Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (CHOCOLATE CUPS)




Αυτά τα μπισκοτένια φλιτζανάκια με το που τα είδα στο pinterest κυριολεκτικά τα ερωτεύτηκα! Θα ήθελα να τα έχω πάντα στο σπίτι μου για κέρασμα αλλά αυτό φυσικά δε γίνεται. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα τα έχω για επιδόρπιο μετά το οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Νομίζω ότι θα εντυπωσιάσω εεεε??


Η ιδέα προέρχεται από ένα ξένο μπλογκ, ένα από τα πολλά που σας έχω πει ότι παρακολουθώ, και συγκεκριμένα από το the gunny sack, ένα από τα πιο όμορφα blogs που έχω δει. Έχει τόσο ωραίες και ευπαρουσίαστες συνταγές αλλά και τόσο δημιουργικές ιδέες για χειροτεχνίες και δώρα που πραγματικά είναι να το ζηλεύεις (με την καλή έννοια)! 



Η ιδέα λοιπόν προέρχεται από εκεί αλλά κατα τ' άλλα η συνταγή διαφέρει πολύ! Η Τόνια (έτσι λέγεται η blogger) παρουσίασε αυτά τα φλιτζανάκια σε μια εκπομπή αφιρωμένη στην Pillsbury επομένως τα φλιτζανάκια είναι από έτοιμη ζύμη της εν λόγω εταιρίας. Εγώ δεν χρησιμοποίησα έτοιμη ζύμη αλλά έφτιαξα μια απλή μπισκοτένια βάση βουτύρου, γέμισα με γκανάς, έβαλα για χερούλια μίνι pretzels τα οποία δε χρειάστηκε να στερεώσω με σοκολάτα, απλά έσπασα τη μια ακρούλα και στερεώθηκαν μια χαρά! Πασπάλισα με σπασμένα καραμελάκια (για πιο χριστουγεννιάτικο look) αντί για marshmallows και έτοιμα τα φλιτζανάκια υποτιθέμενης ζεστής σοκολάτας, τα οποία πρέπει να σας πω ότι εκτός από εντυπωσιακά είναι και πεντανόστιμα! 


Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν??
Ποσότητα: 12 φλιτζανάκια 
ΥΛΙΚΑ
για το μπισκότο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό
για τη γκανάς

  • 14ο γρ, σοκολάτα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ)

  • 1 γλειφιτζούρι μπαστουνάκι
  • 12 μίνι pretzels
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και σφιχτή ζύμη
  2. Πλάθουμε 12 μπαλάκια και βάζουμε το καθένα από αυτά σε μια από τις θήκες μιας βουτυρωμένης μαφινιέρας. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τα μπαλάκια έτσι ώστε η ζύμη να πάρει τη φόρμα των θηκών της μαφινιέρας και να σχηματιστούν μπισκοτένια μπολάκια 
  3. Ψήνουμε στους 180 για 10-12' ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα αφαιρέσουμε από τις θήκες.
  4. Ετοιμάζουμε την γκανάς. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Κόβουμε τη μια ακρούλα από τα pretzels για να τα χρησιμοποιήσουμε ως χερούλια και τα στερεώνουμε στο μπισκότο.  
  6. Βάζουμε με το κουτάλι λίγη από τη σοκολάτα σε κάθε φλιτζανάκι.
  7. Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα καραμελάκια.

7 σχόλια:

  1. Απλά θα εντυπωσιάσεις??
    Θα τους αφήσεις όλους σπίτσλες, δεν το συζητώ!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι πολύ όμορφα, Πέλα μου! Σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους! Καλή σου μέρα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα εχω δει απο χθες και δεν προλαβα να πω οτι ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!
    Μπραβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share