Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ME ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ KAI ΒΡΩΜΗ



Εδώ και 2-3 βδομάδες είχα κολλήσει στα ίδια κιλά οπότε έπρεπε να κάνω αλλαγές στη διατροφή μου. Πρόσθεσα λοιπόν περισσότερες φυτικές ίνες στο διαιτολόγιο μου καταναλώνοντας περισσότερα προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και βρώμη. 



Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μέχρι τώρα τη βρώμη, όχι ότι έχανα και τίποτα σε γεύση.., αλλά το ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα super foods, δηλαδή τροφές που μας βοηθούν να μένουμε υγιείς και αγέραστοι, μου είναι αρκετό για να το εντάξω στην καθημερινότητά μου. Για να μη σας τα πολυλογώ καθιέρωσα μια χούφτα βρώμη την ημέρα (ή μάλλον τη νύχτα) μέσα σε γιαούρτι και το θαύμα έγινε, έφυγε μάνι-μάνι ακόμα ένα κιλό. Επειδή όμως το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς ήθελα να βρω κι έναν διαφορετικό τρόπο να το δοκιμάσω και κατά προτίμηση λίγο πιο γευστικό. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη συνταγή η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα. Τρώγονται κάλλιστα και σκέτα, χωρίς τη γέμιση. Εννοείται ότι αν κάνουμε διατροφή δεν τα τρώμε 5-5....ένα εδώ κι εκεί έτσι για να ξεγελιόμαστε!



ΥΛΙΚΑ: 
Για τα μπισκότα : 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1/2 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού σόδα

1 πρέζα αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο*
1/2 φλιτζάνι βούτυρο

1 αβγό
*για σπιτικό φυστικοβούτυρο δείτε εδώ: σπιτικό φυστικοβούτυρο  

Για τη γέμιση*: 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

                          1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
                          1 κουτ. σούπας βούτυρο
                          1/4 φλιτζανιού γάλα 
*τη γέμιση αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως επικάλυψη σε cupcakes, brownies κτλ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά και έπειτα ενώνουμε τα 2 μείγματα. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη-λίγη τη ζύμη και τη βάζουμε σε μπαλάκια πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας 2-3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους και τα πατάμε για να γίνουν πιο "πλακέ". Ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 
Για τη γέμιση χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα. 
Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο ανάμεσα από 2 μπισκότα και τα πατάμε. 

10 σχόλια:

  1. Εκτός΄από νόστιμα, είναι και υγιεινά, οπότε τα απολαμβάνουμε χωρίς πολλές τύψεις!
    Φιλάκια Πέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπισκοτάκια ιδανικά για μένα που τρελαίνομαι για βρώμη! Τα έκανες και γεμιστά βρε άτιμο, οπότε τι στο καλό, ακόμα και οι πιο δύσκολοι θα πειστούν να τα δοκιμάσουν!
    Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια στη διατροφή! Γερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α τέλεια τα μπισκοτάκια, αναρωτιόμουν πως συνδυασες τη δίαιτα με τα μπισκότα, αλλά το επεξηγησες στο τέλος (άσχετο, εγώ βάζω βρώμη, την οποία αλέθω στο μουλτι, στα μπιφτέκια, αντί για ψωμί για να τα εμπλουτίσω με ίνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πελάκι μου τέλεια τα μπισκοτάκια σου.Μου αρέσει πολύ η βρώμη οπότε θα τιμήσω σίγουρα!!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο, πολύ ωραία υλικά! Η βρώμη μου αρέσει, είναι ωραίο και ωφέλιμο υλικό και θα έκανε τα μπισκοτάκια σου πολύ αφράτα. Θα κρατήσω τη συνταγή σου.
    Καλό βράδυ.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα μου βάζεις δύσκολα! Είναι δυνατόν να φτιάξω αυτά τα υπέροχα μπισκότα και να τα τρώω με το σταγονόμετρο; Αφήνω τις διατροφές στην άκρη και κάνω μακροβούτι...
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρώμη ούτε εγώ έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής και δεν ξέρω πότε θα το τολμήσω. Σίγουρα καμουφλαρισμένη όπως την έκανες εσύ μέσα στα μπισκότα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να φάω εδώ και τώρα!!!

    Είναι μια ωραία εναλλακτική για να πάρεις τα θρεπτικά συστατικά της χωρίς να την φας σκέτη! Μπράβο Πέλλα για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποτε μπορουμε να φαμε χωρίς ενοχές 3-4 με το γαλατάκι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share