Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

HOMEMADE BODY SCRUB (ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΠΟΛΕΠΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ)



Δε θα ήταν καταπληκτικό, όχι απλά να ξέραμε τι ακριβώς περιέχουν οι καλλυντικές μας κρέμες, αλλά και τα υλικά από τα οποία φτιάχνονταν να ήταν τα καλύτερα, τα πιο αγνά, αυτά που θα μπορούσαμε ακόμα και να τα φάμε?? Ε αυτό ακριβώς θα κάνουμε, θα φτιάξουμε καλλυντικά από τα υλικά που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας μας ή/και στο ψυγείο μας ξεκινώντας από το body Scrub.   


Οι "κρέμες" απολέπισης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα επιτρέποντας στις ενυδατικές κρέμες να εισχωρήσουν βαθύτερα και να κάνουν έτσι καλύτερη δουλειά. Άρα Body Srub= πιο απαλό, πιο ενυδατωμένο, πιο λείο δέρμα!  

Πάμε να δούμε λοιπόν τι υλικά χρειαζόμαστε. Θα χρειαστούμε:

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (φρέσκο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπ. μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη


Όπως όλοι ξέρουμε το μέλι και το ελαιόλαδο ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ το λεμόνι βοηθάσει στην απομάκρυνση των λεκέδων. Η ζάχαρη (και η λευκή και η καστανή-εγώ προτίμησα καστανή ακατέργαστη) απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.



Εκτέλεση: 

Αναμειγνύουμε ανακατεύοντας απαλά όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.Αποθηκεύουμε σε συσκευασία που κλείνει αεροστεγώς και διατηρούμε για 2-3 βδομάδες.
Χρήση: Απλώνουμε στην επιθυμητή περιοχή (πόδια ή/και χέρια) και κάνουμε απαλό μασάζ για 2-3'.Ξεπλένουμε το scrub με ζεστό νερό. 

Στεγνώνουμε και απλώνουμε την αγαπημένη μας ενυδατική.  

Τέλος να επισημάνω ότι θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ χαριτωμένο χειροποίητο δωράκι για συναδέλφους, γείτονες κτλ. Εγώ θα συμπεριλάβω 2 μικρά βαζάκια μέσα στα μεγαλύτερα βάζα με διάφορα καλλυντικά που ετοιμάζω για τις ανιψιές μου.

Αν θέλετε να πάρετε ιδέες για χειροποίητα δώρα μπορείτε να δείτε εδώ: DIY ΣΠΙΤΙΚΑ ΔΩΡΑ


2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share