Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γειτονακια και λοιποί αναγνώστες!
Η άνοιξη έκανε και επισήμως την είσοδό της εγώ όμως διάλεξα μια συνταγή μάλλον χειμωνιάτικη πρώτον γιατί εδώ πάνω η ψύχρα ακόμα καλά κρατεί και δεύτερον μου είχε μπει στο μάτι εδώ και καιρό. 



Πρώτα την είδα στο περιοδικό Cook Book με θέμα συνταγές από χωριό και μετά το έφτιαξε και ο Πετρετζίκης στο Πρωινό mou. Από ποιο χωριό προέρχεται τελικά δεν έμαθα αλλά είμαι σίγουρη ότι οι συγκεκριμένοι χωριανοί πρέπει να είναι ντούροι και μέσα στην ενέργεια αφού το φαγητό είναι τίγκα στην πρωτεΐνη και τον σίδηρο! α! και δεν υστερεί καθόλου μα καθόλου σε γεύση!! 

ΥΛΙΚΑ: 500γρ. ρεβίθια 
             1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
             1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
             μια κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
             3 λουκάνικα χωριάτικα σε κομματάκια
             500γρ. σπανάκι καθαρισμένο και χωρίς μεγάλα κοτσάνια
             
ελαιόλαδο
             αλάτι, πιπέρι
             2 φύλλα δάφνης
             λίγο 
θυμάρι ή δεντρολίβανο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό από το προηγούμενο βράδυ και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να μη σπάνε (για μιάμιση ώρα περίπου). Τα σουρώνουμε σε μπολ και κρατάμε μια κούπα από το ζωμό που έβρασαν. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.  Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε και αυτά για 1 λεπτό. Ύστερα προσθέτουμε την ντομάτα και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε από τα ρεβίθια και μιάμιση κούπα νερό ακόμα. Ανακατεύουμε μέσα και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

12 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει πολύ το σημερινό σου φαγάκι!
    Συνήθως το κάνω με γίγαντες, αλλά και με τα ρεβίθια μούρλια θα είναι!
    Φιλάκια, καλό μήνα φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται εξαιρετικό!
    Τα ρεβίθια είναι το αγαπημένο μου όσπριο! Ο συνδυασμός υλικών δίνει φανταστικό αποτέλεσμα!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μυστικό: μ αρέσουν πολύ τα ρεβύθια!
    και αυτή τη συνταγή θα την τιμήσω δεόντως χι χι...
    τι να πιω άραγε, τι πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα με τα όσπρια μου ταιριάζει το ουζάκι...αλλά τώρα που το σκέφτομαι εμένα το ουζάκι μου ταιριάζει με όλα!!!
      φιλιάαααααααα :)

      Διαγραφή
  4. Ρεβύθια με σπανάκι ξέρω αλλά και με λουκάνικο μαζί πρώτη φορά βλέπω και όντως θα γίνεται ένα χορταστικό και πολύ νόστιμο πιάτο! Εγώ θα του έβαζα και λίγο κόκκινο πιπεράκι μαζί με μπούκοβο ή μια καυτερή πιπερίτσα, νομίζω θα του πηγαίνει!
    Ωραία συνταγή, καλό μήνα και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία ιδέα η καυτερή πιπερίτσα! θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά!
      φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. Τα ρεβίθια τα λατρεύω και η δική σου πρόταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα!
    Με λουκάνικο, χωρίς σπανάκι, φτι'αχνω και τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο.
    Γίνονται νοστιμότατα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάμαι που έχεις πει πως στο δικό σας σπιτικό λαδερό φαγητό χωρίς κρέας δεν 'φτουράει', οπότε είσαι προς αναζήτηση ανάλογων φαγητών!
    Τρώμε τα ρεβύθια και με το λουκάνικο μέσα νομίζω πως θα τους αρέσει!
    Φιλάκια Πέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα Πέλα!!! Πρώτη φορά βλέπω τέτοια συνταγή για ρεβύθια!! Μιας και είναι αγαπημένες και οι τρεις γεύσεις.. γιατί να μην το δοκιμάσω;; χιχι!
    Καλό σ/κο να έχεις!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, έβγαλε λίγο ήλιο, αλλά εχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να ζεστάνει ο καιρός και να μην μπορούμε να τρώμε τετοια υπεροχα φαγητα. Ρεβύθια εχω προσθέσει στην διατροφή μου δειλά δειλά τον τελευταίο χρόνο και ομολογώ έτσι δεν τα εχω ξαναδει μαγειρεμένα. Φαίνονται πολύ νόστιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτό είναι από τα πιο αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε φαγητά που ξεκινούν με υγρά, δεν χρησιμοποιώ καθόλου πιπέρι ή συναφή, αλλά βάζω μισή άκοπη καυτερή πιπεριά, αυτές τις στενόμακρες που πωλούνται στα σουπερμάρκετ. Δίνει πολύ ανώτερη γεύση, χωρίς να γίνεται καυτερό το φαγητό.

    Κάθε κονσέρβα κονκασέ στα φαγητά τη συνοδεύω από μια κουτ. σούπας πελτέ.

    Παρόμοια συνταγή είναι με μαυρομάτικα.
    , αλλά χωρίς κρέας και χωρίς ντομάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share