
                 1 πρέζα πάπρικα
                 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη       

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε για 2’ ώστε να πάρει τη γεύση τους το λάδι. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, τη ζάχαρη και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10’ και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πήλινο ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. 

24 σχόλια:

  1. Πέλα μου πολύ ωραίο φαγητό!!!Με καρότο δε το έχω φτιάξει ποτέ, νομίζω πως ήρθε η ώρα!!!Καλό Σ/Κ φιλάκια φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημενο φαγακι! Η φωτο ειναι φοβερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωχ. παναγιά μου...τί βλέπουν τα ματάκια μου..!!!!ΑΓΑΠΩ ΑΠΕΡΑΝΤΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ!!!!!!μπορώ να φάω ΤΌΝΟΥΣ....καλό σκ κοπελιές!!!φλικ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!!!!!!ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!ΚΑΛΑ ΝΤΕ!!!!ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ....ΕΙΠΑ....
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμμ...ελπίζω να μου κράτησες καμιά μερίδα,έτσι;;;;Φαίνεται λαχταριστό!Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σπετζοφάι. σπέτζες είναι οι πιπεριές.
    εδώ, απ' τα μέρη μας.
    καλό σας Σαββατοκύριακο, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά είναι! Πολύ νόστιμο και εύκολο.

    Το 1/3 από το ένα καρότο θα το ψιλοτρίψω για να δώσει στη σάλτσα μια φυσική γλύκα. Όχι λουκάνικα ότι κι' ότι, τρικαλινά με πράσο θα πάρω.

    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπεροχο για μενα που μενω Βολος!
    καλο Σαββατοκυριακο
    Νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντα ωραίο είναι αυτό το φαγητό!
    Πάντα θέλεις να το φάς!

    Καλημέρα και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τα ωραιότερα χειμωνιάτικα φαγάκια!
    Αν πετύχεις και ωραίο λουκάνικο, τότε γίνεται σούπερ!!!
    Λίγο διαφορετικό το κάνω εγώ, αλλά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και την δική σου εκδοχή με το καροτάκι, την ρίγανη και την πάπρικα!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δώσε και μένα καλέ κυρία!! Τέλειο και smart φωτό!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφο παραδοσιακό φαγάκι Πέλα μου μπράβο είναι υπέροχο και δοκιμασμένο...Καλή Κυριακή να έχεις..φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βαρύ σου "έπεσε" το σπετζοφάι, γι αυτό δεν ήρθες στο...μάθημα; τουλάχιστον μου κράτησες μεζέ ή το έφαγες όλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από τους πλέον αγαπημένους μεζέδες!! Ωραία η προσθήκη καρότου, θα προσθέτει γλύκα στη γεύση και ενδιαφέρον στην υφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα! Πολύ αγαπημένο φαγάκι ή μεζεδάκι και
    Ελληνικότατο! Μας θυμίζει και διακοπές στο Πήλιο!
    Εξαιρετική και η παρουσίασή του, μπράβο!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απόλυτα εθιστικός μεζές! Το καρότο πρέπει να του προσθέτει άλλη γλύκα! Φιλιά και Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχο φαγητό το σπετσοφάι!!Ένα απο τα πιο αγαπημένα μου!Σ'ευχαριστούμε για τη συνταγη πρέπει να είναι θεσπέσια!!!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share