Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

TA 10 ΠΙΟ "ΚΟΥΛΑ" ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σήμερα δε σας έχω συνταγή αλλά τα 10 πιο περίεργα εστιατόρια του κόσμου. Ξεφύλλιζα τις προάλλες τα "500 Ταξίδια Ζωής στη Γεύση" του National Geographic (φάτε μάτια ψάρια που λένε γιατί ταξιδάκι σύντομα δεν προβλέπεται..) και μόλις έπεσα στο συγκεκριμένο άρθρο σκέφτηκα αμέσως ότι ΠΡΕΠΕΙ να το μοιραστώ μαζί σας. Νομίζω ότι κάθε λάτρης του φαγητού όπως η αφεντιά μου θα ήθελε να επισκεφτεί τουλάχιστον ένα από αυτά. Και αρχίζω την παρουσίαση πάραυτα με αυτό που θα ήθελα εγώ περισσότερο να δω ιδίοις όμμασι. Εσείς ποιο προτιμάτε??

1. Ithaa, Conrad Maldives Rangali Island-Μαλδίβες
Απολαύστε το φαγητό σας την ώρα που καρχαρίες, σαλάχια και σφυρίδες βολτάρουν δίπλα σας σε απόσταση αναπνοής καθώς το Ithaa είναι το καλύτερο υποθαλάσσιο εστιατόριο και εκτείνεται μέσα σε ένα τούνελ από όπου η θέα είναι πανοραμική. 


2. Τitanic Τheatre Restaurant- Μελβούρνη
Το φαγητό στο εστιατόριο αυτό είναι άκρως "καταστροφικό" αφού αναβιώνει το τελευταίο δείπνο στον Τιτανικό! Μπορείτε να νοικιάσετε ενδύματα εποχής και να δειπνήσετε με το πλήρωμα, στην πρώτη θέση ή στο τραπέζι του καπετάνιου. 



3. Royal Dragon-Μπανγκόκ
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εστιατόριο του κόσμου με 1000 άτομα προσωπικό (ναι καλά διαβάσατε, δε μου ξέφυγε κανένα μηδενικό!!). Μπορείτε να δειπνήσετε σε ιδιωτικές παγόδες, σε αίθουσες καραόκε ή στον Πύργο των 10000 ετών με θέα την Μπανγκόκ.  




4. SnowCastle-Κέμι, Φινλανδία
Όπως θα καταλάβατε ήδη από το όνομά του πρόκειται για εστιατόριο από πάγο. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι επειδή λιώνει την άνοιξη και κατασκευάζεται κάθε χρόνο από την αρχή, έχει κάθε φορά διαφορετικό στιλ. Άρα όσες φορές και να πάτε θα δείτε κάτι διαφορετικό. 



5. Dans le Noir-Λονδίνο, Αγγλία
Δε βλέπετε τίποτα στη φωτογραφία?? μα επειδή ούτε όταν πάτε πρόκειται να δείτε κάτι, αφού όλα λαμβάνουν χώρα στο απόλυτο σκοτάδι!! Στο dans le noir θα φάτε μυστηριώδες φαγητό σερβιρισμένο από τυφλούς σερβιτόρους. Το απόλυτο σκοτάδι σου λέει ενισχύει την αίσθηση της γεύσης και της οικειότητας απέναντι σε αγνώστους....το τολμάτε?? εγώ όχι! 
Τώρα γιατί έχει γαλλικό όνομα ενώ βρίσκεται στο Λονδίνο, θα σας γελάσω και δεν το θέλω!





6. Witold Budryk Chamber-Βιελίτσκα, Πολωνία
Γευματίστε στα αλατορυχεία της πόλης Βιελίτσκα που λειτουργούσαν από τον 11ο αιώνα(!) μέχρι το 1996 που πλημμύρισαν. Να είστε καλά ντυμένοι γιατί η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 14 βαθμούς Κελσίου. 


7. Grotta Palazzese-Πολινιάνο α μάρε, Ιταλία
Νομίζω ότι στην προκειμένη η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η φυσική ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο!Υπάρχει άραγε καταλληλότερο μέρος για ένα ρομαντικό δείπνο από αυτό το φυσικό σπήλαιο που βρίσκεται σε ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό της Απουλίας??



8. Fortezza Medicea-Βολτέρα, Ιταλία
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα ήταν να είστε τρόφιμος φυλακής? ε λοιπόν το Fortezza Medicea σας δίνει τη δυνατότητα να σας λυθεί η απορία. Επιβλητικά φρούρια προστατεύουν ένα πολυτελές εστιατόριο μέσα σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας το οποίο είναι ανοιχτό μια φορά το μήνα.


9. The Treehouse-Κήπος του Αλνγουικ, Αγγλία
Ένα από τα μεγαλύτερα ξύλινα δενδρόσπιτα του κόσμου, αυτό το συγκότημα των 557τ.μ. αγκαλιάζει 16 δέντρα λάιμ που συνδέονται μεταξύ τους με κρεμαστούς διαδρόμους.



10. Perlan-Ρέικιαβικ, Ισλανδία  
Perlan σημαίνει μαργαριτάρι και βρίσκεται πάνω σε 6 γεωθερμικές δεξαμενές νερού. Ο περιστρεφόμενος γυάλινος θόλος σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε θέα 360 μοιρών. Είναι ένα από τα πιο πολυτελή εστιατόρια του Ρέικιαβικ.


8 σχόλια:

  1. ουάου! Είναι όλα εντυπωσιακά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να φάω πάνω σε πάγο ή στο απόλυτο σκοτάδι...

    ..Πάνω σε ένα δεντρόσπιτο όμως ναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω υπεροχα, σε ολα θελω να παω! Μα σε ολα! Ομως την καρδια μου κερδισε η Ιταλια! Τι να κανω ειμαι ρομαντικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καθε ένα θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, οπότε ναι... θα πω κι εγώ ότι σε όλα θα ήθελα να πάω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω αποφασισει ακομη σε πιο θελω να παω πρωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόοοον...!!!! Επιλέγω το πρώτο και το τελευταίο! Το μόνο που μου μένει τώρα, είναι να βρω λεφτά να τα επισκεφτώ! Χα,χα,χα,χα!
    Καλό βράδυ Pela!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσουν τέτοια posts! Κάποια από αυτά τα έχω ξαναδεί, από τέτοιες τρελές ιδέες άλλο τίποτα αν είναι να προσελκύσουν οι εστιάτορες κόσμο (και λεφτά!). Άλλο ένα περίεργο εστιατόριο που είχα δει θυμάμαι ήταν πάνω σε αερόστατο και έτρωγες το φαγητό σου πετώντας! :)
    Αυτό με το σκοτάδι πάντως νομίζω πως θα το επέλεγα, τι το 'χω το όνομα εξάλλου! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share