Oυουουουουουουουουουουουουουυου! Καλησπέρα μπλογκογειτονίτσα!!!!!!!!!!!!!!!!
Χάθηκα λιγάκι αλλά επέστρεψα δριμύτερη!
Θυμάστε που σας έλεγα ότι επιχειρώ για πρώτη φορά να φτιάξω λικέρ πορτοκάλι? όχι??? φτου σας!
Το λικέρ λοιπόν ωρίμασε και όρισα επίτιμους δοκιμαστές τη μανούλα και την κολλητή μου. Και αφού μου ζήτησαν και δεύτερο και τρίτο γέμισμα και με διαβεβαίωσαν ότι έγινε καλό, αποφασισα να σας το παρουσιάσω. Είναι απλό, δροσιστικό και χωνευτικό. Και ιδού...........
ΥΛΙΚΑ: 7-8 μεγάλα πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλας
1 λίτρο ουίσκι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη φλούδα τους προσπαθώντας να μην αφήσουμε το εσωτερικό άσπρο μέρος της φλούδας γιατί το λικέρ θα πικρίσει. Αφαιρούμε τη φλούδα από όλα εκτός από ένα πορτοκάλι το οποίο θα βάλουμε ολόκληρο μέσα στο βάζο που θα ωριμάσει το λικέρ, αφού πρώτα του κάνουμε πολλές πολλές τρυπίτσες γύρω-γύρω με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τις ζουλάμε για να μαραθούν. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο βάζο ωρίμανσης μαζί με το ουίσκι. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 2 βδομάδες.....
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει για 2-3 λεπτά. Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τις φλούδες και ρίχνουμε και τα ξυλάκια κανέλας. Ξανασφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε για άλλες 2 βδομάδες.
Χάθηκα λιγάκι αλλά επέστρεψα δριμύτερη!
Θυμάστε που σας έλεγα ότι επιχειρώ για πρώτη φορά να φτιάξω λικέρ πορτοκάλι? όχι??? φτου σας!
Το λικέρ λοιπόν ωρίμασε και όρισα επίτιμους δοκιμαστές τη μανούλα και την κολλητή μου. Και αφού μου ζήτησαν και δεύτερο και τρίτο γέμισμα και με διαβεβαίωσαν ότι έγινε καλό, αποφασισα να σας το παρουσιάσω. Είναι απλό, δροσιστικό και χωνευτικό. Και ιδού...........
ΥΛΙΚΑ: 7-8 μεγάλα πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλας
1 λίτρο ουίσκι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη φλούδα τους προσπαθώντας να μην αφήσουμε το εσωτερικό άσπρο μέρος της φλούδας γιατί το λικέρ θα πικρίσει. Αφαιρούμε τη φλούδα από όλα εκτός από ένα πορτοκάλι το οποίο θα βάλουμε ολόκληρο μέσα στο βάζο που θα ωριμάσει το λικέρ, αφού πρώτα του κάνουμε πολλές πολλές τρυπίτσες γύρω-γύρω με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τις ζουλάμε για να μαραθούν. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο βάζο ωρίμανσης μαζί με το ουίσκι. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 2 βδομάδες.....
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει για 2-3 λεπτά. Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τις φλούδες και ρίχνουμε και τα ξυλάκια κανέλας. Ξανασφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε για άλλες 2 βδομάδες.
Α! με ουίσκι???? πως είναι????είναι έντονη η γεύση του????δείξε μας φωτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αναρωτιόμουν που να χάθηκε αυτή η ψυχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς μας επέστρεψες.
Ωραία το λικεράκι σου.
Εβίβα.
Τρελαίνομαι για λικέρ!!!! δείχνει γευστικότατο!!! μπράβο!! :) καλησπέρα!! φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPelaaaaaaaaaa!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου είσαι καλό μου??
Μουχλιάσανε πια αυτά τα κουλούρια χα χα χαα!!!
Ελα βάλε να πιούμε, να τσουγκρίσουμε και να γιορτάσουμε το δυναμικό come back σου!!
Φιλιάααα!!
Που εισαι βρε κοριτσάκι μου? Θα το κεραστώ το λικεράκι εννοείται! Φιλάκια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα δώσω τη συνταγή στο φίλο μου τον Κώστα που του αρέσει να κάνει αλχημείες και να φτιάχνει δικά του ποτά -έκανε ένα υπέροχο αμαρέτο που το δοκίμασα πρόσφατα. θα ενθουσιαστεί -κι εμείς μαζί του βέβαια!
φιλάκια πολλά.
Άντε ήρθες!!!!!!!!!!!!!!!! Μμμμμμ εγώ που δεν πίνω;;;;;;;;;;;; Θα βλέπω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά φιλενάδα!!!!!!!!!!!!!!!!
ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ !!!!!!!!!
Αρωματικό λικέρ με γεύση που ...σκίζει!!! Μπράβο σου και είναι ό,τι χρειαζόμαστε τώρα!!! Άσε που και στα γλυκά μπαίνει άνετα και τους δίνει άρωμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Pela όλα καλά;Είχες χαθεί εσύ είχα χαθεί κι εγώ και σήμερα κάναμε επαναφορά και οι δυο μαζί.Σίγουρα θα είναι πολύ καλό και μυρωδάτο το λικεράκι σου πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυναμική επιστροφή με οινοπνευματώδες! Ενδιαφέρουσα η χρήση ουίσκι σε λικέρ! Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέλα που ήσουν;;;;; χάθηκες...μας έλειψες!!!!περιμένω πρόσκληση να με κεράσεις το λικεράκι αυτό!!!!φιλιαααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το λικέρ πρέπει να είναι λίγο πιο δυνατό από τα κλασσικά έτσι; Παρ'όλο που δεν πίνω γενικά θα το δοκίμαζα ευχαρίστως γιατί έχει πορτοκάλι που το αγαπώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για λικεράκια!! Το πορτοκαλένιο σου πρέπει να είναι απίθανο!! Φιλάκια πολλά κοριτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήWelcome back λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ από τα μέρη μου έχω "μυηθεί" στο λικέρ κουμ κουάτ, αλλά και το πορτοκάλι μια χαρά είναι, ειδικά αν είναι σπιτικό!
Έχεις βάλει φωτογραφία στην ανάρτηση? Εγώ δεν τη βλέπω και απ' ότι διαβάζω και κάποιοι άλλοι επίσης... Χμμ, κάτι περίεργο γίνεται αυτές τις μέρες με τις φωτο και τον αγαπητό μας blogger...
Πολύ μυρωδάτο θα είναι το λικέρ σου Πέλα, όταν έχεις φωτογραφία βάλ’ την να το δούμε και εμείς, αν και το φανταζόμαστε, το μυρίζουμε και λαχταρούμε να το δοκιμάσουμε. Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι πολύ γευστικό!Πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ PELA ΜΟΥ!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!!! ΚΑΛΟ Σ/Κ!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο μα ποσο μ αρεσουν αυτα τα αρωματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!!
Κάλησπέρα και καλό μήνα Πελάκι μου!!!Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή πρέπει να έγινε καταπληκτικόοοοοο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά!!!
Cheers!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και στα δυο σας. :)
Έλειψες αλλά επανήλθες δριμύτερη και με υπέροχη συνταγή. Τρελαίνομαι για τέτοιου είδους λικέρ! Υπέροχη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Πολυ καλησπερα και πολλα φιλιαααααα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήAντί για ουσκυ μπορώ να βάλω κάτι άλλο? πχ κονιάκ, αντιπαθώ το ουίσκυ γι αυτό το λέω, αν γίνεται φυσικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Στην υγειά μας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα να έχετε.
Φιλιά
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε σένα και αυτούς που αγαπάς!! Εύχομαι υγεία, χαρά και ηρεμία!! Πολλά πολλά φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήψάχνω ψάχνω να σας βρω να φιληθούμε.
μάκια αναστάσιμα κι ας πάμε για Τετάρτη πια.
απλο και νοστιμο μπραβο σας
ΑπάντησηΔιαγραφήχαθήκαμε, πού είστε;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα, φιλιά.
καλως σε βρηκα πολυ ομορφο τ μπλογκ σου!!!αλλα βλεπω εχεις καιρο ν κανεις αναρτηση!γιατι? τωρα που σε βρηρα κ λεω τι ωραιο μπλογκ ? ελπιζω να δουμε συντομα νεα αναρτηση
ΑπάντησηΔιαγραφή