Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΣΤ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (BAKED FRENCH TOAST)

recipe in English at the end of the post


Γαλλικό τοστ ή κοινώς αβγόφετες όπως συνήθιζαν να τις λένε οι μαμάδες μας. Δεν ξέρω για τις δικές σας, πάντως η δικιά μου τις έκανε πάντα στο τηγάνι (έχει γενικά μια ιδιαίτερη αγάπη στα τηγανητά). Εγώ αντιθέτως προτιμώ τα πάντα στο φούρνο, απίστευτο στο άκουσμα αλλά ναι, ακόμα και τις πατάτες! Είπα λοιπόν, "γιατί να μη δοκιμάσω και τις αβγόφετες στο φούρνο?" ειδικά όταν βρήκα αυτήν την πεντανόστιμη κρούστα για επιστέγασμα δε χρειάστηκε δεύτερη σκέψη.   


Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή θα πρέπει να μεριμνήσετε από το προηγούμενο βράδυ καθώς οι φέτες πρέπει να μείνουν στο μείγμα όλη τη νύχτα.


Ένα σπέσιαλ πρωινό για μια σπέσιαλ περίσταση! Πως θα σας φαινόταν για πρωινό Χριστουγέννων???  

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φρατζόλα ψωμί σε φέτες 
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο

  • Για την κρούστα (Crumbles):
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Kόβουμε το ψωμί σε φέτες και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. 
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.  Περιχύνουμε με το μείγμα το ψωμί.
  3. Καλύπτουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  4. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
  5. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αλεύρου τρίβωντας το με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Το βάζουμε σε σακουλάκι και το αφήνουμε κι αυτό όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  6. Το πρωί βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε το ταψί με τα crumbles. 
  7. Ψήνουμε στους 180 C για 30'.
_________________________________________________________________________________

BAKED OVERNIGHT FRENCH TOAST

 
INGREDIENTS
  • 1 loaf of sliced ​​bread 
  • 4 eggs
  • 1 cup milk
  • 1/2 cup heavy cream
  • 1/2 cup sugar
  • 1 tsp. cinnamon
  • 1/2 tsp. nutmeg

  • For Crust (Crumbles):
  • 1/2 cup flour
  • 1/2 cup brown sugar
  • 1 tsp. cinnamon
  • 1 pinch salt
  • 1/2 cup cold butter into pieces
DIRECTIONS
  1. Slice bread into slices and place in a greased baking dish. 
  2. In a bowl, beat the eggs, milk, sugar, cream, cinnamon and nutmeg. Pour the mixture over bread.
  3. Cover the pan and refrigerate overnight.
  4. In a bowl mix the flour, sugar, cinnamon and salt.
  5. Cut the butter into pieces and pour in the mixture of the flour rubbing with the hands until it becomes thick like crumbs. Put it in a bag and leave it overnight in the refrigerator.
  6. In the morning, remove from the refrigerator and sprinkle the pan with crumbles. 
  7. Bake at 180 C for 30 minutes.
 
     

1 σχόλιο:

  1. Πολλές παιδικές αναμνήσεις από τις αυγόφετες...τηγανητές βέβαια και από τη δική μου μαμά..Δείχνουν πολύ όμορφες στο φούρνο και φυσικά χωρίς όλο το λάδι της τηγανητής εκδοχής..Καλή σου μέρα, Πέλα μου, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share