Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΝΤΟΝΑΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ



Το δέντρο μπορεί να μην το στόλισα ακόμα αλλά τα υπόλοιπα Χριστουγεννιάτικα είδη έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στο σπίτι μας. Έτσι είπα να κάνω την πρώτη Χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση με φόντο τον Άγιο Βασίλη.
Πέρισυ σας είχα δείξει ντόνατς με επικάλυψη σοκολάτας (αν είστε λάτρης της σοκολάτας όπως εγώ θα τα βρείτε εδώ: Ντόνατς με επικάλυψη Σοκολάτας


Αυτά εδώ τα έφτιαξα για τον αντρούλη μου, ο οποίος μπορεί να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που δεν του αρέσει η σοκολάτα!!! Αντιθέτως τρελαίνεται για οτιδήποτε περιέχει κρέμα.
Η βασική συνταγή είναι ίδια, απλά αντί να τα καλύψουμε θα τα γεμίσουμε και αντί για σοκολάτα θα βάλουμε κρέμα.

ΥΛΙΚΑ:


Για τη ζύμη: 180 ml νερό
                    20 ml γάλα
                    1 αβγό
                    20 γρ. ζάχαρη
                    25 γρ. μαγιά ξηρή
                    65 γρ. βούτυρο
                    350 γρ. αλεύρι σκληρό
                    140 γρ. αλεύρι μαλακό
                     5 γρ. μπέικιν πάουντερ
                     5 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση: 65 γρ. ζάχαρη
                        3 κρόκους αβγών
                        45 γρ. κορν φλάουρ
                        2 βανίλιες
                        125 ml γάλα ζεστό
                        30 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για το πασπάλισμα: ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη.Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί. Έπειτα μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες (διαμέτρου 2 εκ.) και τις αφήνουμε γιά άλλα 30'.   
  
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τους κρόκους και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε τις μπαλίτσες σε καυτό λάδι με τρυπητή κουτάλα και ψήνουμε 1' από τη μια πλαυερά και 1' από την άλλη. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τρυπάμε λίγο τη ζύμη με το κορνέ και γεμίζμουμε με την κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: περιοδικό "Γλυκά Μυστικά"

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι ο μόνος ο αντρούλης σου, και ο δικός μου προτιμάει τα γλυκά με κρέμα, παρά με σοκολάτα!
    Συνταγή κομμένη και ραμμένη γι αυτόν είναι η σημερινή σου!
    Δείχνουν υπέροχα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για μενα επισης.λατρευω τα ασπρα γλυκα.επιτελους καποιος μας σκεφτηκε.μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share