Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

DIY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΠΟ ΖΥΜΑΡΙ





KANTE TO ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!

Έτοιμα και τα χειροποίητα στολίδια μου!! Θα περιμένουν βέβαια υπομονετικά τουλάχιστον μια βδομάδα ακόμα μέχρι να κρεμαστούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο (εκτός κι αν δεν κρατηθώ και στολίσω νωρίτερα γιατί "ψήνομαι" όλο και περισσότερο..)!


Η πρώτη απόπειρα να φτιάξω σπιτικά στολίδια ήταν μια σκέτη, πλήρης και ανεπανάληπτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ!! Όχι μόνο δε μοσχομύρισε το σπίτι, αλλά εγώ και ο μπεμπάκος μου κοντέψαμε να λιποθυμήσουμε από τις αναθυμιάσεις! Έκανα το τραγικό λάθος και έβαλα γκλίτερ στη ζύμη πριν τα ψήσω και μόλις τα έβαλα στο φούρνο ολόκληρο το σπίτι βρωμοσκάνησε σαν καμμένο λάστιχο. Αναγκάστηκα να ανοίξω βραδιάτικα όλες τις μπαλκονόπορτες προκειμένου να ξεμυρίσει. Εκτός αυτού είχα ξεχάσει να κάνω τις τρύπες για να περάσω αργότερα την κορδέλα και παρότι ψήθηκαν μόλις 10' η ζύμη είχε γίνει ήδη θεόσκληρη (ενώ η συνταγή που είχα βρει στο ίντερνετ έλεγε 45'!) και ήταν αδύνατον πλέον να τρυπηθεί. Ευτυχώς που είχα χρησιμοποιήσει τη μισή μόνο ζύμη και την υπόλοιπη την είχα βάλει στο ψυγείο για να τη δουλέψω αργότερα. Η δεύτερη απόπειρα όπου έβαλα το γκλίτερ κατόπιν εορτής (μετά το ψήσιμο) στέφθηκε με επιτυχία. Μπορείτε αντί για κανέλα να βάλετε στη ζύμη κάποιο άλλο μπαχαρικό ή μυρωδικό που να σας αρέσει π.χ. μοσχοκάρυδο, βασιλικό, δενδρολίβανο κ.τ.λ.
Με τη δοσολογία αυτή βγαίνουν περίπου 15 στολίδια.



Τip: τη ζύμη αυτή, με την προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως πηλός για τα παιδιά. 

Και ιδού πως θα το κάνετε κι εσείς.....


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι αλάτι
  • 1/4 φλ. νερό
  • 3 κουτ. σούπας κανέλα (ή άλλο μυρωδικό)
  • Κόλλα σε σπρέι
  • Γκλίτερ
  • Κορδέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό για να δούμε πόσο θα τραβήξει (αν η ζύμη είναι νερουλή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα ενώ αν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό). Ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Στην αρχή η ζύμη θα είναι αρκετά σκληρή αλλά μετά από λίγο θα αρχίσει να μαλακώνει.
2. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ( να έχει πάχος 1-2 εκ.) και κόβουμε με κουπατ το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα στολίδια μας.
3. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20'.
4. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
5. Μόλις κρυώσουν τελείως τα ψεκάζουμε με την κόλλα σε σπρέι και ρίχνουμε από πάνω το γκλίτερ. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και περνάμε την κορδέλα.
Έτοιμα!   
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share