Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

SUGAR COOKIES (ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ) ΜΕ ROYAL ICING






Τα μπισκότα αυτά τα έφτιαξα όταν ψάχναμε ιδέες για το κέρασμα της γαμοβάφτισης και κυριολεκτικά τα λατρέψαμε! Δοκίμαζα και διάφορα κοριτσίστικα σχέδια γιατί θα αναλάμβανα να φτιάξω μπισκότα και για τη γαμοβάφτιση της φίλης μου Ελένης αλλά τελικά δυστυχώς δεν προλάβαινα. Είμαι όμως σίγουρη ότι κάπου θα χρησιμοποιηθούν ως κέρασμα....


Αυτό που με εξέπληξε με αυτά τα μπισκότα είναι ότι μετά από μια βδομάδα ήταν ακόμα σαν φρέσκα. Μάλλον το royal icing τα κάνει να συντηρούνται για περισσότερο καιρό.
Εκτός από βάφτιση είναι τέλεια επιλογή και για baby shower, που είναι τώρα τελευταία της μοδός, αλλά φυσικά και για παιδικά πάρτυ!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ:
για τη ζύμη: 2/3 φλ. βούτυρο
                    3/4 φλ. ζάχαρη
                    1 κ.γ. μπέικιν
                    1/4 κ.γ. αλάτι
                    1 αβγό
                    2 βανίλιες
                    1 κ. σούπας γάλα
                    2 φλ. αλεύρι


για το royal icing (επικάλυψη):
                   2 ασπράδια αβγών
                   1 κ.γ. χυμό λεμονιού
                   700 γρ. ζάχαρη άχνη
                   1 βανίλια σε σκόνη
                   χρώμα ζαχαροπλαστικής


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα με το βούτυρο, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το αβγό, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το αλεύρι.   Χτυπάμε όσο μπορούμε με το μίξερ και συνεχίζουμε με ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε τη ζύμη με κούπατ. Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 7-10 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν οι άκρες).

Τα αφήνουμε έπειτα να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο.  -->Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε 150 γρ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμμώδες. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη κουταλιά- κουταλιά μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε τη βανίλια, χτυπάμε για 1 λεπτό και είναι έτοιμο. Κρατάμε το 1/4 του μείγματος σε ένα μικρό μπολ και τα 3/4 σε ένα άλλο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Στο μπολ με τα 3/4 προσθέτουμε σταδιακά λίγες σταγόνες νερού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ρευστό. Προσθέτουμε και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε στην άκρη. Με ένα κορνέ διακοσμούμε τα μπισκότα με το λευκό γλάσο (1/4) φτιάχνοντας το περίγραμμα. Στο τέλος γεμίζουμε το κέντρο του μπισκότου με το ροζ γλάσο (αφού έχουν περάσει τουλάχιστον 10 λεπτά από την ώρα που βάλαμε το λευκό. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και άλλα σχέδια με το λευκό γλάσο πάνω στο ροζ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!  

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share