Από την αρχή έχουμε τονίσει πόσο μεγάλοι λάτρεις είμαστε της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και μόλις χθες συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πολύ καιρό να ανεβάσουμε μια παραδοσιακή συνταγή.
Είχαμε υποσχεθεί μια συνταγή για σπετζοφάι από το καλοκαίρι που είχαμε πάει στο Πήλιο αλλά το αμελήσαμε...τώρα όμως θα σας αποζημιώσουμε! πάρτε μολύβι και χαρτί...
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό λουκάνικα
1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές
χυμό από 2 μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε για 2’ ώστε να πάρει τη γεύση τους το λάδι. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, τη ζάχαρη και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10’ και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πήλινο ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Πέλα μου πολύ ωραίο φαγητό!!!Με καρότο δε το έχω φτιάξει ποτέ, νομίζω πως ήρθε η ώρα!!!Καλό Σ/Κ φιλάκια φιλάκια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημενο φαγακι! Η φωτο ειναι φοβερη!
ΑπάντησηΔιαγραφήωχ. παναγιά μου...τί βλέπουν τα ματάκια μου..!!!!ΑΓΑΠΩ ΑΠΕΡΑΝΤΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ!!!!!!μπορώ να φάω ΤΌΝΟΥΣ....καλό σκ κοπελιές!!!φλικ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!!!!!!ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!ΚΑΛΑ ΝΤΕ!!!!ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ....ΕΙΠΑ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Μμμμμ...ελπίζω να μου κράτησες καμιά μερίδα,έτσι;;;;Φαίνεται λαχταριστό!Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια σένα κρατάω πάντα πουλάκι μου, μην ανησυχείς!!! :)
Διαγραφήσπετζοφάι. σπέτζες είναι οι πιπεριές.
ΑπάντησηΔιαγραφήεδώ, απ' τα μέρη μας.
καλό σας Σαββατοκύριακο, φιλάκια!
Τα σπάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι να το παινευτώ, αλλά όντως ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!
ΔιαγραφήΑυτά είναι! Πολύ νόστιμο και εύκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 1/3 από το ένα καρότο θα το ψιλοτρίψω για να δώσει στη σάλτσα μια φυσική γλύκα. Όχι λουκάνικα ότι κι' ότι, τρικαλινά με πράσο θα πάρω.
Καλό Σαββατοκύριακο.
ωραία ιδέα το ψιλοκομμένο, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά :)
Διαγραφήυπεροχο για μενα που μενω Βολος!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο Σαββατοκυριακο
Νικη
Πάντα ωραίο είναι αυτό το φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα θέλεις να το φάς!
Καλημέρα και καλό ΣΚ!
Από τα ωραιότερα χειμωνιάτικα φαγάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πετύχεις και ωραίο λουκάνικο, τότε γίνεται σούπερ!!!
Λίγο διαφορετικό το κάνω εγώ, αλλά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και την δική σου εκδοχή με το καροτάκι, την ρίγανη και την πάπρικα!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!!
Δώσε και μένα καλέ κυρία!! Τέλειο και smart φωτό!! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο παραδοσιακό φαγάκι Πέλα μου μπράβο είναι υπέροχο και δοκιμασμένο...Καλή Κυριακή να έχεις..φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαρύ σου "έπεσε" το σπετζοφάι, γι αυτό δεν ήρθες στο...μάθημα; τουλάχιστον μου κράτησες μεζέ ή το έφαγες όλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλέ ήταν δυνατόν να λείπω εγώ??? απλά άργησα λιγάκι...!
ΔιαγραφήΑπό τους πλέον αγαπημένους μεζέδες!! Ωραία η προσθήκη καρότου, θα προσθέτει γλύκα στη γεύση και ενδιαφέρον στην υφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Πολύ αγαπημένο φαγάκι ή μεζεδάκι και
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλληνικότατο! Μας θυμίζει και διακοπές στο Πήλιο!
Εξαιρετική και η παρουσίασή του, μπράβο!
Φιλιά, καλή εβδομάδα.
Απόλυτα εθιστικός μεζές! Το καρότο πρέπει να του προσθέτει άλλη γλύκα! Φιλιά και Καλή Εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο φαγητό το σπετσοφάι!!Ένα απο τα πιο αγαπημένα μου!Σ'ευχαριστούμε για τη συνταγη πρέπει να είναι θεσπέσια!!!Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταστικο φαγητο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή