Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Λικέρ Πορτοκάλι

Oυουουουουουουουουουουουουουυου! Καλησπέρα μπλογκογειτονίτσα!!!!!!!!!!!!!!!!
Χάθηκα λιγάκι αλλά επέστρεψα δριμύτερη!
Θυμάστε που σας έλεγα ότι επιχειρώ για πρώτη φορά να φτιάξω λικέρ πορτοκάλι? όχι??? φτου σας!
Το λικέρ λοιπόν ωρίμασε και όρισα επίτιμους δοκιμαστές τη μανούλα και την κολλητή μου. Και αφού μου ζήτησαν και δεύτερο και τρίτο γέμισμα και με διαβεβαίωσαν ότι έγινε καλό, αποφασισα να σας το παρουσιάσω. Είναι απλό, δροσιστικό και χωνευτικό. Και ιδού...........

ΥΛΙΚΑ: 7-8 μεγάλα πορτοκάλια
               2 ξυλάκια κανέλας
               1 λίτρο ουίσκι
               500 γρ. ζάχαρη
               500 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη φλούδα τους προσπαθώντας να μην αφήσουμε το εσωτερικό άσπρο μέρος της φλούδας γιατί το λικέρ θα πικρίσει. Αφαιρούμε τη φλούδα από όλα εκτός από ένα πορτοκάλι το οποίο θα βάλουμε ολόκληρο μέσα στο βάζο που θα ωριμάσει το λικέρ, αφού πρώτα του κάνουμε πολλές πολλές τρυπίτσες γύρω-γύρω με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τις ζουλάμε για να μαραθούν. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο βάζο ωρίμανσης μαζί με το ουίσκι. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 2 βδομάδες.....
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει για 2-3 λεπτά. Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τις φλούδες και ρίχνουμε και τα ξυλάκια κανέλας. Ξανασφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε για άλλες 2 βδομάδες.  

32 σχόλια:

  1. Α! με ουίσκι???? πως είναι????είναι έντονη η γεύση του????δείξε μας φωτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αναρωτιόμουν που να χάθηκε αυτή η ψυχή!
    Καλώς μας επέστρεψες.
    Ωραία το λικεράκι σου.
    Εβίβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελαίνομαι για λικέρ!!!! δείχνει γευστικότατο!!! μπράβο!! :) καλησπέρα!! φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pelaaaaaaaaaa!!!!
    Που είσαι καλό μου??
    Μουχλιάσανε πια αυτά τα κουλούρια χα χα χαα!!!
    Ελα βάλε να πιούμε, να τσουγκρίσουμε και να γιορτάσουμε το δυναμικό come back σου!!
    Φιλιάααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που εισαι βρε κοριτσάκι μου? Θα το κεραστώ το λικεράκι εννοείται! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα!
    θα δώσω τη συνταγή στο φίλο μου τον Κώστα που του αρέσει να κάνει αλχημείες και να φτιάχνει δικά του ποτά -έκανε ένα υπέροχο αμαρέτο που το δοκίμασα πρόσφατα. θα ενθουσιαστεί -κι εμείς μαζί του βέβαια!
    φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε ήρθες!!!!!!!!!!!!!!!! Μμμμμμ εγώ που δεν πίνω;;;;;;;;;;;; Θα βλέπω....
    Πολλά φιλιά φιλενάδα!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρωματικό λικέρ με γεύση που ...σκίζει!!! Μπράβο σου και είναι ό,τι χρειαζόμαστε τώρα!!! Άσε που και στα γλυκά μπαίνει άνετα και τους δίνει άρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σου Pela όλα καλά;Είχες χαθεί εσύ είχα χαθεί κι εγώ και σήμερα κάναμε επαναφορά και οι δυο μαζί.Σίγουρα θα είναι πολύ καλό και μυρωδάτο το λικεράκι σου πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυναμική επιστροφή με οινοπνευματώδες! Ενδιαφέρουσα η χρήση ουίσκι σε λικέρ! Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέλα που ήσουν;;;;; χάθηκες...μας έλειψες!!!!περιμένω πρόσκληση να με κεράσεις το λικεράκι αυτό!!!!φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το λικέρ πρέπει να είναι λίγο πιο δυνατό από τα κλασσικά έτσι; Παρ'όλο που δεν πίνω γενικά θα το δοκίμαζα ευχαρίστως γιατί έχει πορτοκάλι που το αγαπώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τρελαίνομαι για λικεράκια!! Το πορτοκαλένιο σου πρέπει να είναι απίθανο!! Φιλάκια πολλά κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Welcome back λοιπόν!
    Εγώ από τα μέρη μου έχω "μυηθεί" στο λικέρ κουμ κουάτ, αλλά και το πορτοκάλι μια χαρά είναι, ειδικά αν είναι σπιτικό!

    Έχεις βάλει φωτογραφία στην ανάρτηση? Εγώ δεν τη βλέπω και απ' ότι διαβάζω και κάποιοι άλλοι επίσης... Χμμ, κάτι περίεργο γίνεται αυτές τις μέρες με τις φωτο και τον αγαπητό μας blogger...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ μυρωδάτο θα είναι το λικέρ σου Πέλα, όταν έχεις φωτογραφία βάλ’ την να το δούμε και εμείς, αν και το φανταζόμαστε, το μυρίζουμε και λαχταρούμε να το δοκιμάσουμε. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρέπει να είναι πολύ γευστικό!Πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΗΜΕΡΑ PELA ΜΟΥ!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!!! ΚΑΛΟ Σ/Κ!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πόσο μα ποσο μ αρεσουν αυτα τα αρωματα!
    Γεια στα χερια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάλησπέρα και καλό μήνα Πελάκι μου!!!Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή πρέπει να έγινε καταπληκτικόοοοοο!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Cheers!
    Καλό μήνα και στα δυο σας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έλειψες αλλά επανήλθες δριμύτερη και με υπέροχη συνταγή. Τρελαίνομαι για τέτοιου είδους λικέρ! Υπέροχη συνταγή!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολυ καλησπερα και πολλα φιλιαααααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Aντί για ουσκυ μπορώ να βάλω κάτι άλλο? πχ κονιάκ, αντιπαθώ το ουίσκυ γι αυτό το λέω, αν γίνεται φυσικά.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στην υγειά μας!!!!
    Καλό Πάσχα να έχετε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε σένα και αυτούς που αγαπάς!! Εύχομαι υγεία, χαρά και ηρεμία!! Πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χριστός ανέστη!
    ψάχνω ψάχνω να σας βρω να φιληθούμε.
    μάκια αναστάσιμα κι ας πάμε για Τετάρτη πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χαθήκαμε, πού είστε;
    καλό μήνα, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλως σε βρηκα πολυ ομορφο τ μπλογκ σου!!!αλλα βλεπω εχεις καιρο ν κανεις αναρτηση!γιατι? τωρα που σε βρηρα κ λεω τι ωραιο μπλογκ ? ελπιζω να δουμε συντομα νεα αναρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share