Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ




JINGLE BELLS, JINGLE BELLS JINGLE ALL THE WAY......
Ακούω κι επισήμως πλέον τα κουδουνάκια των Χριστουγέννων αφού απέμειναν μόλις 5 μέρες για τα Χριστούγεννα!


Είναι απίστευτο πραγματικά, τώρα που έχω παιδί περιμένω τις γιορτές με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία απ'ότι όταν ήμουν η ίδια παιδί! Δε βλέπω την ώρα να δω τη χαρά στο προσωπάκι του όταν θα δει κάτω από το δέντρο το δώρο που ζήτησε από τον Άι Βασίλη. Τώρα που ο Αχιλλίκος μου έχει αρχίσει να καταλαβαίνει 5 πράγματα παραπάνω ήθελα να τον κάνω να αγαπήσει τα Χριστούγεννα όσο κι εγώ. Έτσι φέτος άρχισα σχεδόν από 2 μήνες πριν να ψάχνω τρόπους να ομορφύνω όσο μπορώ τη γιορτινή αυτή περίοδο. Ψάχνοντας στο pinterest (κλασική περίπτωση..) βρήκα το μπλογκ "growing a jeweled rose το οποίο ασχολείται με projects και συνταγές για παιδιά. Εκεί μπορείτε να βρείτε άπειρες εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές ιδέες για τα βλαστάρια σας, χωρισμένες ανάλογα και με την εποχή.

Για να δούμε τι όμως τώρα μερικούς τρόπου να κάνουμε τα Χριστούγεννα Μαγικά....


1. Πρώτα και καλύτερα έχουμε το κλασικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Στο dear santa letters μπορούμε όχι απλά να κάνουμε download το γράμμα που θα γράψουν τα μικρούλια μας αλλά και χριστουγεννιάτικα βιβλία, Χρ. μουσική και για τους τυχερούς αγγλόφωνους υπάρχει δυνατότητα απάντησης στο γράμμα ακόμα και τηλεφωνική συνομιλία με τον Άγιο! 



2. Αφήστε τις πατημασιές του Άγιου Βασίλη κοντά στο τζάκι ή την πόρτα... αν δεν τα αφήσει άφωνα αυτό τότε τι??




3. Μπορείτε όχι απλά να δημιουργήσετε τα ίχνη που άφησε ο Άι Βασίλης αλλά να τον πιάσετε κυριολεκτικά στα πράσα!! Το site capture the magic μπορεί να τοποθετήσει τον Άγιο μέσα στη φωτογραφία του σαλονιού σας να αφήνει τα δώρα στο δέντρο! Αν λοιπόν τα παιδιά σας αρχίσουν να αμφισβητούν τη μαγεία των Χριστουγέννων αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τα επαναφέρετε "στην τάξη".


4. Αναρωτιέται το παιδάκι σας από που θα μπει ο Άγιος Βασίλης αφού δεν έχετε στο σπίτι σας καμινάδα?? ορίστε η λύση: το μαγικό πασπαρτού του! δηλαδή ο Άγιος Βασίλης το κάνει πασπαρτού.. εσείς αφήνετε έξω ένα παλιό κλειδί και ο Άγιος Β. το κάνει με τα μαγικά του να ταιριάζει στην πόρτα.
the crafting chicks

5. Φτιάξτε ένα σπέσιαλ πρωινό. Στο σύνδεσμο κάτω από τη φωτογραφία θα βρείτε πολλές ιδέες για πρωινό (βάφλες, τηγανίτες κτλ) σε σχήμα ταράνδου, χιονάνθρωπου, χρ. δέντρου κ.ο.κ
kids kubby

6. Το Κουτί της Παραμονής των Χριστουγέννων είναι μια ακόμη υπέροχη ιδέα που θα προσθέσει άλλη χαρά στην αναμονή για την επόμενη μέρα. Το κουτί μπορεί να περιέχει: το μαγικό κλειδί (βλ. παραπάνω), ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για πριν τον ύπνο, μια χρ. ταινία που θα δείτε όλοι μαζί, καινούργιες πυτζάμες, χρ. εικόνες για να ζωγραφίσει κ.ο.κ.


http://growingajeweledrose.com

7. Και τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική η τροφή για τους ταράνδους. Μου άρεσε πολύ ως πρόταση γιατί εκτός των άλλων τονώνει και τα φιλοζωικά αισθήματα των μικρούληδων! Η τροφή θα τους δυναμώσει αλλά και θα τους οδηγήσει στο σωστό σπίτι.

Εμείς πάντως φέτος θα κάνουμε τα νούμερα 2, 4 και 7. Εσείς???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share