Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ (TRADITIONAL CHRISTMAS COOKIES)



30 μέρες για τα Χριστούγεννα.......
Ding,    Dong,     Ding,   Dong,    Ding,    Dong......
 Αρχίζω να ακούω τα καμπανάκια των Χριστουγέννων όλο και πιο δυνατά γι' αυτό αποφάσισα από σήμερα μέχρι και τις γιορτές όλες οι αναρτήσεις να αφορούν τα Χριστούγεννα. Έτσι θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε, να πειραματιστούμε και να αποφασίσουμε τι θα φτιάξουμε για το γιορτινό τραπέζι, ποια θα είναι η διακόσμηση και τι θα κάνουμε με τα δώρα (αν σας αρέσουν τα χειροποίητα και σπιτικά όπως μου αρέσουν εμένα).


Η σημερινή ανάρτηση είναι για όσους δε θέλουν να λείπουν τα κλασικά και παραδοσιακά εδέσματα από το γιορτινό τραπέζι τους. Μελομακάρονα θα βρείτε εδώ
Eγώ όμως θα το ομολογήσω...... ε ναι λοιπόν, δε μου αρέσουν οι κουραμπιέδες! Τους φτιάχνω μόνο και μόνο για χάρη του συζύγου ο οποίος αρχίζει να τους ονειρεύεται και να μουρμουράει από 2 μήνες πριν.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου θείας Μαρίας, (η οποία κατά γενική ομολογία τους πετυχαίνει πολύ) κι όποτε φτιάχνει μοιράζει σε όλο το χωριό, γι' αυτό και οι ποσότητες που μου έχει δώσει είναι όπως θα δείτε λίγο υπερβολικές. Πέρυσι που τους κάναμε τρώγαμε οικογενειακώς για κάνα μήνα. Αν έχετε κι εσείς σκοπό να τους μοιράσετε ακολουθήστε αυτή τη δοσολογία αλλιώς κόψτε τη στο μισό (1/2 κιλό αλεύρι κτλ).





ΥΛΙΚΑ: 550 γρ. βούτυρο

               1 κιλό αλεύρι

               1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

               1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

               1 σφηνάκι κονιάκ

               3 βανίλιες

               1 φλιτζάνι αμύγδαλα
               ζάχαρη άχνη και 2 βανίλιες για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς). Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με τις βανίλιες και πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες όσο είναι ακόμα ζεστοί.

Καλή Επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. Πες μου ότι στόλισες και δέντρο???
    Εσύ ξεπέρασες και τον άντρα μου, που πριν μπει ο Δεκέμβρης αρχίζει να ρωτάει δήθεν αδιάφορα "εμείς πότε θα στολίσουμε??" κι εγώ τον συγκρατώ και του λέω "άσε τουλάχιστον να μπει ο Δεκέμβρης" χα χα χααα!
    Και του χρόνου Πέλα μου!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι ωραία που στόλισες δέντρο!Το ΣΚ θα το στολίσουμε και μεις, μου το ζητάει συνέχεια η μικρή!Πολύ όμορφοι οι κουραμπιέδες σου Πέλα μου, και του χρόνου με υγεία!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kaλησπερα και απο εμενα.πολυ καλα κανατε και αρχισατε για τα χριστουγεννα.να παιρνουμε ιδεες και εμεις.η συνταγη των κουραμπιεδων ειναι καταπληκτικη.και εγω αυτη εχω.η δοση ειναι καλη.εμενα που δινω στα παιδια μου με καλυπτει.και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ εγώ προτιμώ τα μελομακάρονα αλλά αν είναι για κουραμπιέδες με συνταγή της θείας Μαρίας...αλλάζει το πράγμα!!! Σλουρπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτοιμους σας βλέπω για τις γιορτές :)
    Τι ωραία! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share