Τι σας έλεγα τις προάλλες για τα gingerbread?? ότι με τρελαίνει αυτή η ζύμη κι ότι θέλω να τη δοκιμάσω και σε κέικ λίαν συντόμως... Ε λοιπόν στη βράση κολλάει το σίδερο γι 'αυτό στα σχεδόν καπάκια σας παρουσιάζω και τα gingerbread cupcakes μου. Κι εγώ κι ο μικρούλης εκστασιαστήκαμε με τη συνταγή και τα εξαφανίσαμε σε χρόνο DT! Μας άρεσαν ακόμη περισσότερο κι από τα Cookies!!!
Προτίμησα cupcakes αντί για κέικ πρώτον γιατί είναι πολύ πιο μπάνικα και δεύτερον γιατί είναι απείρως πιο βολικά όταν έχεις καλεσμένους. Αντί να παιδεύεσαι να κόψεις το κέικ, να σπάνε τα κομμάτια, να σου βγαίνουν άνισα και να χαλάει και το ντεκόρ, τα έχεις έτοιμα, ατομικά και στολισμένα για τον κάθε καλεσμένο ξεχωριστά και ξενοιάζεις!
Τι περιμένεις λοιπόν???
Νομίζω ότι η σοκολάτα από πάνω τους ταίριαξε πολύ, αλλά εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κάποια άλλη επικάλυψη όπως βουτυρόκρεμα ή τυρί κρέμα κτλ.
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν σόδα
- 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. γλ. κανέλα
- 2 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλ. μπαχάρι
- 1/4 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. (8 κουτ. σούπ.) βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. μέλι
- 1 αβγό
- 1/2 φλ. γάλα
Για την γκανας:
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και γεμίζουμε τη μαφινιέρα με τις ειδικές θηκούλες για cupcakes.
Ετοιμάζουμε τα cupcakes: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό, το γάλα και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε στο μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Γεμίζουμε τις θήκες για τα κεκάκια μέχρι να καλύψουμε τα 2/3 (μην τα γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσουν). Ψήστε για 18-20' ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βυθισμένη στο κέντρο τους να βγαίνει καθαρή. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν βάλετε την επικάλυψη.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί . Μόλις ζεσταθεί αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Μόλις αρχίσει να λιώνει ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν καλύψουμε τα κεκάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και γεμίζουμε τη μαφινιέρα με τις ειδικές θηκούλες για cupcakes.
Ετοιμάζουμε τα cupcakes: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό, το γάλα και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε στο μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Γεμίζουμε τις θήκες για τα κεκάκια μέχρι να καλύψουμε τα 2/3 (μην τα γεμίσετε μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσουν). Ψήστε για 18-20' ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βυθισμένη στο κέντρο τους να βγαίνει καθαρή. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν βάλετε την επικάλυψη.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί . Μόλις ζεσταθεί αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Μόλις αρχίσει να λιώνει ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν καλύψουμε τα κεκάκια.
Χαρούμενα, γιορτινά, χορταστικά, μυρωδάτα, καλυμμένα με λαχταριστή σοκολατένια γκανάς, τι άλλο θέλουμε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΟρμάμε!!!!!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!