Σκόουνς: ο καλύτερος φίλος του τσαγιού
Μπορεί τα σκόουνς να είναι το απαραίτητο συνοδευτικό του τσαγιού στην Αγγλία αλλά η προέλευσή τους δεν είναι αγγλική όπως πολλοί πιστεύουν αλλά σκωτσέζικη. Είναι κάτι μεταξύ κέικ και γλυκού ψωμιού και οι Βρετανοί συνήθως το συνοδεύουν με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και μαρμελάδα (συνοδεία βέβαια που δε νομίζω να ταίριαζε καθόλου στα συγκεκριμένα με τα κομμάτια σοκολάτας).
Το ιδανικό μέρος για να τα γευτείς είναι το Γιορκσάιρ και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα "τειοποτεία της Μπέτυ" που βρίσκονται εκεί. Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση έχει τελειοποιήσει την τέχνη του απογευματινού τσαγιού και ιδρύθηκε από τον Φρεντερίκ Μπελμόντ, Ελβετό ζαχαροπλάστη. Η Μπέτυ όμως ποια ήταν; Ο Μπελμόντ δεν άφησε κανέναν εκτός της οικογένειας να μάθει, έτσι η ταυτότητά της παραμένει άγνωστη.
Κάθε νοικοκυρά στο Γιορκσάιρ έχει τη δική της συνταγή για σκόουνς που συνήθως προέρχεται από τη μητέρα της.
Άν δε σκοπεύετε να ταξιδέψτε σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο φτιάξτε τα σκόουνς που σας προτείνω για να πάρετε μια γεύση από Βρετανία....
(Πληροφορίες πηγή: 500 ταξίδια ζωής στη γεύση National Geographic)
Το ιδανικό μέρος για να τα γευτείς είναι το Γιορκσάιρ και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα "τειοποτεία της Μπέτυ" που βρίσκονται εκεί. Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση έχει τελειοποιήσει την τέχνη του απογευματινού τσαγιού και ιδρύθηκε από τον Φρεντερίκ Μπελμόντ, Ελβετό ζαχαροπλάστη. Η Μπέτυ όμως ποια ήταν; Ο Μπελμόντ δεν άφησε κανέναν εκτός της οικογένειας να μάθει, έτσι η ταυτότητά της παραμένει άγνωστη.
Κάθε νοικοκυρά στο Γιορκσάιρ έχει τη δική της συνταγή για σκόουνς που συνήθως προέρχεται από τη μητέρα της.
Άν δε σκοπεύετε να ταξιδέψτε σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο φτιάξτε τα σκόουνς που σας προτείνω για να πάρετε μια γεύση από Βρετανία....
(Πληροφορίες πηγή: 500 ταξίδια ζωής στη γεύση National Geographic)
Ο μικρούλης μου όπως βλέπετε δεν κρατιόταν! |
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλιτζάνια (250g) αλεύρι
- 1/2 φλ. (100g) ζάχαρη
- 2 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
- 1 κουτ. γλ. κανέλα
- 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
- 8 κουτ. σούπας (115g) βούτυρο (κρύο)
- 1/2 cup (120ml) κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. (180g) σοκολάτα σε κομματάκια*
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολλα στο μεσαίο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε έπειτα το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλα μέχρι η ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα (περίπου όπως όταν φτιάχνουμε τάρτα). Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε και τα κομμάτια σοκολάτας. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς υγρή γι' αυτό προσπαθούμε να την κάνουμε μπάλα έχοντας βουτήξει πρώτα στο αλεύρι τα χέρια μας. Τη μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και την ανοίγουμε πιέζοντάς τη. Την πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα σοκολάτα που έχουμε αφήσει στην άκρη και λίγη ζάχαρη άχνη και την ψήνουμε για 20-25' (ή μέχρι να ροδίσει).
Τι χεράκι γλυκό είναι αυτό που τσιμπολογάει τα scones??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ λοιπόν τα δικά σου Πέλα μου θα τα απολάμβανα σκέτα, χωρίς κανένα συνοδευτικό, γιατί δείχνουν απίστευτα λαχταριστά!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Χαχαχαχαχαχαχαχα καλά Αχιλλέας θεός!!! Νομίζω είναι πασιφανές ότι είναι πεντανόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή