Όπως σας είπα χθες, το That's Eat κάνει στροφή στην πιο υγιεινή διατροφή και κάνουμε την αρχή με μια πιο υγιεινή εκδοχή της κλασικής συνταγής για pancakes.
Χωρίς βούτυρο, χωρίς αβγό και με ελάχιστη ζάχαρη αλλά εξίσου νόστιμες και λαχταριστές.
Απολαύστε τις με μπόλικο μέλι ή μια μπάλα παγωτό light (τώρα θα μου πεις: "παγωτό χειμωνιάτικα;;" εγώ πάντως το παγωτό το τιμάω όλο το χρόνο!!)
ΤΙΡ: Όσο πιο πολύ γάλα βάλετε τόσο πιο λεπτές θα βγουν οι τηγανίτες. Αν σας βγουν χοντρές και δεν ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους μπορείτε να τις βάλετε για 10' στο φούρνο.
Ποσότητα: 8 pancakes
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. αλεύρι
- 3/4 φλ. ψιλοκομμένο μήλο
- 1 κουτ. γλ. κανέλα
- 1 κουτ. γλ. baking powder
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. γάλα
- λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ρευστό χυλό. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους προσθέτουμε και τα μήλα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά τη φορά με την κουτάλα της σούπας.
Τηγανίζουμε για 1-2' από την κάθε μεριά.
Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε με μέλι, παγωτό ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Το παγωτό δεν έχει εποχή, είναι παντός καιρού, οπότε ναι ..... τις δικές μου τις θέλω με μια μπάλα παγωτό από δίπλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Πέλα μου, καλό βράδυ!
Πολύ ωραίες οι τηγανίτες με μήλο αλλά και με παγωτό ακόμα καλύτερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέλα μου μας τρέλανες, με τα υγιεινά που άρχισες, φιλάκια!!!
Πολύ καλές, πολύ λαχταριστές! Να είχα λίγες ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή