Αγαπημένη μου μπλογκόσφαιρα,
σου γράφω από το κρεββάτι του πόνου! θες η πόρτα του δωματίου που άφησα ανοιχτή χθες το βράδυ, θες το ασήκωτο μπανιερό του μπέμπη που μεταφέρω κάθε μέρα, θες το τρέξιμο στον καθαρό (λέμε τώρα) αλλά παγωμένο αέρα, εγώ μια φορά δεν μπορώ να κουνηθώ καθόλου!
έχει πιαστεί ολόκληρη η αριστερή μεριά μου και οποιαδήποτε κίνηση χεριού, κορμού ή κεφαλιού με πεθαίνει! η θερμαντική που βάζω με τη σέσουλα δε φαίνεται να βοηθάει γι' αυτό όποιος γνωρίζει κανένα μαγικό γιατροσόφι παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μου!
Για το σημερινό φαγητό δεν έχω να σας πω και πολλά φίλες και φίλοι, νομίζω ότι μιλάει από μόνο του. Εμένα τουλάχιστον μου μίλησε, ή μάλλον μου φώναξε αμέσως μόλις το είδα στο περιοδικό Olive. Αποτελείται από τα 2 αγαπημένα μου υλικά, τον κιμά και τη μελιτζάνα και θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και εναλλακτικό παπουτσάκι. Είναι λίγο μπελαλίδικο βέβαια, αλλά πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο!
*προσαρμογή της συνταγής από το περιοδικό Olive ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί τριμμένες σε ψίχουλα
1 αβγό
1 πρέζα σκόρδο σκόνη
1 χούφτα μαιντανό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 πρέζες θυμάρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα: 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ (ή φρέσκες)
1 κρεμμύδι
1 πρέζα σκόρδο σκόνη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν.
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Τα πλάθουμε στρόγγυλα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Συναρμολόγηση: απλώνουμε τη σάλτσα στα πιάτα. Από πάνω βάζουμε 2 φέτες μελιτζάνας σταυρωτά, βάζουμε στη μέση ένα κεφτεδάκι και σηκώνουμε τις άκρες ώστε να το κλείσουμε μέσα. Τις καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα για να κρατηθούν. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Περαστικά βρε κορίτσι... Εύχομαι να αναρρώσεις γρήγορα-γρήγορα και να προσέχεις. Μην πολυκουράζεσαι και απέφευγε τα βάρη οκ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το φαγάκι σου, πράγματι μιλάει από μόνο του! Είναι όντως σκέτη ομορφιά και σε μπουφέ θα κατακλέψει τις εντυπώσεις!
Πολλά πολλά φιλιά!
Περαστικά Πελάκι μου! Γρήγορα να αισθανθείς περδίκι μανούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια πρόταση, εγώ θα τους έβαζα σε ταψί και θα τους έψηνα τους κεφτέδες, τσακ μπαμ.
Θα το φτιάξω λίγο αργότερα!
Καλά είναι τέλειο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σου!!!
Ο κιμάς και η μελιτζάνα σίγουρα παντρεύονται υπέροχα όπου και να τα βάλεις. Φαντάζομαι το έφτιαξες πριν πέσεις στο κρεβάτι γιατί από μόνο του αυτό το φαγητό είναι σίγουρα χρονοβόρο. Αξίζει πάντως και με το παραπάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ευχηθώ περαστικά σου Πέλα, αν και με το χιούμορ που έχεις σίγουρα θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση με αισιοδοξία!
Γρήγορα καλά με σιδερένια μέση!!
ναι καλέ εννοείται ότι το έφτιαξα πριν κρεββατωθώ! τι να φτιάξω τώρα έτσι όπως έχω κουλαθεί??!
ΔιαγραφήΑφού κατάφερες με μπέμπη και πιάσιμο να κάνεις τέτοιο φαγητό, μπράβο! Περαστικά σου εύχομαι, δυστυχώς δεν ξέρω κανένα γιατροσόφι, νομίζω οτι το καλύτερο σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πολύς και ήρεμος ύπνος.....τί λέω, ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήμακάρι να μπορούσα να απολαύσω έναν ήρεμο και για πολλές ώρες ύπνο αλλά προς το παρόν έναν τέτοιο ύπνο τον βλέπω με ραδιοτηλεσκόπιο!!
ΔιαγραφήΤα φαγητά με μελιτζάνες τα λατρεύω!!!!!!!!!!! Ξελιγώθηκα Πέλα μου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στη συγκίνηση της μελιτζάνας δεν ευχήθηκα...περαστικούλια και γρήγορα να γίνεις καλά!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τους πιο νόστιμους συνδυασμούς! Περαστικά. Κατανοώ πλήρως την κατάστασή σου γιατί ταλαιπωρούμαι συχνά από παρόμοια προβλήματα...
ΑπάντησηΔιαγραφήEπιτέλους μπορώ να γράψω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να θαυμάσω βεβαίως το υπέροχο φαγάκι σου!!!
Περαστικούλια Πέλα μου, φιλιά πολλά πολλά!
Γεια σου ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η πρώτη φορά στο μπλογκ σου και το πρώτο άρθρο που διαβάζω. Καταρχήν περαστικά για τη μέση και κατά δεύτερον συγχαρητήρια για τη συνταγή. Βρίσκομαι στο εξωτερικό και συχνά αναζητώ συνταγές με ελληνικό αέρα, διαφορετικές. Η συνταγή αυτή φαίνεται όντως λίγο μπελατζίδικη αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
Αν θέλω να κάνω ένα συνοδευτικό, τι θα πρότεινες; για παράδειγμα πουρέ;
ευχαριστώ
καλησπέρα! νομίζω ότι ένα συνοδευτικό θα ήταν πλεονασμός στο συγκεκριμένο φαγητό καθότι ενδείκνυται για παπάρες με φρέσκο ψωμάκι. τώρα αν θες οπωσδήποτε συνοδευτικό εγώ θα πρότεινα ένα ρυζάκι που θα απορροφούσε και λίγα ζουμάκια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τη συμβουλή! Μου τρέχουν τα σάλια :)
Πολύ ωραίο το φαγητό σου, πραγματικά αγαπημένα τα υλικά του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλαξες και το look του blog ή μου φαίνεται; Πολύ ωραίο πάντως!
Περαστικούλια:)
Φιλενάδα μου περαστικά σου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ μελιτζάνα!!!! Πολλά φιλιά!!!!! <3
Μια εντριβούλα θα σε βοηθούσε, Πέλα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσοχή όμως, έτσι;)
Όταν μου σερβίρουν μελιτζανούλες περιποιημένες σαν τις δικές σου, τις τιμάω αλλά για να τις φτιάξω.. με τρομάζουνε!
Φιλάκια πολλά!!