Η πρώτη φορά που άκουσα για κέικ καρότου ήταν σε ένα από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς "Κωνσταντίνου και Ελένης" (στην πρώτη του προβολή βεβαίως βεβαίως και όχι στην 1508η επανάληψή του!). Στο επεισόδιο αυτό που λέτε είχε πάει η περιβόητη για τις μαγειρικές της ικανότητες Ματίνα Μανταρινάκη ένα τέτοιο κέικ πεσκέσι στη φιλενάδα της Ελένη Βλαχάκη. Όταν το άκουσα λοιπόν σκέφτηκα:"μα ποιος ανόητος σκέφτηκε να φτιάξει αυτό το κέικ?? που κολλάει το καρότο σε γλυκό??"...
Τα χρόνια πέρασαν και ξανασυνάντησα το κέικ καρότου πολλές φορές και σε άλλες εκπομπές, σε περιοδικά, σε ιστοσελίδες και πάντα το σνόμπαρα....μέχρι χθες που επιτέλους αποφάσισα να το δοκιμάσω...και ξετρελάθηκα!! έγινε ένα από τα αγαπημένα μου!!! Κι όπως καταλαβαίνετε ο παραπάνω ανόητος μετατράπηκε σε ιδιοφυΐα!!
ΥΛΙΚΑ: 2 μεγάλα καρότα
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
4 αβγά
ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στις ειδικές θηκούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η αληθεια ειναι πως δεν εχω δοκιμασει ποτε να φτιαξω, αλλα επειδη κι εγω το ακουω παντου, πρεπει να το παρω αποφαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δομισω σιγουρα,εχω φαει γλυκο κουταλιου καροτο κ μου αρεσε παρα πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδοκιμασω ηθελα να πω χαχαχαχχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή εχω δοκιμάσει ήδη και ξέρω .... θα φτιάξω και το δικό σου! Δεν φαντάζεσαι δε, πόσο ταιριάζει με cheese cake cream!!!! Ας μην πω άλλα γιατί θα πέσω στα πατώματα.....Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως το καρότο δίνει μοναδική γεύση!!! Μια ερωτηση: Οι αναλογίες αυτές για πόσα cupcakes ειναι; Την ιδια δοση θα μπορούσαμε να τη βάλουμε κ σε μια φορμα κεικ?
ΑπάντησηΔιαγραφήmerciiii!!!! ζω αυτες τις μερες σε ρυθμούς κεικ ολων των ειδων, οπότε εννοείται πως θα δοκιμάσω κ τη δικη σου συνταγή!!!
φιλιά πολλά
Καλησπέρα φίλη μου! φυσικά μπορείς να τη βάλεις και σε μια φόρμα κέικ. εγώ την έβαλα σε θηκούλες γιατί μου αρέσουν οι ατομικές μερίδες και μου βγήκαν 14. Φιλιά
ΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το έχω φτιάξει αντίθετα με όσους έχουν δοκιμάσει μου έχουν πει τα καλύτερα! Πρέπει να επιχειρήσω να το φτιάξω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια από τα ίδια κι εγώ... Με ξενίζει η ιδέα του καρότου σε γλυκό! Αλλά για να αρέσει τόσο πολύ, μάλλον τελικά αξίζει τον κόπο η δοκιμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πολυαγαπημένο μας κέικ εδώ και χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω με την Εφη, του πηγαίνει απίστευτα ένα γλάσο με cream cheese, δες μια συνταγή που έχουμε στο blog μας, το λατρεύω αυτό το κέικ!
Τα μαφινάκια πρέπει να έγιναν υπέροχα, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσω να τα φτιάξω κι εγώ, οι φωτός σου τα δείχνουν λαχταριστά!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
kalhsperaaaaaaaa....να πω την αληθεια μου το ακούω συνέχεια αυτό το γλυκό...αλλά δε τόλμησα ποτέ να το φτιάξω...που θα παει όμως;;;θα με πιάσει καμια μέρα και θα το φτιάξω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και νοστιμότατα κεκάκια!!!Θα τρελαθεί η μικρή, θα τα δοκιμάσω σίγουρα!Φιλιάααααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω και εγώ carrot cakes, και τι ωραίες θηκούλες!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι θηκούλες είναι πανφθηνες από το ΙΚΕΑ Έρη μου!
ΔιαγραφήΈφτιαξα και εγώ τέτοια κεκάκια τη Δευτέρα!Είναι τέλειο το κεικ καρότου και τα δικά σου δείχνουν super!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ έτσι...δεν έχω φαϊ ποτέ και λέω καρότο σε κεικ,αλλά κι εγώ το βλέπω πολύ και το ακούω και με έπεισες να το κάνω κάποια στιγμή...Φιλενάδα τα λές πολύ ωραία στην αρχή και πρέπει να γνωριστούμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτέ μην λες ποτέ. Και ποτέ μην απορρίπτεις κάτι πριν το δοκιμάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα...για να πω την αλήθεια ούτε κι εγώ έχω δοκιμάσει ποτέ κέικ καρότου...γιατί η ιδέα και μόνο με ξενίζει...βέβαια μετά από την ανάρτησή σου αρχίζω να αναθεωρώ τις απόψεις μου..θα κρατήσω την συνταγή για να το δοκιμάσω...φιλιά πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄αρέσει που δεν έχει καρύδια η συνταγή σου. Οτιδήποτε σκληρό σε γλυκό, αν δεν είναι σε μορφή σκόνης- καρύδια, αμύγδαλα σε σκόνη- απορρίπτεται χωρίς δεύτερη κουβέντα από τα παιδιά μου. Μπράβο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα με τα παιδάκια σου!! την επόμενη φορά ίσως δοκιμάσω να βάλω ξηρούς καρπούς σε σκόνη.
ΔιαγραφήΕίναι ένα εξαιρετικό κέικ και πολύ αγαπημένο μου. Το φτιάχνω συχνά και το τρώμε με κρέμα τυριού, ταιριάζει πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό Σ/Κ.
Είναι να μην το δοκιμάσεις, μετά κολλάς!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ την περασμένη εβδομάδα έφτιαξα ολόκληρο κέικ καρότου και ήταν φανταστικό! Ομως τρελαίνομαι για cupcakes! να βάλεις και μία κρέμα την άλλη φορά. Επίσης, θα πρέπει να σου πω πως εντυπωσιάστηκα με τα φορμάκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια τα καροτοκεκακια,κι ακομη πιο ζηλευτα τα μαφινοθηκακια του ΙΚΕΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις βγήκαν από το φούρνο 12 κεκακια που μοσχοβολανε κανελλα!!!! Και φυσικα ήδη δοκιμασα το ενα και ειναι απιστευτα αφρατο και μυρωδατο!!! Ευχαριστουμε κοριτσακι:))))
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που σας άρεσαν :D φιλάκια!!!!
Διαγραφήexw k gw tis idies 8ikoules kai mou kolaei to keik panw. esi tis voutirwneis prin tis xrisimopoiiseis?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι, δε βάζω τίποτα και δε μου κολάνε. Συνηθως οι θήκες σιλικόνης δεν κολάνε αλλά αφού έχεις αυτό το πρόβλημα καλύτερα πριν ρίξεις μέσα το μείγμα να τις βουτυροαλευρώνεις.
Διαγραφή