Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΡΟΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ


Εκτός από λαχταριστό ρολό σήμερα σας έχω και συμβουλές για τη σωστή αποθήκευση και ψύξη των μπισκότων. Οπότε αρπάξτε μολύβι και χαρτί και φύγαμε.................


   -Πριν αποθηκεύσoυμε τα μπισκότα βεβαιωνόμαστε ότι έχουν κρυώσει τελείως πάνω στη σχάρα που τα βάλαμε, διαφορετικά θα κολλήσουν μεταξύ τους.
   -Χρησιμοποιούμε τάπερ με σφιχτό καπάκι.
   -Χωρίζουμε τα στρώματα των κρύων πια μπισκότων με λαδόχαρτο, το οποίο τα προστατεύει από το σπάσιμο και παρέχει μόνωση από το κάψιμο του πάγου.
   -Τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι τρεις μέρες (δύο αν έχουν ως βάση τη μαρέγκα) ή τα καταψύχουμε (χωρίς γλάσο, γέμιση ή πασπάλισμα) μέχρι 3 μήνες.
   -Σωστό ξεπάγωμα: Ξεπαγώνουμε στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας χωρίς να τα βγάλουμε από το τάπερ για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα από υγροποίηση. Γλασάρουμε, γεμίζουμε και σερβίρουμε αφού έχουν ξεπαγώσει τελείως.    

Πηγή: περιοδικό "Ελάτε να φτιάξουμε...Cookies"

ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζάνι βούτυρο
               3/4 φλ. ζάχαρη
               1 αβγό
               1 βανίλια
               2 1/4 φλ. αλεύρι
               1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
               1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
              

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια. Προσθέτουμε και το αλεύρι και το ξλυσμα και χτυπάμε όσο μπορούμε με το μίξερ, μετά συνεχίζουμε με κουτάλα.  Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και φτιάχνουμε 2 ρολά ρολάρουμε τις ζύμες πάνω στα φιστίκια ώστε να καλυφθούν. Τυλίγουμε τα ρολά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κόβουμε τα ρολά σε φέτες.  Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς

2 σχόλια:

  1. Όπως βλέπω επανήλθες φορτσάτη, όχι μόνο με νοστιμιές μα και με χρήσιμες συμβουλές!!!
    Πόση ώρα περίπου ψήνεις τις φετούλες??
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που ρώτησες Έλενα γιατί ξέχασα να γράψω :Ρ
    εγώ γενικά τα μπισκότα τα θέλω μαλακά γι' αυτό τα ψήνω 8-10'. Αν σου αρέσουν πιο τραγανά μπορείς να τα ψήσεις 12'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share