Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τηγανιά κρασάτη με κρέμα τυριού



Καταρχήν θέλω να σας δώσω μια άσχετη με τη μαγειρική συμβουλή. Σας έχω ξαναμιλήσει για το hot stone massage και για τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητές του .... πολύ ωραίο λοιπόν το μασάζ αλλά μην το κάνετε ποτέ αν δεν έχετε δικό σας μέσο μετακίνησης και έξω κάνει ψοφόκρυο!!! εγώ έκανα τη βλακεία και την άρπαξα άσχημα! σήμερα ευτυχώς άρχισα να συνέρχομαι.
Πάμε και στη συνταγή τώρα. Την ιδέα για το πιάτο αυτό την πήρα από μια εκπομπή του Mega που παρουσιάζει ο Καπουτζίδης και όπου φτιάχνουν τα πάντα με philadelphia
(ήταν η μοναδική φορά που την πέτυχα γι' αυτό δεν ξέρω ούτε καν πως λέγεται). Επειδή την πέτυχα στο τέλος πρόλαβα να δω μόνο τα 3 βασικά υλικά, το μπέικον, το κρασί και το philadelphia. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον ο συνδυασμός κρέμας τυριού και κρασιού οπότε είπα να το δοκιμάσω συμπληρώνοντας ό,τι άλλο θα μου φανεί ότι ταιριάζει (ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!). Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό γι'αυτό και σας το παρουσιάζω.  

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό τηγανιά
               1 φλιτζάνι λευκό κρασί
               100 γρ. philadelphia
               100 γρ. μπέικον
               100 γρ. μανιτάρια
               1 ματσάκι μαϊντανό
               1 κρεμμύδι μικρό
               1 σκελίδα σκόρδο
               6-7 ντοματίνια
               αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε την τηγανιά να τσιγαριστεί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και περιμένουμε λίγα λεπτά να τσιγαριστούν και αυτά. Στη συνέχεια βάζουμε και το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε στη φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με ρύζι basmati.  

15 σχόλια:

  1. καλημεραααααααα...και περαστικούλια σου!!!!η τηγανιά θα δοκιμαστεί άμεσα!!!!!!γιατί της έχουμε και μια άλφα αδυναμία!!!! φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!Καταπληκτικόοοοοοοοο!Πολύ όμορφο το πιάτο σου Πέλα μου(μιαμμμμ)!!!Περαστικά και πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΣΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!!Η ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ Η ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το φαγάκι φαίνεται πολύ νόστιμο. Καλή ανάρρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!
    ΩΡΑΙΑ ΜΕΖΕΚΛΙΚΙΑ ΒΛΕΠΩ!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περαστικαα!!!απλα τελειο μπραβο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέλα μου έχεις δίκιο. Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να σε ρίξουν κάτω, αν δεν είσαι συνηθισμένη. Περαστικούλια σου καλό μου.

    Όσο για το πιάτο σου, οι ευωδιές του πλημμύρισαν τον Η/Υ μου. Γευστικότατο!
    Ααααχ!

    Φιλιά στη διπλανή σου,ε;!:)
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από εμφάνιση σκίζει το πιάτο σου, από γεύση δεν αμφιβάλλω ότι επίσης θα σκίζει.
    Το Φιλαδέλφεια ταιριάζει πολύ σε τέτοια πιάτα, εγώ κάνω ένα κοτόπουλο σε αυτό το στυλ με Φιλαδέλφεια, το οποίο λιώνει υπέροχα στην σάλτσα.
    Περαστικά σου, εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικά κοριτσάκι μου, ελπίζω αύριο να είσαι περδίκι!
    Τέλεια ιδέα το τυράκι με την τηγανιά, δεν μπορώ να αγιάσω η γυναίκα!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περαστικούλια!!!!!!!!!!!!!!!!1Η συνταγή,λαχταριστή!!Πολλά φιλιά και καλό βράδυ φιλενάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μια χαρά τα κατάφερε ο Λωλοστεφανής νομίζω!!! Γενικά μου αρέσουν οι συνταγές με τυρί κρέμα, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική της κρέμας γάλακτος, αλλά πολύ πιο ελαφριά!
    Περαστικούλια σου κιόλας κοριτσάκι, να προσέχεις άλλη φορά! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από ότι φαίνεται μια χαρά ταιριάζει! Πολύ ωραίο φαγάκι! Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μ αρεσει πολυ η ιδεα με την κρεμα τυριού! Τελειο φαινεται το πιατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το philadelfia μου αρέσει πολύ και τώρα που έχει βγει και σε light έκδοση μπορώ και το απολα μβάνω χωρίς τύψεις. Τέλειο φαγητό και το τυρί δένει σίγουρα με το χοιρινό!Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα περαστικούλια, τώρα είμαι καλύτερα! καλή εβδομάδα και φιλάκια πολλά σε όλες!!!! ΜΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share